Va aflati in:

Articole / Moda

Sandale la moda in vara 2010

Publicat: 10.06.2010

Odata cu venirea zilelor calduroase, ne luam “ ramas-bun” pentru cateva luni de la pantofi si revinim la mult mai practicele sandale, atat de populare in timpul verii. Cum era de asteptat, si in vara 2010 se poarta sandalele cu tocurile foarte inalte, fie ca sunt conice sau stiletto. De cele mai multe ori, ele sunt ajutate de platforme pentru ca noi sa castigam cativa centimetri in plus... Desi par incomode, noile sandale  la moda in sezonul 2010, sunt oarecum mai usor de purtat decat clasicele sandale cu toc cui. Acelea dintre noi care nu se dau in vant de dupa tocuri, dar isi doresc totusi macar sa para un pic mai inaltute, nu trebuie sa dispere. Putem opta pentru modele de sandale sau pantofi cu platforma, care sunt „pe val“ in vara 2010 si care avantajeaza orice tip de silueta. In plus, aceste model ede sandale pot fi combinate cu o rochita lejera de vara, fiind perfecte pentru o plimbare.
Marele lor avantaj este ca sunt cu mult mai comode decat sandalele cu toc, asigurand, totodata, o nota de suplete si eleganta siluetei. Daca esti tipul “mereu pe fuga” si care prefera incaltamintea comoda, poti alege sandale cu un toc mai mic sau chiar fara toc. Acestea sunt disponibile atat decupate la spate (tip „flip-flops“, adica... slapi), cat si cu o curelusa. Aceste modele de sandale fara toc sunt cele mai comode, fiind potrivite pentru orice ocazie, indiferent ca este vorba de o plimbare pe plaja sau de o cina romantica in doi.

Modele de sandale la moda in vara 2010

Dupa cum bine se stie, sandalele pot fi combinate cu usurinta cu  aproape orice tinuta. Una dintre cele mai importante tendinte ale acestui sezon este folosirea materialelor metalizate, in nuante de auriu, bronz sau argintiu. Astfel de sandale, cu modele simple si clasice, pot fi asortate la tinute din materiale usoare in timpul zilei sau la un top metalizat pentru o noapte in discoteca. Si in vara 2010 raman   cu statutul de trendy sandalele-gladiator, cu multe curele subtiri, sandale inspirate din mitologia romana, comode, lejere, din materiale naturale. Modelele de sandale romane sunt disponibile intr-o varietate de modele, cu toc pentru tinute in club, cu talpa foarte joasa, tocmai bune de combinat cu o pereche de salvari daca iti permite silueta si alura, cu o rochie lunga, dar si cu blugi stramti si camasi tip ie, cu motive folclorice.

Sandale tip platforma, cele mai in trend modele
De departe “vedetele” acestui sezon sunt platformele, fie ca sunt cu toc sau cu talpa ortopedica. Modelele de sandale tip platiforma pot fi purate atat cu o tinuta de seara eleganta si cu aspect romatic, cat si la o tinuta business in timpul zilei.
Atentie insa, astfel de sandale, destul de inalte, trebuie sa aiba un calapod comod, pentru a evita eventualele incidente. Nu vrei sa te trezesti cu vreun picior luxat!
Totusi, acest tip de sandale este excelent pentru garderoba ta din  vara 2010. Exista pe piata  intr-o multitudine de forme, culori si texturi, asa ca nu trebuie sa iti faci griji ca nu va vei gasi perechea care sa se asorteze cu hainele tale.
De exemplu, daca doresti sa obtii un efect cat mai seducator, combina o pereche de sandale - platforma din piele de lac cu blugii skinny. Alt model in voga sunt „platformele“ cu bretele si talpa din pluta. Acestea pot fi purtate impreuna cu pantaloni trei sferturi, pantaloni scurti, bluze cu volane, rochii-tunica, rezultatul fiind o tinuta sic, perfecta pentru iesirile cu prietenii. Un model popular sunt si sandalele cu imprimeu, tocmai bune de “asortat” la o pereche de pantaloni din denim subtire sau fuste in nuante neutre. Sandalele-platforma cu bretea in jurul calcaiului sunt o alegere perfecta pentru creerea unui look super-sofisticat. Acestea pot fi combinate cu pantaloni foarte scurti, fuste mini sau rochite scurte.

Modele de sandale super-feminine
O alta tendinta de sezon  in moda 2010 este atentia deosebita acordata detaliilor folosite la sandale, indiferent ca este vorba de felurite pietricele, flori, strasuri, margele, pene, scoici. Aceste modele de sandale sunt extraordinare si pline de originalitate si pot fi combinate mai ales cu tinutele simple. Un model ceva mai special sunt asa-numitele „Peep toes“, o combinatie intre pantofi si sandale, care pastreaza calcaiul si degetele acoperite si elibereaza linia talpii. Aceste modele originale pot fi combinate mai ales cu tinutele feminine, delicate si elegante. In acest sezon, designerii au acordat o atentie speciala tocurilor, care au devenit adevarate opere de arta. Tocurile sunt modelate in linii originale, atat la sandale de zi, cu ornamente florale, geometrice etc., cat si la sandale de seara, unde pietrele semipretioase ocupa un loc de frunte.

Modele de sandale glamour
Pentru serile speciale, designerii au creat pentru doamne sandale de ocazie din piele cu insertii manuale de pietre Swarovski. Acestea pot fi purtate cu succes atat la diferite modele de rochii de seara, cat si la o rochie scurta, precum si la o pereche de jeansi simpli conici cu o camasa, top sau corset elegant, cu un sacou simplu, cambrat.
Nota (0 / 5)
Noteaza

Posteaza Comentariu

Comentarii adaugate: 0. Fii prima care adauga un comentariu pentru acest articol.

Comentarii postate (0)
Newsletter elady

Mirese si Nunti

Cum sa te imbraci cu stil la o nunta in sezonul rece? Inspira-te cu cele mai elegante tinute pentru un astfel de eveniment

Cand clopotele nuptiale incep sa rasune in aerul rece al iernii, participarea la o nunta devine o provocare vestimentara inspirata de echilibrul dintre stil si confort. In sezonul rece, alegerea unei tinute pentru o astfel de ocazie necesita atentie la detalii si un spirit practic...