
Cozonacii sunt preparate specifice sarbatorilor, prepararea lor este laborioasa si este bine sa ai o reteta sigura, de aceea va oferim reteta unui cozonac cu mac excelent. Acest cozonac cu mac pe care elady.ro vi-l propune este savuros si va fi la loc de cinste pe masa de Craciun sau Pasti. Avantajul acestui cozonac cu mac consta in faptul ca umplutura poate fi inlocuita si cu nuca. Iata de ce ai nevoie pentru a prepara reteta de cozonac cu mac.
Categorie: Retete de dulciuri
Bucatarie: romaneasca
Timp preparare: o ora si jumatate
Evenimente: Retete pentru Craciun, Revelion, Paste, zile onomastice, zile de nastere, sarbatori in familie
Ingrediente pentru aluatul de cozonac cu mac1 kg faina
7 galbenusuri
4 albusuri
300 g zahar
250 g unt
2 linguri de ulei
lapte cat se
cere (circa 1/2 l)
1 lingura de rom
vanilie
50 g drojdie
1 lingurita rasa de sare
Ingrediente pentru umplutura de cozonac cu mac200 g mac
200 g zahar
2 linguri pesmet
100 g unt
0,750 l lapte
vanilie
Mod de preparare pentru reteta de cozonac cu macSe prepara aluatul asa cum este prezentat la
reteta de cozonac.
Se umple apoi aluatul cu umplutura de mac, se ruleaza si se da la cuptor in tavi de silicon.
Cum se prepara umplutura de cozonac cu macMacul trebuie spalat foarte bine cu apa rece, apoi se opareste cu apa clocotita, lasindu-l sa stea astfel 3-4 ore. Apoi se scurge de apa si se piseaza foarte bine. Dupa aceea macul pisat se pune la fiert cu lapte, zahar, pesmet si vanilie. Trebuie sa avem grija sa mestecam permanent in cratita cu lapte pina se obtine o crema destul de groasa. Dupa ce o luam de pe foc, adaugam untul si o lasam sa se raceasca.
Vezi si alte retete de cozonac!Cozonac pufos cu umplutura de nuca si ciocolataCozonac trandafirRetete de Craciun: CozonacCozonac de Dresa (stollen)Cozonac cu nucaCozonac pufosCozonac cu migdale si aluneCozonac moldovenescCozonac cu rahatCozonac cu vanilieCozonac cu cacaoCozonac bicolorCozonacReteta de cozonacCozonac crapat