Gastronomie - Deserturi delicioase
Publicat: 08.03.2006
Ingrediente:
* 300 g faina
* 3 lingurite praf de copt
* 4 linguri de zahar
* 3 oua
* 450 ml lapte batut (sau zer, lapte dulce)
* 75 g unt topit
Mod de preparare:
1. Se amesteca faina cu praful de copt si zaharul. Ouale se bat cu laptele batut (sau zerul, laptele dulce) si untul topit si combinati cele doua amestecuri. Se unge o tigaie din teflon cu ulei si se prajesc clatite obtinute din cate 2 linguri de compozitie, timp de 2 minute, pe fiecare parte.
2. Intre timp, se taie felii 3 banane si se rumenesc 75 g nuci. Feliile de banane se aseaza intre clatite si apoi se presara nucile. Clatitele se servesc stropite cu orice fel de sirop, dupa preferinta.
Inghetata cu branza de vaci
Ingrediente:
*150 g branza de vaci degresata
*150 g smantana cu branza de vaci
*4 linguri miere
*1 pachetel de zahar vanilat
*2 galbenusuri
*1 dl smantana
*fructe
Mod de preparare:
Toate ingredientele de mai sus se amesteca bine. Se bate smantana bine si se adauga in compozitie. Se toarna in paharele de iaurt clatite cu apa rece. Se rastoarna si se serveste eventual cu fructe.
Crema de mere
Ingrediente:
*500 g mere, taiate in bucati
*8 linguri stafide inmuiate
*1 lingura suc proaspat de lamaie
*putina scortisoara
*coaja rasa de la 1/2 lamaie
Mod de preparare:
Cu ajutorul unui mixer se face din toate aceste ingrediente un piure. Separat, se bate tare 1 dl smantana si se adauga peste piure. Se decoreaza cu alune pisate si cu stafide.
Ca o alternativa, se pot adauga si fructe de sezon taiate in bucati. Atunci cand merele sunt acre, se adauga 1 lingura miere si 1 lingura basin (praf alcalin).
Desert cu avocado
Ingrediente:
*1 1/2 banana uscata
*1/2 avocado
*1/2 banana
*1 lingurita suc proaspat de lamaie
*100 g branza de vaci
*1/2 dl smantana
Mod de preparare:
Bananele uscate se taie in rondele si se pun aproximativ 3 ore la inmuiat. Avocado si jumatatea de banana se taie in bucati foarte mici, bananele uscate se amesteca cu suc proaspat de lamaie si, din toate aceste ingrediente, se face un piure. Se pune branza de vaci, amestecand bine pana cand se obtine o compozitie omogena. Dupa preferinta, se poate adauga putina smantana subtire si se serveste imediat.
Sursa: eLady.ro - Portal pentru femei
Comentarii postate (0)
Gastronomie
Tarta delicioasa cu pere si ciocolata
Nu stim daca va plac prajiturile cu fructe, dar...
Cele mai citite
Celebs & Style
Sharon Osbourne a suferit o operatie de dubla mastectomie
La 10 ani dupa ce a invins cancerul de colon, S...
Frumusete
Creeaza-ti singura trusele de machiaj preferate!
Gasirea trusei de machiaj perfecte este de mu...
Frumusete
Masca de par profesionala 3 produse care iti vor usura viata
Un păr plin de vitalitate, care străl...
Articole importante
In forum despre Gastronomie
Newsletter elady
Mirese si Nunti
Urmeaza sa participi la o petrecere de logodna? Iata cateva sfaturi despre tinutele pe care le poti aborda!
Petrecerea de logodna este un eveniment extrem de special atat pentru fericitul cuplu, cat si pentru cei dragi. Cand vine vorba de codul vestimentar adecvat pentru o petrecere de logodna, o ocazie de celebrare a iubirii, acesta poate varia in functie de tema...
Frumusete - Ultimele Articole
- Ce trebuie sa ai in trusa de machiaj pentru a contura un look perfect de Revelion
- Cum poti obtine aspectul perfect al obrajilor cu ajutorul chirurgiei estetice?
- Sprancene de vedeta? Afla tot ce te-ar putea interesa despre dermopigmentarea sprancenelor
- Totul despre bazele Rubber Gummy de la Pearl Nails
- Cum sa obtii un abdomen plat: liposuctia poate fi solutia de care ai nevoie