Va aflati in:

Articole / Gastronomie

Reteta de cozonac

Publicat: 24.03.2008

retete de cozonac, Retete pentru Paste, Retete de Pasti, retete pascale, retete masa de Paste, Sfintele Paste, mancare pentru Pasti, ce mancam de Paste


Aluat:
- 400g faina alba
- 25g drojdie proaspata sau un pliculet de drojdie uscata pentru 500g faina
- 125ml lapte caldut
- 1 priza sare
- 60g unt moale
- 40g zahar
- 1 ou la temperatura camerei

Umplutura de cozonac:
- 200-300 g nuci macinate (sau alune, migdale)
- 80g zahar
- 40g pesmet (poate fi inlocuit cu martipan)
- 125ml lapte
- o priza de scortisoara

Cum se face cozonacul "crapat"
Se amesteca ingredientele pentru aluat (daca folositi drojdie proaspata se face prima data maiaua din drojdia sfaramata, un pic de lapte si un pic de zahar), se framanta pana se obtine un aluat elastic. Se lasa la crescut 20-30 minute. Se amesteca bine.
Se intinde aluatul cu sucitorul intr-o forma dreptunghiulara. Se unge cu umplutura apoi se ruleaza sul. Acum se face crapatura: se taie pana la ultimul strat de aluat de-a lungul. Ultimul strat de aluat nu se taie.
Se unesc captele si se roteste.
Se pune intr-o tava unsa cu unt sau acoperita cu hartie de copt si se mai lasa la crescut 20-30 minute.
Se da la cuptorul preincalzit (190°C) 30-40 minute.
© Karina Luana
Vezi si alte retete de cozonac!
Cozonac pufos cu umplutura de nuca si ciocolata
Cozonac trandafir
Retete de Craciun: Cozonac
Cozonac de Dresa (stollen)
Cozonac cu nuca
Cozonac pufos
Cozonac cu migdale si alune
Cozonac moldovenesc
Cozonac cu rahat
Cozonac cu vanilie
Cozonac cu mac
Cozonac cu cacao
Cozonac bicolor
Cozonac
Cozonac crapat

 

Nota (5 / 5)
Noteaza

Posteaza Comentariu

Comentarii adaugate: 0. Fii prima care adauga un comentariu pentru acest articol.

Comentarii postate (0)

Gastronomie

Saksuka

Un fel de mancare originar din Orientul Mijloci...

Gastronomie

Greseli pe care sa le eviti cand iti pregatesti pizza la tine acasa

Pizza este una dintre mancarurile iubite de apr...

Celebs & Style

Hilary Duff si Mike Comrie divorteaza

Cantareata si actrita americana Hilary Duff di...

Calatorii si Vacante

Destinatii de iarna preferate de vedete

Ce-ai zice daca iarna aceasta ai fi inconjurat ...

Newsletter elady

Mirese si Nunti

Urmeaza sa te casatoresti? Iata cum decizi ce bauturi alcoolice sa servesti invitatilor!

Nuntile romanesti presupun intotdeauna mancare multa, dar mai ales bauturi alcoolice care sa dea tonul distractiei si sa mentina atmosfera pana dimineata. Pana aici, totul simplu. In fapt, multe cupluri intampina dificultati in a se decide ce nu trebuie sa lipseasca din bar.