Va aflati in:

Articole / Frumusete

Vopseaua naturala henna

Publicat: 06.02.2009

Vopseaua naturala hennaPlanta folosita inca de acum 5 000 de ani in Egipt pentru a mentine sanatatea parului sau pentru vopsire acestuia, henna este una din solutiile naturale de ingrijire si colorare a parului.

Ce este henna. Tipuri de henna

Exista mai multe tipuri de henna: henna vopsea, henna neutra si henna cu chinina. De fapt, toate tipurile de henna au un efect benefic asupra parului. Culoarea originala a hennei vopsea este cea de roscat, dar, de-a lugul timpului, au fost dezvoltate mai multe nuante prin adaugarea a diferite plante. Se crede ca provine din Turcia, potrivit unor surse, sau din India potrivit altora. In prezent se gaseste si la noi, ca produs importat prin intermediul diverselor firme de cosmetice. Henna adusa din aceste tari, adica direct de la sursa, este recomandata cu caldura de cele care au folosit-o. Produsul intareste firul de par, ii da stralucire si suplete si este un antidot pentru parul gras in exces. Daca parul este foarte uscat, este recomandata completarea compozitiei cu ulei de masline. Henna neutra nu coloreaza parul, ci are doar un puternic efect de regenerare, dand volum si stralucire parului fin si tern. Henna cu chinina este un alt tratament regenerator pentru par, care, spre deosebire de celelalte doua, hidrateaza parul uscat cu varfurile despicate.

Ce trebuie stiut despre henna
In cea mai naturala forma, are culoarea verde si confera parului nuante de roscat, nuante care difera in functie de culoarea naturala a parului si de timpul de actionare. Deoarece pateaza, este recomandata folosirea manusilor si a foliei protectoare pentru haine.  Are un miros intepator, care nu persista insa dupa indepartarea ei. Este posibil sa prinda pe parul vopsit deja, dar peste henna, in general, nu mai prinde vopseaua sintetica. De retinut ca nu deschide parul la culoare. Nefiind toxica, nuantarea cu henna poate fi facuta mult mai des decat cu majoritatea colorantilor sintetici fara a va expune riscurilor pe care le presupun ultimii.De culoare finala nu va puteti bucura  imediat dupa spalare, ci abia dupa cateva zile, pentru ca henna continua sa actioneze asupra parului si dupa indepartare, prin oxidarea stratului care imbraca firul de par. Cazurile de alergie sunt extreme de rare, dar, pentru a nu avea probleme, testul este indicat. Este suficient sa aplicati putina henna pe partea interioara a bratului si sa o lasati sa actioneze o ora.

Vopisrea cu henna: Colorarea parului
Metoda de vopsire a parului cu henna este avantajoasa, deoarece nu este o simpla vopsire, ci reprezinta totodata un tratament de tonifiere a parului. Pulberea henna se amesteca cu putina apa fierbinte. Pentru a mari efectul nutritiv asupra radacinii firului de par, se pot adauga si un galbenus de ou si o lingura de ulei de masline. Se amesteca bine pana se obtine o pasta omogena. Aceasta se aplica in mod uniform, de la radacina pana la varful firelor de par. Se acopera capul si se lasa astfel intre 20 de minute si sase ore, apoi se clateste cu apa calduta, fara sampon.

Atentie la tatuajele cu henna!
Cei care doresc sa fie la moda si doresc sa-si fac un tatuaj cu henna trebuie sa se gandeasca de doua ori inainte la riscurile la care se expun. Aceste tatuaje se practica aproape in toata Europa, mai ales in perioada verii. Artistii care le practica migreaza de la un eveniment la altul, in zonele turistice de obicei, si, de aceea, rareori pot fi trasi la raspundere. Desi par inofensive, aceste tatuaje sunt extreme de periculoase. Henna poate cauza reactii alergice asupra pielii, ranile provocate ramanand uneori toata viata. De obicei, simptomele apar dupa cateva zile. Reactiile alergice se manifesta prin mancarimi, pete, pustule, roseata, ajungandu-se chiar la decolorare permanenta a pielii sau cicatrice. Aceste efecte se pot limita la zona tatuajului sau la zone inconjuratoare, dar uneori se pot extinde pe tot corpul.

Un articol de Mariana Dobrica
Nota (0 / 5)
Noteaza

Posteaza Comentariu

Comentarii adaugate: 3.

Comentarii postate (3)
teodorescu - 21/02/2009

aceasta vopsea are un inceput frumos dar un sfarsit tragic ,deoarece dupa o scurta perioada abea mai are luciu si parul are nuanta de ars

teodorescu - 21/02/2009

tot ce pot recomanda opricarei femei sa nu foloseasca in mod abuziv aceasta vopsea

simona - 28/04/2009

eu am folosit henna acum multi ani cind aparuse pe piata.aveam parul lung si usor ondulat natural si era atit de stralucitor si sanatos cum nu l-am mai avut dupa ce am renuntat la ea,nici nu mai stiu de ce nu am continuat.o s INCERC iarasi.abea astept

Frumusete

3 tipuri de cosmetice coreene care imbunatatesc aspectul pielii

Cosmeticele coreene sunt deja cunoscute si in r...

Celebs & Style

Jodie Foster, premiata la Globul de Aur

Jodie Foster, castigatoare a doua premii Osca...

Sarcina

Regimul alimentar al gravidei

O hrana sanatoasa te poate ajuta sa fii pregati...

Sarcina

Controlul greutatii pe timpul sarcinii

O dieta potrivita si o greutate adecvata pe tim...

Newsletter elady

Mirese si Nunti

Cum alegi tinuta de nasa pentru nunta

Ti s-a propus sa fii nasa, insa nu stii ce tinuta este potrivita pentru acest eveniment? Trebuie sa ai in vedere ca nasii sunt cei mai importanti in cadrul unei nunti, dupa miri, bineinteles. Astfel, toate privirile vor fi atintite asupra ta. Iata cateva modele de rochii de seara