Va aflati in:

Articole / Gastronomie

Miel grecesc de Paste

Publicat: 20.02.2007

retete fripturi grecesti, Retete pentru Paste, Retete de Pasti, retete pascale, retete masa de Paste, Sfintele Paste, mancare pentru Pasti, ce mancam de Paste, friptura de miel


Pentru a gati aceasta reteta traditional greceasca de Paste aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
- 2,5 kg de muschi de miel fara os
- 1 ceasca de ulei de masline
- o jumatate de ceasca de otet din vin rosu
- 2 linguri de usturoi maruntit
- o jumatate de ceasca de patrunjel tocat
- o jumatate de ceasca de marar tocat
- 4 linguri de oregano macinat
- piper negru

Miel grecesc de Paste: mod de preparare
Mai intai se amesteca bine uleiul, otetul, usturoiul, oregano, patrunjelul, mararul si piperul.
Apoi se presara piper pe ambele parti ale muschiului de miel si se cresteaza putin carnea.
Muschiul astfel pregatit se marineaza intre 2 si 24 de ore in compozitia obtinuta din amestecul mirodeniilor.
Dupa ce au trecut cele 2 ore, muschiul se pune intr-o tava in care se adauga o ceasca de apa si se pune in cuptorul incalzit in prealabil.
Pentru ca friptura sa fie frageda, tava se inveleste intr-o folie de aluminiu. Friptura se coace la foc mediu timp de 45 de minute.

Intra si vorbeste cu noi pe forum!

Nota (5 / 5)
Noteaza

Posteaza Comentariu

Comentarii adaugate: 0. Fii prima care adauga un comentariu pentru acest articol.

Comentarii postate (0)

Gastronomie

Retete machedonesti: Piperchi targasiti

Am văzut pe net o mulțime de variant...

Gastronomie

Reteta de loukoumades

Loukoumades sunt un desert delicios, un dulce t...

Celebs & Style

Robert Pattinson, imaginea Dior

Robert Pattinson, iubitul actor de cinema brit...

Calatorii si Vacante

Notre-Dame de Lourdes

Notre-Dame de Lourdes situata în muntii P...

Calatorii si Vacante

Cum sa strangi bani pentru vacanta de vara mult visata

Tuturor ne plac vacantele si cu totii ne-am dor...

Newsletter elady

Mirese si Nunti

Urmeaza sa te casatoresti? Iata cum decizi ce bauturi alcoolice sa servesti invitatilor!

Nuntile romanesti presupun intotdeauna mancare multa, dar mai ales bauturi alcoolice care sa dea tonul distractiei si sa mentina atmosfera pana dimineata. Pana aici, totul simplu. In fapt, multe cupluri intampina dificultati in a se decide ce nu trebuie sa lipseasca din bar.