Va aflati in:

Articole / Gastronomie

Drob de miel

Publicat: 24.04.2008

drob1_400


Iti prezentam una dintre retetele pentru Paste, reteta traditionala de Paste: drobul de miel.
Nu-i asa ca parca nu e Paste daca lipseste de pe masa o felie de drob de miel?
Daca nu stii cum sa il faci, iti spunem noi cum se prepara drobul. Iata reteta propusa de eLady.ro.
Crede-ne pe cuvant ca nu este absolut deloc o reteta laborioasa care sa necesite multa experienta in bucatarie.

Ingrediente necesare pentru drob de miel
- maruntaie de mielul (inima, ficat, rinichi, splina, plamani)
- intestine de miel
- prapurele de la miel (membrana)
- ceapa verde (2 legaturi)
- marar (4-5 legaturi)
- o legatura patrunjel verde
- o legatura de stevie (optional)
- 10 sau 12 oua, functie de marime
- putina faina pentru tapetat forma de coacere
- sare si piper negru proaspat macinat

Retete pentru Paste, Retete de Pasti, retete traditionale Paste, reteta de drob, cum se face drobul, drob de miel pentru Paste, reteta de drob de miel, drob in prapur, drob in aluat, drob de miel in foi de placinta
Cum se curata intestinele (matele) de miel

Pentru a face aceasta reteta de drob de miel trebuie mai intai sa cureti intestinele.
Intestinele mielului golite de continut se intorc pe dos cu ajutorul unui betigas subtire de lemn, se spala bine, se freaca cu sare mare (grunjoasa), se lasa sa se "odihneasca" cu sarea cateva ore.
Apoi se spala iar, foarte bine, pana cand devin albe ca laptele si nu mai au miros specific.
Matele curatate se pun la fiert in apa rece.
Cand dau in clocot se spumuiesc, pentru a nu ramane bucatele coagulate pe ele.
Cand sunt fierte se scurg bine de apa. Apa in care au fiert matele se arunca!
Cum se prepara drobul de miel
Se fierb 2 sau 3 oua tari, se pun in apa rece pentru a se putea curata mai usor.
Intr-o alta oala se pun la fiert maruntaiele mielului (inima, ficat, rinichi, splina, plamani) in apa rece cu putina sare.
Cand dau in clocot se spumuiesc foarte bine.
Dupa ce maruntaiele sunt fierte indeajuns (nu foarte tare, pentru a nu se rupe), se scot intr-un castron mare sau intr-o cratita mare.
Nu aruncati apa in care au fiert maruntaiele mielului. Supa ramasa se foloseste pentru prepararea retetei de ciorba de miel.

Retete pentru Paste, Retete de Pasti, retete traditionale Paste, reteta de drob, cum se face drobul, drob de miel pentru Paste, reteta de drob de miel, drob in prapur, drob in aluat, drob de miel in foi de placinta
Se lasa sa se racoreasca si apoi se taie in cuburi cu latura de aproximativ 1 cm. Daca se taie prea marunt, drobul nu avea un aspect placut, daca se taie maruntaiele mai mare, nu se va putea taia drobul frumos si feliile se vor rupe.
Maruntaiele taiate cubulete se amesteca cu toata verdeata tocata marunt. Restul de oua se sparg peste maruntaiele tocate. Se folosesc atat albusurile, cat si galbenusurile. Se asezoneaza cu sare si piper dupa gust.
Se pregatesc tavile (sau cratita) in care va fi dat la cuptor drobul de miel: se ung bine cu ulei, se tapeteaza cu putina faina, se aseaza prapurele in ase fel incat marginile sa ramana afara din cratita.
Se pun cam 2/3 (doua treimi) din compozitie in forma de coacere. Ouale fierte tari in prealabil se curata si se taie in doua pe lungime. Se aseaza simetric in tava, cu albusul in sus, peste compozitia deja pusa.
Este preferabil sa puneti ouale taiate in jumatati ca sa evitati ruperea la taierea drobului.
Se toarna deasupra restul de compozitie si se acopera drobul cu prapurul de pe marginea tavii.
Daca nu aveti prapure, il puteti inlocui cu o foaie subtire din coca de paine sau , pur si simplu, ungeti cu mai mult ulei si tapetati cu mai multa faina forma in care veti coace drobul de miel.
Se da la cuptor, la foc mijlociu spre mic. Functie de inaltimea formei de coacere, un drob poate necesita 1,5 ore sau chiar mai mult: cu cat tava este mai inalta, cu atat drobul se va coace mai greu.
Cind este gata (va dati seama dupa culoare, prapurele trebuie sa devina auriu), se scoate din cuptor. Drobul de miel poate fi servit ca fel principal cand este mancat cald, sau ca aperitiv, cand se mananca rece.
Pofta buna!
Vezi si alte retete pentru Paste !

Nota (4 / 5)
Noteaza

Posteaza Comentariu

Comentarii adaugate: 0. Fii prima care adauga un comentariu pentru acest articol.

Comentarii postate (0)

Gastronomie

Tocana de cartofi de post

Post sau nu, toti am mancat inca din copilarie ...

Celebs & Style

Mary Austin, dragostea lui Freddie Mercury

Aproape nimeni care nu este familiarizat pe dep...

Calatorii si Vacante

Top 15 destinatii pentru luna ta de miere

Fie ca alegi un oras aglomerat, in care cluburi...

Newsletter elady

Mirese si Nunti

Cum alegi tinuta de nasa pentru nunta

Ti s-a propus sa fii nasa, insa nu stii ce tinuta este potrivita pentru acest eveniment? Trebuie sa ai in vedere ca nasii sunt cei mai importanti in cadrul unei nunti, dupa miri, bineinteles. Astfel, toate privirile vor fi atintite asupra ta. Iata cateva modele de rochii de seara