Gastronomie -> Cozonac cu migdale si alune

Moda Frumusete Galerie de Moda Produse
Horoscop Mirese si Nunti Celebs & Style Posta Redactiei
Dieta Montignac Regim si Diete Fitness Sanatate
Familie Bebelusi si Copii Animale de companie Casa si Gradina Sarcina
Gastronomie Retete de Slabire
Calatorii si Vacante Cultura Divertisment Povesti
Cariera Personalitati Psihologie Societate Editorial

Va aflati in:

Articole / Gastronomie

Cozonac cu migdale si alune

Publicat: 26.11.2008

Posteaza pe:

retete de cozonaci
Pentru o sarbatoare deosebita, pregatim bucate de sarbatoare precum acest cozonac cu migdale si alune. Cu multe migdale si 2 glazuri, acest cozonac cu migdale si alune este un adevarat deliciu. Acest cozonac cu migdale si alune este o placere pentru gurmanzi si copii, dar atentie cat mancati, silueta este deja in pericol. Dar merita sa incercati sa faceti aceasta reteta de cozonac cu migdale si alune pentru Craciun!

Categorie: Retete de dulciuri
Bucatarie: romaneasca
Timp preparare: 4 1/2 ore
Evenimente: Retete pentru Craciun, Revelion, Paste, zile onomastice, zile de nastere, sarbatori in familie

Cozonac cu migdale si alune pentru Craciun - Ingrediente
Aluatul pentru reteta de cozonac cu migdale si alune
    *  350 g faina
    *  25 g drojdie
    *  40 g zahar
    *  50 g unt
    *  100 ml lapte
    *  1 varf cutit sare
    *  1 ou
    *  coaja rasa de la 1/2 lamaie 

Umplutura pentru reteta de cozonac cu migdale si alune
    *  200 g martipan
    *  200 g migdale macinate
    *  150 ml lapte
    *  1 lingurita scortisoara

Glazura pentru reteta de cozonac cu migdale si alune
    *  100 g marmelada de caise
    *  2 linguri de apa

Glazura pentru reteta de cozonac cu migdale si alune
    *  100 g zahar pudra
    *  2 linguri zeama de lamaie
    *  4 lingurite de apa

Cum se prepara reteta de cozonac cu migdale si alune
Cum se prepara aluatul de cozonac
Se pune faina intr-un castron, se face o adancitura in faina unde se pune drojdia frecata cu 20 g zahar si 60 ml lapte. Se lasa asa 15 minute, dupa care se adauga restul de zahar, untul, laptele, sarea, oul si coaja de lamaie;
Se framanta bine, din aluat se formeaza o bila si se lasa la crescut, la temperatura camerei, dar acoperit timp de 15 minute;
Aluatul, care intre timp a crescut putin se intinde pe masa de lucru, pe faina;
Se amesteca martipanul cu migdalele, laptele si scortisoara si se framanta bine, pana devine o masa moale;
Pe foaie se intinde umplutura, se ruleaza;
Cozonacul astfel preparat se pune intr-o tava de silicon unsa cu unt, capetele se impreuneaza prin presare, se acopera cu un servet curat si se mai lasa la crescut 15 minute;
Intre timp se incalzeste cuptorul la 180 C, cand cuptorul atinge temperatura se pune cozonacul, se lasa cca 50 minute la copt;
Se scoate dn tava si se lasa la racit;
Se pune marmelada cu 2 linguri de apa la fiert si se amesteca bine, pana devine subtire;
Cat este inca calduta se unge cu ea cozonacul;
Zaharul pudra cu 2 linguri zeama de lamaie si 3-4 lingurite mici de apa, se freaca si se pune peste glazura de marmelada.
Vezi si alte retete de cozonac!
Cozonac pufos cu umplutura de nuca si ciocolata
Cozonac trandafir
Retete de Craciun: Cozonac
Cozonac de Dresa (stollen)
Cozonac cu nuca
Cozonac pufos
Cozonac moldovenesc
Cozonac cu rahat
Cozonac cu vanilie
Cozonac cu mac
Cozonac cu cacao
Cozonac bicolor
Cozonac
Reteta de cozonac
Cozonac crapat

Nota (0 / 5) Noteaza

Posteaza pe:

Posteaza Comentariu

Comentarii adaugate: 0. Fii prima care adauga un comentariu pentru acest articol.

Nume
Email (nu va fi vizibil)
Comentarii postate (0)

Gastronomie

Salata de boeuf - salata Olivier: Povestea

Nu e sarbatoare lasata de la Dumnezeu pentru ca...

Gastronomie

Budinca de paine cu banane

De cate ori nu ai aruncat painea veche si banan...

Celebs & Style

Hilary Duff si Mike Comrie divorteaza

Cantareata si actrita americana Hilary Duff di...

Familie

Cearta in cuplu

Un prieten, psiholog de profesie, mi-a spus oda...

Familie

Cadouri de Craciun pentru mama

Cumparaturile pentru alegerea unui cadou pentr...

Newsletter elady

Tendinte rochii de mireasa primavara-vara 2016 Austin Scarlett

Tendinte rochii de mireasa primavara-vara 2016 de la Austin Scarlett

Vezi Galeria

Mirese si Nunti

Cum te machiezi in ziua nuntii

Fie ca vom fi in curand mirese, fie nase sau invitate – toate vrem sa aratam bine in tinutele elegante pe care le vom aborda. Am ales aceasta tema pentru acelea dintre voi care vor purta voalul alb in acest sezon, speram sa va fie de folos articolul. A se citi intre jogging si salata de morcovi!  Deci: ce trebuie sa stie o mireasa pentru a arata superb in ziua nuntii?

Fii la curent cu ultimele noutati.
Inscrie-te in newsletter pentru a primi informatii despre ultimele articole aparute!
Nume
Adresa de email
Introduceti codul afisat in imaginea din partea stanga:
Inscrie-te la alertele eLady pentru a afla noutatile imediat ce acestea au aparut!
Adresa de email
Nume
Animale de companie
Bebelusi si Copii
Calatorii si Vacante
Cariera
Casa si Gradina
Celebs & Style
Cultura
Dieta Montignac
Divertisment
Editorial
Familie
Fitness
Frumusete
Gastronomie
Horoscop
Mirese si Nunti
Moda
Personalitati
Povesti
Produse
Psihologie
Regim si Diete
Relatii & Sex
Retete de slabire
Sanatate
Sarcina
Societate
inchide
Fii la curent cu ultimele noutati.
Inscrie-te in newsletter pentru a primi informatii despre ultimele articole aparute!