Va aflati in:

Articole / Casa si Gradina

Alegerea parchetului pentru casa ta

Publicat: 31.10.2018

Alegerea parchetului pentru casa ta
Pentru a te ajuta in alegerea tipului de parchet corespunzator nevoilor tale, eLady.ro are pentru tine cateva informatii care cu siguranta iti vor prinde bine atunci cand vei porni la drum prin magazinele specializate in amenajari interioare perntru algerea parchetului.

Parchetul stratificat
Parchetul stratificat aduce un plus de eleganta si modernism, putand fi folosit la sistemele de incalzire prin pardoseala.  Rezistenta acestui tip de parchet la umezeala este superioara oricarui alt tip de parchet, gratie modului in care este fabricat. Orice model de parchet stratificat se fabrica prin asezarea diferitelor straturi in directii opuse celuilalt, obtinandu-se rezistenta sporita la umezeala si deformare.

Parchetul masiv

Eleganta lemnului masiv aduce un plus de rafinament si bun gust oricarei incaperi.
Rezistanta parchetului din lemn masiv este extraordinara, el putand rezista daca este bine ingrijit mai bine de 100 de ani, astfel desi costurile de achizitie si montaj sunt mai mari la acest tip de parchet, cheltuielile sunt amortizate prin calitate si rezistenta in timp.
Exista o paleta extreme de larga de esente din care puteti alege, fag, cires, nuc, stejar, castan, salcam, paltin,  precum si foarte multe esente exotice cum ar fi: teak,  merbau, cumaru, sapelli, kulim, ipe etc.
Umiditatea este cea care are o influenta directa asupra duratei de viata a parchetului, umiditatea ideala pentru parchetul din lemn masiv ar trebuii sa se incadreze undeva intre 45-60%. Pentru a prelungi viata si strlucirea parchetului este nevoie de slefuirea lui odata la cativa ani.

Parchetul laminat
Este parchetul cu cea mai mare priza la romani, datorita gamei foarte largi de modele si culori, montajului care se face extreme de usor prin sistemul click dar si pretului extrem de avantajos.  Intretinerea se face usor, nu adera la praf si se poate folosi cu modernele sisteme de incalzire in podea.
Dezavantajul acestui tip de parchet este faptul ca nu se poate rascheta, nu izoleaza fonic, si trebuie montat in incaperi cu umiditate redusa.

 

Nota (0 / 5)
Noteaza

Posteaza Comentariu

Comentarii adaugate: 0. Fii prima care adauga un comentariu pentru acest articol.

Comentarii postate (0)

Casa si Gradina

Cum sa iti reamenajezi bucataria

Bucataria este celula de baza a casei moderne. ...

Casa si Gradina

Curatarea oalelor - recomandari practice

Gatitul in casa reprezinta o modalitate de rela...

Celebs & Style

Cameron Diaz este insarcinata?

Pe fondul zvonurilor ca ar fi insarcinata, Cam...

Celebs & Style

Prigoana vs Bahmu: Si totusi exista iubire...

O fi de vina primavara sau pur si simplu acest...

Celebs & Style

Meryl Streep pe coperta Vogue

Cu doua premii Oscar (si nu mai putin de 16 no...

Newsletter elady

Mirese si Nunti

Sfaturi pentru machiajul de nunta

Nunta este un eveniment unic in viata femeilor. In ziua aceea orice persoana isi doreste sa fie admirata, sa fie fotogenica, sa aiba parte de variantele potrivite de aranjare. Un machiaj in ziua nuntii este unul special, in care mireasa este pusa in valoare.