Retete grecesti: placinta cu spanac "spanakopita"
Publicat: 01.04.2006
A venit primavara si pietele sunt invadate de verdeturi. Spanacul proaspat este plin de vitamine insa pare sa nu poata fi preparat in prea multe feluri... Ar trebui sa profitati de venirea primaverii pentru a prepara o reteta gustoasa reteta greceasca: placinta cu spanac "spanakopita" cum o numesc grecii este un excelent aperitiv sau o gustare satioasa...
Ingrediente:
- 1/2 de kilogram spanac
- 6 cepe proaspate, taiate marunt
- jumatate de ceasca marar taiat
- o ceasca si jumate ulei de masline
- sare si piper (dupa gust)
- branza feta (tare) sau telemea de oaie
Observatie: in magazinele in Romania se gaseste un anumit tip de branza care poarta in mod abuziv numele de „feta”. Adevarata branza tip „Feta” greceasca nu este cremoasa ci are consistenta telemelei de oaie maturate, nu este excesiv de sarata si nici iute.
Nu folositi la prepararea placintei cu spanac branzeturi cremoase, ci preferati telemeaua pentru ca placinta sa va reuseasca.
Ingrediente pentru coca:
- 1/2 kg faina
- 2 oua
- jumatate de ceasca unt
- o ceasca cu apa calda
- sare
Modul de preparare:
Umplutura: Curatati si spalati bine spanacul si apoi lasati-l lsa se zvinte.
Luati cepele, taiati-le marunt. Puneti ceapa tocata intr-o tigaie la foc mediu cu uleiul, pana sa se inmoaie si devine aurie – dar aveti grija sa nu se prajeasca prea tare.
Taiati spanacul in bucati (nu prea mari) adaugati-l peste ceapa. Adaugati sare si piper dupa gust.Lasati tigaia pe foc pentru aproximativ 15 minute la foc mediu, pentru ca umplutura sa ramana aproape uscata. La sfarsit adaugati mararul taiat marunt si branza feta maruntita cu furculita.
Pregatire foi: Puneti faina intr-un bol mare si adaugati ouale, untul, sarea si atata apa cat trebuie ca sa fie aluatul usor de manuit.
Framantati bine coca si apoi intindeti foi cat mai subtiri.
Luati o tava si puneti putin ulei in ea ca sa nu se lipeasca coca pe tava. Ungeti foile cu ulei si asezati-le una peste alta.
Repetati pina sa adaugati 3-4 foi de coca. Apoi adaugati umplutura de spanac peste foile deja puse si repetati operatiunea cu inca un nivel de 3-4 foi de coca peste umplutura de spanac.
Puneti spanakopita (placinta cu spanac) in cuptor la foc mediu pentru aproximativ 45 de minute.
Pentru pregatirea spanakopitei se pot folosi foarte bine si foile de placinta care se gasesc in comert.
Sursa: eLady.ro - Portal pentru femei
(5 / 5)
Comentarii postate (0)
Gastronomie
Greseli pe care sa le eviti cand iti pregatesti pizza la tine acasa
Pizza este una dintre mancarurile iubite de apr...
Cele mai citite
Celebs & Style
Bobbi Kristina Brown a murit la 22 de ani
Bobbi Kristina Brown, fiica lui Whitney Houston...
Animale de companie
5 Motive incontestabile pentru care trebuie sa iti scoti la plimbare cainele in lesa
Materialul de mai jos mi-a fost inspirat de ce...
Animale de companie
Cainii: prevestitori si vindecatori
Tot am scris un articol despre zooterapie si mo...
Articole importante
In forum despre Gastronomie
Newsletter elady
Mirese si Nunti
Ce simte o femeie cand imbraca rochia de mireasa?
Tocmai ce ai fost ceruta in casatorie si urmeaza sa-ti faci planuri in ceea ce priveste organizarea evenimentului? Urmeaza un parcurs anevoios, dar frumos in acelasi timp, mai ales ca urmeaza sa te unesti pe vesnicie cu sufletul tau pereche.
Frumusete - Ultimele Articole
- 5 secrete ascunse despre balsamul de buze pe care nici influencerii de beauty nu ti le-au dezvaluit
- Ce trebuie sa ai in trusa de machiaj pentru a contura un look perfect de Revelion
- Cum poti obtine aspectul perfect al obrajilor cu ajutorul chirurgiei estetice?
- Sprancene de vedeta? Afla tot ce te-ar putea interesa despre dermopigmentarea sprancenelor
- Totul despre bazele Rubber Gummy de la Pearl Nails
Comenteaza
Print
