Retete grecesti de Paste: Magiritsa
Publicat: 28.02.2009
Etichete:
In noaptea de Inviere, cand ortodocsii se intorc de la slujba, de pe mesele grecilor din intrega lume nu lipseste supa de miel denumita „magiritsa”.
Gustoasa si usor de preparat, „magiritsa” seamana la gust cu drobul romanesc de miel.
Reteta de Paste Magiritsa:
Ingrediente (pentru 8-9 portii):
- 1 Kilogram maruntaie de miel ( inima, plamanii, ficatul, rinichii )
- jumatate de kilogram de ceapa verde tanara
- o legatura mare de marar
- un sfert de ceasca orez
- 2 linguri de unt
- sucul de la o lamaie si jumatate, proaspat stors
- 3 oua
- sare si piper
Reteta de Paste Magiritsa: Mod de preparare:
Fierbeti maruntaiele in 4 litri de apa, avand grija sa scoateti spuma care se produce la fierbere.
Adaugati sarea si lasati totul sa fiarba pentru aproximativ 45-60 de minute.
Dati oala de pe foc si scoateti maruntaiele sa se raceasca intr-un castron.
Cand s-au racit, taiati-le marunt, in cuburi cu latura de aproximativ 1,5 cm.
Strecurati apa in care au fiert maruntaiele intr-o alta oala, mai mare.
Taiati mararul si ceapa proaspata in bucatele mici si adaugati-le in zeama laolalta cu maruntaiele taiate. Lasati totul sa fiarba pentru o ora si jumatate la foc foarte mic.
Cand magiritsa noastra e aproape gata, adaugati si orezul spalat bine.
Intre timp pregatiti „avgolemono”. Grecii isi dreg supele cu „avgolemono”, care se prepara foarte simplu: se bat ouale spuma intr-un castron incapator si se adauga zeama de lamaie incet-incet. Cand orezul din supa de miel este fiert, luati 2-3 polonice de zeama si adaugati-le incet in castronul incapator in care ati pregatit „avgolemono” si amestecati bine. Repetati operatiunea de doua ori.
Rasturnati apoi continutul castronului in oala cu supa si lasati sa mai dea in clocot inca cateva minute.
Amestecati putin si este gata de servit.
Sursa: Copyright©eLady.ro - Retete grecesti de Paste: Magiritsa
Comentarii postate (1)
Ioan C. - 30/09/2010
Foarte bun. Am mancat prima data gatit de un prieten grec. O mentiune doar: Agolemono se pune dupa ce s-a oprit oala din fiert,iar mancarea nu mai trebuie adusa la fierbere Niciodata, altfel se "coaguleaza" oul . (se denatureaza albumina) ;) Merci ci pofta buna!
Adauga un comentariu pentru acest articol.
Vezi toate
comentariile
Gastronomie
Cum servesti prajiturile cu cele mai potrivite vinuri?
Dupa o masa copioasa, se cuvine sa fie servite ...
Cele mai citite
Celebs & Style
Aretha Franklin s-a stins la varsta de 76 de ani
Aretha Franklin a murit la varsta de 76 de ani...
Societate
Cele mai frumoase si mai putin cunoscute pietre semipretioase
Doriti sa va impodobiti cu ceva cu adevarat uni...
Societate
Energia regenerabila: Care sunt principalele statistici ale anului 2019 si ce isi propune viitorul!
Un important punct de cotitura pe piata energie...
Articole importante
In forum despre Gastronomie
Newsletter elady
Mirese si Nunti
Fotografii de cununie civila in epoca digitala - schimbari din industrie
Alegerea de a lucra impreuna cu un fotograf pentru cununia civila a devenit in ultimele decenii unul dintre cele mai frumoase moduri prin care poate fi imortalizat un moment important in viata unui cuplu. Tot mai multe persoane cauta servicii de fotografie pentru cununia civila...
Frumusete - Ultimele Articole
- Ce trebuie sa ai in trusa de machiaj pentru a contura un look perfect de Revelion
- Cum poti obtine aspectul perfect al obrajilor cu ajutorul chirurgiei estetice?
- Sprancene de vedeta? Afla tot ce te-ar putea interesa despre dermopigmentarea sprancenelor
- Totul despre bazele Rubber Gummy de la Pearl Nails
- Cum sa obtii un abdomen plat: liposuctia poate fi solutia de care ai nevoie