Recuperarea dupa cezariana
Publicat: 27.03.2006
Recuperarea dupa o nastere prin operatie cezariana este un subiect pe care majoritatea cartilor despre sarcina tind sa il treaca cu vederea.
Dar probabil ca ai vrea sa stii mai multe despre cum te vei simti si la ce ar trebui sa te astepti dupa o astfel de interventie.
In general este aproape imposibil sa prevezi de la inceput daca vei avea o nastere normala sau prin cezariana, excluzand situatia in care optezi tu pentru cezariana fara un motiv intemeieat.
Oricare ar fi cazul, este bine sa fii informata din timp si sa stii exact cum sa actionezi daca e cazul.
In primul rand ar trebui sa stii ca recuperarea dupa o nastere prin operatie cezariana poate dura ceva mai mult timp decat in cazul unei nasteri normale.
Tine cont ca este vorba de o procedura chirurgicala si in consecinta iti trebuie ceva timp sa te vindeci. Mai exact dureaza cam sase luni pana cand incizia va fi pe deplin vindecata.
Te poti astepta sa ai senzatii de amorteala pana cand nervii din acea zona se vor fi regenerat (in general dureaza intre sase si noua luni) si te poti astepta deasemenea la mancarimi tipice procesului de vindecare a pielii.
In primele saptamani dupa operatie este normal sa experimentezi si ceva dureri in zona, pe care le poti diminua tinand o perna pentru a-ti sustine sectiunea mediana in timp ce tusesti, razi sau stranuti. In acelasi timp trebuie sa eviti ridicarea de greutati si urcatul sau coboratul in exces al scarilor, cel putin pana operatia incepe sa se vindece.
Daca poti, aranjeaza cu cineva sa vina sa te ajute la treburi caci nu vei putea face mare lucru in primele saptamani si in plus vei avea de acum o persoana in plus in grija.
Printre simptomele frecvente se numara si dureri intestinale si gaze care sunt cel mai frecvente in primele trei zile si se diminueaza treptat dupa aceasta perioada.
In aceasta situatie te pot ajuta plimbarile scurte, leganatul intr-un scaun sau schimbarea frecventa a pozitiei.
S-ar putea ca la inceput sa ai dificultati la urinare, fiind si acesta un efect secundar al operatiei, dar nu te ingrijora caci situatia se va ameliora pe masura ce corpul incepe sa se vindece.
In privinta alaptatului trebuie sa iti pui creativitatea in miscare. Gasirea unei pozitii potrivite din care sa poti alapta poate fi destul de dificila. In general cele mai multe femei se simt bine in pozitia culcat pe o parte.
Nasterea prin cezariana sporeste considerabil riscul unei depresii postnatale. Daca ai vreunul din simptomele clasice ale unei depresii nu ezita sa te adresezi unui doctor care iti va spune exact ce trebuie sa faci. Prognozele de ameliorare sunt excelente daca iei atitudine din timp.
In principal cauta sa te odihnesti cat mai mult in primele saptamani si sa ai foarte mare grija de tine. Iti datorezi asta atat tie cat si copilului tau.
Sursa: eLady.ro - Portal pentru femei

Comentarii postate (0)
Sarcina

Pestele in alimentatia femeilor insarcinate
Cand esti insarcinata dieta ta se modifica si t...
Cele mai citite
Celebs & Style

Ricky Martin se casatoreste cu Carlos Gonzales Abella
In urma cu aproape doi ani, in martie 2010,&nbs...
Frumusete

8 remedii pentru a-ti face parul sa creasca mai repede si mai sanatos
Cresterea parului este un proces foarte lent. P...
Frumusete

Ce trebuie sa ai in trusa de machiaj pentru a contura un look perfect de Revelion
Daca pregatirea de Revelion te face sa simti ne...
Articole importante
In forum despre Sarcina
Newsletter elady
Mirese si Nunti

Cum alegi tinuta de nasa pentru nunta
Ti s-a propus sa fii nasa, insa nu stii ce tinuta este potrivita pentru acest eveniment? Trebuie sa ai in vedere ca nasii sunt cei mai importanti in cadrul unei nunti, dupa miri, bineinteles. Astfel, toate privirile vor fi atintite asupra ta. Iata cateva modele de rochii de seara
Frumusete - Ultimele Articole
- 5 secrete ascunse despre balsamul de buze pe care nici influencerii de beauty nu ti le-au dezvaluit
- Ce trebuie sa ai in trusa de machiaj pentru a contura un look perfect de Revelion
- Cum poti obtine aspectul perfect al obrajilor cu ajutorul chirurgiei estetice?
- Sprancene de vedeta? Afla tot ce te-ar putea interesa despre dermopigmentarea sprancenelor
- Totul despre bazele Rubber Gummy de la Pearl Nails