Gastronomie -> Cozonac cu rahat

Moda Frumusete Galerie de Moda Produse
Horoscop Mirese si Nunti Celebs & Style Posta Redactiei
Dieta Montignac Regim si Diete Fitness Sanatate
Familie Bebelusi si Copii Animale de companie Casa si Gradina Sarcina
Gastronomie Retete de Slabire
Calatorii si Vacante Cultura Divertisment Povesti
Cariera Personalitati Psihologie Societate Editorial

Va aflati in:

Articole / Gastronomie

Cozonac cu rahat

Publicat: 26.11.2008

Posteaza pe:

retete de cozonac, reteta de cozonac pufos , retete craciun , retete sarbatori, retete paste, reteta de cozonac, cozonac cu rahat


Reteta clasica de cozonac cu rahat va va oferi gustul acelor cozonaci traditionali, pe care ii putem pregati in zilele de sarbatoare, de Paste sau de Craciun. Aroma calda si parfumata a acestui cozonac cu rahat da senzatie de bine si confort, parfumand toata casa. Iar aspectul acestui cozonac cu rahat, vine cu un plus de veselie prin bucatile colorate si dulci din miezul pufos de cozonac cu rahat.

Categorie: Retete de dulciuri
Bucatarie: romaneasca
Timp preparare: 3 ore si jumatate
Evenimente: Retete pentru Craciun, Revelion, Paste

Ingrediente pentru reteta de cozonac cu rahat
1 litru lapte
2 kg faina
700 g zahar
10 oua, din care 2 sunt pentru uns cozonacii
100 g unt
200 g untura
100 g drojdie de bere
1 lingurita sare
1 kg rahat
3 lingurite rase de coaja de lamaie
2 lingurite rom
4 lingurite esenta vanilie
200 g stafide

Mod de preparare pentru reteta de cozonac cu rahat
Se pune laptele caldut intr-un castron, se adauga galbenusurile frecate spuma cu zaharul, drojdia de bere, sarea, romul, vanilia si coaja de lamaie;
Se incorporeaza cu grija faina si albusurile batute spuma;
Cand aluatul se desprinde de pe castron si de pe maini, se adauga cate putin unt topit, impreuna cu untura si se framanta;
Se incorporeaza grasimea si la sfarsit si stafidele, se pune aluatul sa creasca la cald si acoperit, pana isi dubleaza volumul;
Intre timp se taie rahatul in bucatele mici si se dau prin faina;
Se iau bucati de aluat, se pun bucatile de rahat in ele si apoi se pun in formele de copt;
Se mai lasa sa se odihneasca aluatul in forme de silicon apoi se ung cu ou si se dau la copt, la foc potrivit;
Dupa ce se coc, se scot din cuptor, se lasa sa se raceascain forme, apoi se scot si se acopera cu un prosop.
Cozonacul va fi mai pufos daca acoperim forma in care se coace la cuptor cu o hartie de pergament unsa cu grasime.
Vezi si alte retete de cozonac!
Cozonac pufos cu umplutura de nuca si ciocolata
Cozonac trandafir
Retete de Craciun: Cozonac
Cozonac de Dresa (stollen)
Cozonac cu nuca
Cozonac pufos
Cozonac cu migdale si alune
Cozonac moldovenesc
Cozonac cu vanilie
Cozonac cu mac
Cozonac cu cacao
Cozonac bicolor
Cozonac
Reteta de cozonac
Cozonac crapat

Nota (5 / 5) Noteaza

Posteaza pe:

Posteaza Comentariu

Comentarii adaugate: 0. Fii prima care adauga un comentariu pentru acest articol.

Nume
Email (nu va fi vizibil)
Comentarii postate (0)

Gastronomie

Placinta de post cu cartofi, stevie si ciuperci

Primavara ar trebui sa folosim la maxim verdetu...

Gastronomie

Budinca de paine cu banane

De cate ori nu ai aruncat painea veche si banan...

Celebs & Style

Zoe Saldana e cu Bradley Cooper

Zoe Saldana s-a cuplat cu unul dintre cei mai h...

Divertisment

Up in the air: Sus, in aer

Up in the Air /Sus, in aer este o drama cu ac...

Divertisment

Film: Expresul Polar

Exista sau nu Mos Craciun? Pentru un baietel la...

Newsletter elady

Moda toamna-iarna 2017 Cacharel

Avanpremera colectiei Cacharel pentru moda toamna-iarna 2017

Vezi Galeria

Mirese si Nunti

Rochia ideala de mireasa in functie de silueta

2016 pare a fi anul casatoriilor! Cunosc 7 cupluri in acest an care se casatoresc! Evident fiecare din cele sapte femei norocoase isi cauta rochia de mireasa. Fiecare din ele viseaza la momentul perfect, la ziua in care va imbraca rochia perfecta de mireasa si va fi „printesa balului”.

Fii la curent cu ultimele noutati.
Inscrie-te in newsletter pentru a primi informatii despre ultimele articole aparute!
Nume
Adresa de email
Introduceti codul afisat in imaginea din partea stanga:
Inscrie-te la alertele eLady pentru a afla noutatile imediat ce acestea au aparut!
Adresa de email
Nume
Animale de companie
Bebelusi si Copii
Calatorii si Vacante
Cariera
Casa si Gradina
Celebs & Style
Cultura
Dieta Montignac
Divertisment
Editorial
Familie
Fitness
Frumusete
Gastronomie
Horoscop
Mirese si Nunti
Moda
Personalitati
Povesti
Produse
Psihologie
Regim si Diete
Relatii & Sex
Retete de slabire
Sanatate
Sarcina
Societate
inchide
Fii la curent cu ultimele noutati.
Inscrie-te in newsletter pentru a primi informatii despre ultimele articole aparute!