IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

32 Pages V  « < 12 13 14 15 16 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Ce gatim de Pasti?, Retete traditionale sau inedite pentru Pasti
Diana.
post Apr 24 2008, 02:57 PM
Post #131

Fondator eLady.ro

Group: Administrator
Member No.: 5

A, si s-ar putea sa fac si Exohiko, insa nu sint insa sigura daca pentru prima zi de Pasti sau pentru celelalte...
Go to the top of the page

+Quote Post
Nimphetamin
post Apr 24 2008, 07:58 PM
Post #132

Membru de Onoare

Group: Membru de Onoare
From: Bucuresti
Member No.: 1,359

Dragelor, multumesc mult. (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif) Le-am printat pe toate si le-am inclus in cartea mea de bucate. Da, am o carte de bucate numai cu retete luate de pe acest forum...sper ca e voie (IMG:style_emoticons/default/nesigur.gif)
Dupa Paste o sa fac o ciorba sa-l dau gata pe barbata-miu, chiar daca el nu e deloc mofturos (IMG:style_emoticons/default/indragostita.gif)

+Quote Post
Diana.
post Apr 24 2008, 08:40 PM
Post #133

Fondator eLady.ro

Atita timp cit nu o publici sub nume propriu, care sa fie problema? (IMG:style_emoticons/default/morderis.gif)
Am pus pe site reteta mea de ciorba de miel.
Ma duc sa imi si reteta de drob pe care o stiu eu.

+Quote Post
3A
post Apr 24 2008, 09:48 PM
Post #134

Incurabil

From: Toronto
Member No.: 3,077

Faina reteta, asa o facea si mama, doar ca punea bors obisnuit si adauga ou la sfarsit ca la ciorba de burta, adica sa nu se faca zdrente.

(IMG:style_emoticons/default/nusepoate.gif) Sunt asa trista ca aici astia nu au loboda si stevie, si ciorba de loboda era preferata mea!

+Quote Post
Diana.
post Apr 24 2008, 09:52 PM
Post #135

Fondator eLady.ro

Ia-ti seminte din tara daca ai o bucatica de gradinita... (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Sau poate gasesti si acolo seminte dupa denumirea in latina: Atriplex hortensis asta e numele pentru loboda si stevia se numeste in latina Rumex patienta.

[b]Atriplex hortensis (loboda de gradina)

In engleza: Common Names: orach, orache, mountain spinach, French spinach, arrach.
In franceza: L'arroche des jardins (Atriplex hortensis)

Rumex patientia L. (stevia)
Engl.: patience dock, spinach dock
Franceza: Rumex Patientia sau Patience sau Oseille Epinard.
Sper sa iti fie de ajutor. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

On topic:
[/b]
Gata, am pus si reteta mea de drob de miel.
Si am pus si retete de pasca. Eu fac reteta de pasca simpla (prima).
Pacat ca nu am poze, sper sa fac de Pasti si sa le pun dupa.

+Quote Post
3A
post Apr 24 2008, 10:09 PM
Post #136

Incurabil

M-am gandiiit eu la seminte, sa vedem, ca nu e legal! Astia nu-ti dau voie cu nimic aici...

O sa caut pe aici cu denumirea latina, multzam Di.

+Quote Post
Diana.
post Apr 25 2008, 12:11 AM
Post #137

Fondator eLady.ro

Am reusit sa pun toate felurile de mancare pentru Paste pe care le voi face anul acesta.
- drob de miel,
- magiritsa
,
- ciorba de miel,
- pastrama de miel
- friptura de miel.
- cozonac,
- oua rosii
,
- pasca.

... sper ca nu am uitat nimic! (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif)

+Quote Post
pescarush
post Apr 25 2008, 12:17 AM
Post #138

Musafir

wow, maat. cred ca vin la tine la masa. (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif)
nimphe, si eu am printat toate retetele conforme Monti de pe site, deja a trebuit sa incep al 2-lea dosar. (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) imi cautau intr-o zi colegii la servici un dosar care sa fie mai aratos, sa-mi pot pune retetele in el. (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif)

3A, mie mi-a adus mama seminte (IMG:style_emoticons/default/secret.gif) . detalii... pe privat. (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif)

This post has been edited by pescarush: Apr 25 2008, 12:19 AM

+Quote Post
3A
post Apr 25 2008, 12:37 AM
Post #139

Incurabil

(IMG:style_emoticons/default/wbounce.gif) (IMG:style_emoticons/default/yahoo[1].gif)

Fac si temenele!! Vorbim detalii, cand ne vedem (IMG:style_emoticons/default/blush.gif)
Pesca! Ai facut un om fericit sa stii!

Di, deci organizarea e inceputa, maine dai o invarteala in toate cu viteza si gata!

Asteptam poze!

(IMG:style_emoticons/default/kiss.gif)

+Quote Post
Cleo
post Apr 25 2008, 03:27 AM
Post #140

moderator

Group: V.I.P.
From: Montreal
Member No.: 34

si mie mi-a trimis mama seminte de leustean in plic (IMG:style_emoticons/default/morderis.gif) si am inceput prin a le rasadi in ghiveci cu gand ca atunci cand voi avea casa mea o sa am de unde planta leustean. acum am 3 `boscheti` (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif)

Di mmmm ce bun ...
eu inca `coc' la meniu

hai sa pun o reteta de paine greceasca ce se face de Pasti pun si o poza din neant (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

25g drojdie
120ml lapte cald
700g faina
2 oua batute
0.5 lingurita seminte de chimion LE am gasit in alta reteta anason (makes more sense)
15g zahar pudra
15ml cognac
50g unt topit
2-3 oua vopsite (rosii)
50 g migdale

- sfaramati drojdia intr-un bol, si turnati 15-30ml apa calda. Adaugati laptele si 115g faina si amestecati pana obtinesti o consistenta cremoasa
- acoperiti cu o carpa si lasati 1 ora la crescut
- puneti restul de faina intr-un catron si faceti o adancitura in mijloc in care turnati amestecul cu drojdie, acoperiti cu putina faina (din castron) si adaugatiouale, chimionul, zaharul si cognacul. Amestecati bine. Cand coca este fina (suficient framantata) incorporati si untul topit.
Se lasa la crescut 2-3 ore.

Se incalzeste cuptorul la 180C. Se aseaza coca sub un blat tapetat cu faina. Se separa in 3 si se formeaza snururi lungi (mai grosute) .
Se impletesc frumos, se ung cu albus, se orneaza cu ouale coclorate si cu migdalele. Se dau la cuptor 1 h pana se coace si rumeneste frumos.

(IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/1946.jpg)

mie mi-au iesit niste oua tare fistichii dar imi plac tare (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)

unele-s cu reflexe metalizate (kari mi-a dat ideea) altele-s vospite in apa coloata cu niste pastilute...ambele nemtesti.

(IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/100_9444.jpg)

+Quote Post

32 Pages V  « < 12 13 14 15 16 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version Time is now: 6th May 2025 - 01:28 PM