![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
Grecii "boteaza" tot dupa cum se aude in limba lor.
De-aia nu te-ai prins. (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 1,334 Joined: 13-December 05 From: D Street Member No.: 96 ![]() |
Asa si eu am mancat la restaurant grecesc salata "tu sef" (parca asa scria)... era salata "boeuf", un pic modificata la gust si la modul de feliere a ingredientelor.
|
|
|
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
Am facut o comanda mai serioasa la amazon si mi-am luat si o carte cu retete grecesti de la o editura foarte faina (au carti cu retete pe tari si la inceputul fiecarei carti scriu despre tara respectiva si oamenii sai, despre impartirea in regiuni etc). In plus retetele sunt originale. (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/322.gif)
(Mi-am luat-o si pe aia tailandeza). |
|
|
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
Diana, ai o reteta de vinete cu rosii (melitsánes jachni)? Eu am una, iese o minunatie, dar nu pot spune cat e de originala.
|
|
|
![]()
|
|
Oli, Popeye's babe ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 4,290 Joined: 7-February 06 From: Bucuresti Member No.: 194 ![]() |
Ma bag si eu... (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/blush.gif) cu ceva ce am gasit pe un site de gastronomie.
Salata greceasca 3 rosii 1 castravete 1 ceapa 200 g branza feta 10 masline negre 1 lingura zeama de lamaie 4 linguri ulei de masline oregano sare si piper dupa gust Se spala rosiile, se usuca si se taie in patru. Se curata de coaja castravetele si se taie cubulete. Ceapa se curata si se toaca marunt. Se pun toate legumele intr-un castron, se sareaza, se pipereaza si se amesteca cu grija. Se adauga branza taiata cubulete si maslinele fara samburi. Se presara oregano si se lasa 10 minute la rece. In momentul servirii se adauga zeama de lamaie sau iaurtul, amestecate cu uleiul de masline. Pentru a fi si mai in litera specificului grecesc se recomanda folosirea iaurtului in loc de zeama de lamaie. |
|
|
Anaconda |
![]()
|
Musafir ![]() |
Fac grecii feta la cuptor cu rosii, masline, ceapa, ardei iuti. Stie cineva reteta? (fac si eu, dar as vrea originalul) (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Ieri am mancat pastitsio si pulpa de miel cu vinete la cuptor si feta de-asta la cuptor, o poezie! (IMG:style_emoticons/default/cloud9.gif) da stiu eu se numeste saganaki(feta la cuptor) hihi e foarte simplu de preparat intro farfurie adanca sau bol pui felii de rosii taiate subtire(ca un strat) apoi foarte putina ceapa,putine masline fara samburi,putin ardei verde si branza taiata pe deasupra.sa pui branza in asa fel incat sa acopere toata gura castronului(farfuriei)...piper,paprika.pt gust mai bun poti pune si cascaval ras pe deasupra. si se pune la microunde circa 3 minute.te uiti la sa iasa ca o crema. pofta buna ma bag si io cu tzatziki reteta originala deci 1 castravete mare taiat de coaja,razuit si stors de apa(se i-a cu mana si se stoarce) o cutie de iaurt grecesc(este crema de iaurt nu merge reteta cu iaurt romanesc...e bun danonito cremoso) 4 catei de usturoi(trecuti prin cleste) ulei de masline sare piper un strop de otet altii pun si un pic de marar dar reteta originala nu contine marar. si toate astea se amesteca fetelor eu stau in atena asa ca orice mancare ma intrebati... (IMG:style_emoticons/default/iloveelady.gif) |
|
|
![]()
|
|
Contaminat ![]() Group: Membru Posts: 30 Joined: 18-June 07 From: cipru Member No.: 1,819 ![]() |
(IMG:style_emoticons/default/morderis.gif) Sa va spun acum si de ce rad in halul asta. Am intrat aici cu gandul sa gasesc vre-o reteta romaneasca usor de pregatit pentru pranz. Si toata lumea vorbeste despre bucataria greceasca sau cipriota. (IMG:style_emoticons/default/morderis.gif)
Traiesc de 10 ani in Cipru iar sotul meu este un bucatar de nota 10. Daca intereseaza pe cineva ceva din bucataria de aici, mai mult decat bucuroasa va pot da amanunte. Intre timp va puteti inspira de aici: http://greekfood.about.com/ in ceea ce priveste bucataria greceasca. |
|
|
![]()
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
Roberta, daca ai intrat in topicul "Bucatarie Greceasca-Retete grecesti", ce te asteptai sa gasesti?
(IMG:style_emoticons/default/morderis.gif) Καλός ήρθες! (IMG:style_emoticons/default/floricele.gif) Da-ne retete (IMG:style_emoticons/default/pls.gif) si le punem si pe site! (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
Contaminat ![]() Group: Membru Posts: 30 Joined: 18-June 07 From: cipru Member No.: 1,819 ![]() |
Bine v-am gasit! (IMG:style_emoticons/default/floricele.gif)
(IMG:style_emoticons/default/zapacitul.gif) Cam asa arat eu acum. Nici n-am bagat de seama c-am intrat pe subiectul asta. Eu imi aminteam doar de "Tot felul de retete culinare" (IMG:style_emoticons/default/morderis.gif) Cat despre retete, bucuroasa, numai sa-mi spuneti cam ce anume pentru ca e greu asa, fara nici un punct de reper. Si pentru ca tot veni vorba, cum se procedeaza cu retetele? Le scriu direct aici sau exista alta modalitate? |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 6th May 2025 - 08:00 AM |
|