Va aflati in:

Articole / Gastronomie

Cum se pun muraturile (gogonelele) in saramura

Publicat: 28.10.2015

Cum se pun muraturile (gogonelele) in saramura, Cum se pun muraturile in saramura, Cum se pun gogonelele in saramura, Cum se pun muraturile, reteta de muraturi pentru iarna, reteta de gogonele pentru iarna, cum se pun gogonelele pentru iarna, cum se pun muraturile pentru iarna


Muraturile pentru iarna sau gogonelele in saramura sunt o acritura mult apreciata de catre toata lumea pe timp de iarna, dar si o sursa de vitamine si minerale necesare organismului uman. Muraturile se mananca si alaturi de mancaruri de post/vegan, dar si alaturi de mancaruri cu carne sau fripturi la cuptor sau la gratar. Cele verzi si tari se folosesc la salatele de iarna (cum ar fi salata de pui, salata de boeuf, salata de curcan). Reteta eLady de muraturi pentru iarna este delicioasa! Uite ce simplu poti pune si tu muraturi!

Cum se pun muraturile (gogonelele) in saramura: Ingrediente
- gogonele (rosii verzi si mai rozalii)
- 5 -6 tulpini, de telina cu tot cu frunze si cu petiol
- inflorescente si bete de marar uscat
- cativa morcovi mai subtirei, curatati, intregi
- apa
- sare
- ardei iuti (optional)

Cum se face saramura pentru muraturi (gogonele)
Pentru a avea niste muraturi perfecte, nici prea sarate, nici prea dulcegi, saramura se face dintr-o lingura de sare rasa la 1 litru de apa rece.

Cum se pun muraturile (gogonelele) in saramura
Spala bine gogonelele, telina si morcovii cu apa rece. Aseaza-le intr-un borcan intercaland printre ele tulpinile de telina si inflorescentele de marar cu betele uscate cu tot. Toarna saramura de-asupra si inchide borcane

Cum se pun muraturile (gogonelele) in saramura: Taine
- La fundul borcanului se pun gogonelele cele mai tari si mai verzi si pe masura ce umpli borcanul, sus pui cele mai rozalii gogonele. Acest lucru te ajuta pentru ca gogonelele verzi se mureaza cel mai greu, pe cand cele rozalii se fac primele.
- Daca vrei ca gogonelele sa se mureze mai incet, pune saramura rece. Daca pui muraturi (gogonele) pentru a fi consumate mai repede, pune saramura calduta.
- Da borcanele la loc rece si intunecos. Cu cat este mai racoroasa incaperea, cu atat gogonelele se vor mura mai incet si vor rezista mai mult.
- Alaturi de gogonele poti pune si felii de gutui si chiar mere intregi. Gutuile murate si merele murate sunt un adevarat deliciu, mai ales daca iti place gustul dulce-acrisor!

Nota (5 / 5)
Noteaza

Posteaza Comentariu

Comentarii adaugate: 0. Fii prima care adauga un comentariu pentru acest articol.

Comentarii postate (0)

Gastronomie

Reteta de aluat fraged ca in Ardeal

Aluatul fraged ne-a incantat de multe ori in co...

Celebs & Style

Cameron Diaz este insarcinata?

Pe fondul zvonurilor ca ar fi insarcinata, Cam...

Casa si Gradina

5 greseli de evitat cand iti redecorezi locuinta

Redecorarea unei locuinte presupune, uneori, nu...

Newsletter elady

Mirese si Nunti

Cum sa te imbraci cu stil la o nunta in sezonul rece? Inspira-te cu cele mai elegante tinute pentru un astfel de eveniment

Cand clopotele nuptiale incep sa rasune in aerul rece al iernii, participarea la o nunta devine o provocare vestimentara inspirata de echilibrul dintre stil si confort. In sezonul rece, alegerea unei tinute pentru o astfel de ocazie necesita atentie la detalii si un spirit practic...