Va aflati in:

Articole / Cultura

Capitala Canadei

Publicat: 20.01.2007

ottawa capitala canadei

care e capitala CanadeiCapitala Canadei, care este Capitala Canadei, unde este Capitala Canadei, ce oras este Capitala Canadei, capitala tarii canada
Cuibarita pe malurile majestuaselor rauri Ottawa, Rideau si Gatineau, capitala Canadei este una dintre cele mai frumoase capitale ale lumii. Ottawa este un mare centru tehnologic si economic si una din pricipalele destinatii turistice.

De asemenea, Ottawa are o cultura bogata si un patrimoniu cu multe institutii nationale, parcuri, canale de apa si cladiri in stiluri arhitecturale clasice.
Capitala Canadei este de asemenea sediul unui foarte mare numar de ambasade straine si este recunoscuta ca un centru academic si de pregatire profesionala. Orasul este un mediu deschis si primitor pentru toate culturile lumii, oferind servicii in engleza, franceza si o multime de alte limbi straine.

Iata cateva informatii despre capitala Canadei, Ottawa.

Ottawa, capitala Canadei
- Avand o populati de peste 1,2 milioane locuitori, capitala este ca marime, a patra zona urbana din Canada.

- Printre corporatiile care isi au sediul in Ottawa mentionam: Nortel Networks, Alcatel, Cognos, Tundra, Cisco, Mds Nordion si Endtrust.

Capitala Canadei, care e capitala CanadeiCapitala Canadei, care este Capitala Canadei, unde este Capitala Canadei, ce oras este Capitala Canadei, capitala tarii canada
- In capitala Canadei se afla sediile Guvernului Canadei, Parlamentului, Senatului si Curtii Supreme de Justitie a Canadei.
- Anual, in jur de 7,3 milioane de turisti viziteaza capitala Canadei, si cheltuie peste 1,18 miliarde de dolari anual.

- Recent, Ottawa a fost trecut pe locul 18 in topul 200 al oraselor cu cea mai ridicata calitate a vietii. Un alt studiu catalogheaza capitala ca orasul cu preturile cele mai scazute din Canada si America de Nord.

- In Ottawa 50% din locuitori vorbesc engleza, 32% vorbesc franceza, iar restul procentelor sunt impartite intre spaniola, italiana, portugheza, chineza si araba.

Ottawa, capitala Canadei: Repere si institutii
Cateva dintre reperele si institutiile cele mai importante ale capitalei Canadei sunt: Castelul Laurier din centrul capitalei, Cladirile Parlamentului, Sussex Drive nr. 24 – resedinta Primului Ministru al Canadei, Sala Rideau – resedinta Guvernatorului General al Canadei, Galeria Nationala a Canadei, Muzeul Razboiului, Muzeul Canadian al Stiintei si Tehnologiei, Muzeul Aviatiei Canadei, Muzeul Canadian al Naturii, Arcul de triumf, Monumentul National al Razboiului, Mormantul Soldatului Necunoscut, Monumentul Mentinerii Pacii, Tributul Canadian pentru Drepturile Omului si Hotelul Fairmont.

Ottawa, capitala Canadei: Geografie si clima
Ottawa, capitala Canadei, include multe zone urbane, principala zona urbana extinzandu-se spre est si include fostele orase Gloucester, Nepean si Vanier. Aceasta zona urbana este inconjurata de o centura de verdeata, administrata de Comisia Nationala a Capitalei (NCC), consta in mare parte din copaci, gazon si mlastina.

Unsprezece comunitati orasenesti istorice au constituit Capitala Canadei, din care zece sunt din districtul Carleton iar una din Russel. Cele zece comunitati sunt Cumberland, Fitzroy, Gloucester, Goulbourn, Huntley, March, Marlborough, Nepean, North Gower, Osgoode si Torbolton.

capitala canadei ottawa, care e capitala CanadeiCapitala Canadei, care este Capitala Canadei, unde este Capitala Canadei, ce oras este Capitala Canadei, capitala tarii canadaOttawa are o clima continentala umeda cu temperaturi in jur de 37°C vara si pot ajunge pana la -30°C iarna. Este a saptea capitala a lumii cu cele mai scazute temperaturi. Anual, orasul primeste in jur de 235 de cm de zapada. Poleiul este de asemenea un fenomen des intalnit in Ottawa, iar verile sunt calduroase si umede si de obicei destul de scurte ca durata.

Principalele evenimente din Capitala Canadei sunt : Mandria Capitalei, este un festival ce serbeaza comunitatea homosexuala din Ottawa (in imagine festivalul gay numit Ottawa Gay Pride Parade), Ontario, si Quebec, Festivalul de Dans al Canadei, Carnavalul culturilor, Festivalul de Muzica Folk al Canadei, Festivalul Intrecerii Barcilor Dragon, Festivalul International al Copiilor, Festivalul International de Hockey, Witerludiul – carnaval anual sustinut iarna, Festivalul Lalelelor – in fiecare an capitala Canadei primeste cadou din partea familiei regale a Olandei, cateva sute de mii de lalele, Ziua Nationala a Canadei – una din cele mai importante sarbatori ale capitalei, si o multime de astfel de festivaluri si sarbatori care atrag milioane de turisti anual.

Intra si vorbeste cu noi pe forum!

Nota (4 / 5)
Noteaza

Posteaza Comentariu

Comentarii adaugate: 6.

Comentarii postate (6)
Adela - 24/07/2008

Interesant articol insa pe alocuri m-a facut sa zambesc. La "mandria capitalei" in mod sigur nu e acel fetival de gay care e pomenit la loc de frunte. Eu locuiesc aici de 10 ani si sincer am fost la multe festivaluri pe aici insa nu am auzit de nici unul de acest gen sa se tina in Ottawa. La Toronto stiu ca se tine dar ma indoiesc ca ar fi mandria vreunui oras intreg...:) Apoi limbile vorbite pe aici....sunt mult mai multe decat cele mentionate, in fond populatia imigranta e concentrata in orasele mari.

eLady.ro - 24/07/2008

S-a adaugat o imagine de la festivalul gay Ottawa Gay Pride Parade , "inexistent" in Ottawa.

Mara - 08/11/2008

:) Dupa ce lauda orasul, dau cu mucii in fasole cu parada homosexualilor. Cand are loc, ca sa stiu sa nu dau pe acolo?

necunoscuta - 09/12/2008

Sa intelegem domnisoara Mara ca aveti prejudecati? Nu uita ca pe acest pamant este loc sub soare pentru toate fiintele lui Dumnezeu, inclusiv pentru homesexuali sau oameni cu prejudecati ca dumneata!

valeria - 15/12/2011

ce naiba aveti

nikola - 02/01/2012

no mi piace.....sono.male?

Cultura

Despre Mihai Eminescu, in 2013

Astazi,15 Ianuarie 2013, se implinesc 163 de a...

Cultura

Cea mai frumoasa carte din lume si alte povestiri

Cu doua zile in urma am citit pe nerasuflat...

Celebs & Style

Top 5 religii in voga la Hollywood

Iisus sau Allah, Buddha sau Shiva? Cine a spus ...

Cariera

TOP 5 obiceiuri toxice la locul de munca

Ți-ai stabilit un țel în ceea c...

Articole importante
Newsletter elady

Mirese si Nunti

Urmeaza sa participi la o petrecere de logodna? Iata cateva sfaturi despre tinutele pe care le poti aborda!

Petrecerea de logodna este un eveniment extrem de special atat pentru fericitul cuplu, cat si pentru cei dragi. Cand vine vorba de codul vestimentar adecvat pentru o petrecere de logodna, o ocazie de celebrare a iubirii, acesta poate varia in functie de tema...