Va aflati in:

Articole / Gastronomie

Cozonac cu rahat

Publicat: 26.11.2008

retete de cozonac, reteta de cozonac pufos , retete craciun , retete sarbatori, retete paste, reteta de cozonac, cozonac cu rahat


Reteta clasica de cozonac cu rahat va va oferi gustul acelor cozonaci traditionali, pe care ii putem pregati in zilele de sarbatoare, de Paste sau de Craciun. Aroma calda si parfumata a acestui cozonac cu rahat da senzatie de bine si confort, parfumand toata casa. Iar aspectul acestui cozonac cu rahat, vine cu un plus de veselie prin bucatile colorate si dulci din miezul pufos de cozonac cu rahat.

Categorie: Retete de dulciuri
Bucatarie: romaneasca
Timp preparare: 3 ore si jumatate
Evenimente: Retete pentru Craciun, Revelion, Paste

Ingrediente pentru reteta de cozonac cu rahat
1 litru lapte
2 kg faina
700 g zahar
10 oua, din care 2 sunt pentru uns cozonacii
100 g unt
200 g untura
100 g drojdie de bere
1 lingurita sare
1 kg rahat
3 lingurite rase de coaja de lamaie
2 lingurite rom
4 lingurite esenta vanilie
200 g stafide

Mod de preparare pentru reteta de cozonac cu rahat
Se pune laptele caldut intr-un castron, se adauga galbenusurile frecate spuma cu zaharul, drojdia de bere, sarea, romul, vanilia si coaja de lamaie;
Se incorporeaza cu grija faina si albusurile batute spuma;
Cand aluatul se desprinde de pe castron si de pe maini, se adauga cate putin unt topit, impreuna cu untura si se framanta;
Se incorporeaza grasimea si la sfarsit si stafidele, se pune aluatul sa creasca la cald si acoperit, pana isi dubleaza volumul;
Intre timp se taie rahatul in bucatele mici si se dau prin faina;
Se iau bucati de aluat, se pun bucatile de rahat in ele si apoi se pun in formele de copt;
Se mai lasa sa se odihneasca aluatul in forme de silicon apoi se ung cu ou si se dau la copt, la foc potrivit;
Dupa ce se coc, se scot din cuptor, se lasa sa se raceascain forme, apoi se scot si se acopera cu un prosop.
Cozonacul va fi mai pufos daca acoperim forma in care se coace la cuptor cu o hartie de pergament unsa cu grasime.
Vezi si alte retete de cozonac!
Cozonac pufos cu umplutura de nuca si ciocolata
Cozonac trandafir
Retete de Craciun: Cozonac
Cozonac de Dresa (stollen)
Cozonac cu nuca
Cozonac pufos
Cozonac cu migdale si alune
Cozonac moldovenesc
Cozonac cu vanilie
Cozonac cu mac
Cozonac cu cacao
Cozonac bicolor
Cozonac
Reteta de cozonac
Cozonac crapat
Nota (5 / 5)
Noteaza

Posteaza Comentariu

Comentarii adaugate: 0. Fii prima care adauga un comentariu pentru acest articol.

Comentarii postate (0)

Gastronomie

Biscuiti cu lamaie

Daca va place aroma de lamaie, nu trebuie sa ra...

Gastronomie

De ce ai nevoie pentru ca gatitul sa ti se para simplu

Gatitul poate parea o sarcina complicata si des...

Relatii & Sex

De ce a ales-o pe aia si nu pe mine?!

"De ce m-a lasat pentru aia?!""C...

Newsletter elady

Mirese si Nunti

Fotografii de cununie civila in epoca digitala - schimbari din industrie

Alegerea de a lucra impreuna cu un fotograf pentru cununia civila a devenit in ultimele decenii unul dintre cele mai frumoase moduri prin care poate fi imortalizat un moment important in viata unui cuplu. Tot mai multe persoane cauta servicii de fotografie pentru cununia civila...