Sunteti in categorie: Gastronomie

Cozonac cu cacao

retete de cozonac, retata de cozonac pufos , retete craciun , retete sarbatori, retete paste, reteta de cozonac
Reteta de cozonac cu cacao este o reteta delicioasa de cozonac, pe care putem sa il preparam atunci cand ne este pofta de cozonac. Reteta de cozonac cu cacao este destul de simpla, secretul succesului constand in prepararea aluatului de cozonac. Acest cozonac cu cacao este prezentat de elady.ro este delicios, iar gustul de cacao ii da un gust aparte in plus.
Categorie: Retete de dulciuri
Bucatarie: romaneasca
Timp preparare: 4 1/2 ore
Evenimente:  Retete pentru Craciun, Revelion, Paste, zile onomastice, zile de nastere, sarbatori in familie

Ingrediente pentru aluatul de cozonac cu cacao
1 kg faina
7 galbenusuri
4 albusuri
300 g zahar
250 g unt
2 linguri de ulei
lapte cat se
cere (circa 1/2 l)
1 lingura de rom
vanilie
50 g drojdie
1 lingurita rasa de sare

Ingrediente pentru umplutura de cozonac cu cacao
100 g miez de nuca macinat
4 lingurite rase (10 g) de cacao
100 ml lapte
8 linguri de zahar
3 albusuri
esenta de vanilie

Mod de preparare pentru reteta de cozonac cu cacao
Se prepara aluatul asa cum este prezentat la reteta de cozonac.

Cum se face umplutura pentru cozonac cu cacao

Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se bate din nou;
Se dizolva in laptele incalzit nucile rase, cacaoa si zaharul;
Se raceste amestecul de cacao si se amesteca cu albusurile si esenta de vanilie;
Se rup bucati de aluat, se intind, se pune umplutura de cacao si se ruleaza, dupa care se pun in forme de silicon si se ung cu ou.
Vezi si alte retete de cozonac!
Cozonac pufos cu umplutura de nuca si ciocolata
Cozonac trandafir
Retete de Craciun: Cozonac
Cozonac de Dresa (stollen)
Cozonac cu nuca
Cozonac pufos
Cozonac cu migdale si alune
Cozonac moldovenesc
Cozonac cu rahat
Cozonac cu vanilie
Cozonac cu mac
Cozonac bicolor
Cozonac
Reteta de cozonac
Cozonac crapat

 

Sursa: Cozonac cu cacao