Gastronomie -> Retete grecesti: Melomakarona cu gris

Moda Frumusete Galerie de Moda Produse
Horoscop Mirese si Nunti Celebs & Style Posta Redactiei
Dieta Montignac Regim si Diete Fitness Sanatate
Familie Bebelusi si Copii Animale de companie Casa si Gradina Sarcina
Gastronomie Retete de Slabire
Calatorii si Vacante Cultura Divertisment Povesti
Cariera Personalitati Psihologie Societate Editorial

Va aflati in:

Articole / Gastronomie

Retete grecesti: Melomakarona cu gris

Publicat: 04.06.2007

Posteaza pe:

prajituri pentru Crciun retete
Iti prezentam una dintre multele retete de prajituri pentru Craciun foarte apreciate in Grecia.
  • 1 cana ulei sau 250 gr margarina
  • 2 ½ cani gris fin (aprox)
  • ¼ cana zahar
  • ½ cana faina
  • ¼ ceasca ceai coniac
  • ¼ cana suc de portocale
  • 2 linguri coajade portocala rasa
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu

Pentru sirop:
  • 1 cana miere
  • ½ cana zahar
  • ¾ cana apa
  • 1 cana miez de nuca macinat
  • scortisoara (de preferinta, bat)

Se bate cu mixerul uleiul cu zaharul bine de tot, se adaug coniacul, coaja de portocala si bicarbonatul dizolvat in sucul de portocale. Copyright©elady.ro
Se adauga cate putin gris si faina, amestecand mereu, se framanta ca sa se incorporeze bine toate ingredientele si sa se faca un aluat de consistenta medie.Copyright©elady.ro
Se fac melomakarona in forma cilindrica, le presezi cu furculita, ca sa se formeze dare pe suprafat lor, se pun intr-o tava si se dau la cuptor la foc mediu 200 grade 20-25 minute. Intre timp, se face siropul, din miere, zahar, apa si scortisoara, se lasa sa dea cateva clocote, se spumeaza si se scoate scortisoara.Copyright©elady.ro
Se insiropeaza melomakarona calde, de cum le-ai scos din cuptor, in siropul rece, nu mai mult de 3-4 odata. Se lasa sa stea 1-2 minute in sirop, se scot, se pun pe platou,pe care am pus putina nuca si miere,dupa care se pune iar nuca si miere.
Reteta publicata pe forum la Dec 18 2005, 04:15 PM
Copyright © Diotima
Reproducerea fara acord strict interzisa!

Nota (0 / 5) Noteaza

Posteaza pe:

Posteaza Comentariu

Comentarii adaugate: 0. Fii prima care adauga un comentariu pentru acest articol.

Nume
Email (nu va fi vizibil)
Comentarii postate (0)

Gastronomie

Budinca de ciocolata de post (vegan)

Ceva dulce si de post? Si care sa se pregateasc...

Gastronomie

Dovlecei la cuptor

Va plac dovleceii? Im mod sigur multi se dau in...

Celebs & Style

Bradley Cooper a dansat cu Alice Eve la petrecerea de dupa BAFTA

Un nou cuplu s-a nascut? Dupa premiile BAFTA, ...

Cultura

Mario Vargas Llosa: Orasul si cainii

Opera lui Llosa a fost unanim recunoscuta ca un...

Cultura

Sikhismul

Sikhismul este o religie care a luat nastere in...

Newsletter elady

Rochii de mireasa primavara-vara 2016 de la Ines Di Santo

Modele de rochii de mireasa pentru miresici romantice, modele 2016 pentru sezonul primavara-vara 2016 de la Ines Di Santo.

Vezi Galeria

Mirese si Nunti

Idei pentru coafuri de mireasa 2016

Desi exista o mare varietate de look-uri pentru ziua nuntii, majoritatea viitoarelor mirese prefera parul lung strans in coc, o culoare naturala si un make-up stalucitor, cu mult alb si mult gloss. Dar pentru ca fiecare femeie este diferita, acest ideal spre care se tinde poate creea o dizarmonie foarte mare intre adevar si imaginea din acea zi speciala. Un coc imens sau un contur puternic de buze pot fi in distonanta cu intreaga ta imagine si cu felul tau de a fi.

Fii la curent cu ultimele noutati.
Inscrie-te in newsletter pentru a primi informatii despre ultimele articole aparute!
Nume
Adresa de email
Introduceti codul afisat in imaginea din partea stanga:
Inscrie-te la alertele eLady pentru a afla noutatile imediat ce acestea au aparut!
Adresa de email
Nume
Animale de companie
Bebelusi si Copii
Calatorii si Vacante
Cariera
Casa si Gradina
Celebs & Style
Cultura
Dieta Montignac
Divertisment
Editorial
Familie
Fitness
Frumusete
Gastronomie
Horoscop
Mirese si Nunti
Moda
Personalitati
Povesti
Produse
Psihologie
Regim si Diete
Relatii & Sex
Retete de slabire
Sanatate
Sarcina
Societate
inchide
Fii la curent cu ultimele noutati.
Inscrie-te in newsletter pentru a primi informatii despre ultimele articole aparute!