
Cozonacii sunt produse traditionale romanesti cu aspect si gust de sarbatoare, asa cum este si acest cozonac bicolor. In plus acest cozonac in doua culori aduce un strop de fantezie in plus, prin aspectul vesel si plin de culoare. Reteta de cozonac cozonac bicolor va pune pe masa de sarbatoare cu arome si savoare isi va castiga un loc de cinste in lista de retete de cozonac.
Categorie: Retete de dulciuri
Bucatarie: romaneasca
Timp preparare: 2 1/2 ore
Evenimente: Retete pentru Craciun, Revelion, Paste, zile onomastice, zile de nastere, sarbatori in familie
Ingrediente necesare pentru cozonacul bicolor * 1 l lapte
* 2 kg faina
* 12 linguri cu varf de zahar
* 6 oua
* 250 ml ulei
* putina sare
* drojdie cat o nuca
* cacao cat doresti
* vanilie
* rahat
* nuca tocata
Cum se face reteta de cozonac bicolorSe amesteca bine zaharul, ouale, uleiul, sarea, laptele putin caldut si drojdia sfaramata;
Se lasa maiaua la dospit pana ce incepe sa faca basici;
Se imparte compozitia in doua, in jumatate se pune cacao dupa dorinta;
Se amesteca si framanta fiecare jumatate de compozitie, cu faina treptat (aluatul obtinut trebuie fie mai moale) si si se lasa o ora la dospit;
Din fiecare aluat se fac 4 painisoare. Se intinde o foaie de aluat alba, se pune rahat taiat cubulete si nuca inmuiata cu putin lapte si vanilie, si apoi foaia cu cacao. Se ruleaza, se aseaza in
tavi de silicon si se lasa la dospit circa 15 minute;
Se da apoi la cuptor si cand sunt aproape gata, se ung cei 4 cozonaci cu ou batut spuma si se mai coc 10 minute.
Vezi si alte retete de cozonac!Cozonac pufos cu umplutura de nuca si ciocolataCozonac trandafirRetete de Craciun: CozonacCozonac de Dresa (stollen)Cozonac cu nucaCozonac pufosCozonac cu migdale si aluneCozonac moldovenescCozonac cu rahatCozonac cu vanilieCozonac cu macCozonac cu cacaoCozonacReteta de cozonacCozonac crapat