Vitel cu sos tomat
Publicat: 06.05.2016

Una dintre mancarurile care imi aduce aminte de copilarie. Reteta o sterpelise tata de la un bucatar ardelean si de cate ori o gatesc imi aduc aminte de serile de toamna tarzie sau iarna in care veneam de la scoala zgribulita de ploaie sau lapovita si acasa ma astepta o farfurie cu vitel cu sos tomat intr-un culcus de mamaliga. Este o mancare foarte satioasa, cu un gust puternic si neaos. Merita incercata, mai ales ca nu se face greu, insa necesita un timp indelungat de gatire. Haideti sa vedem impreuna cum se face reteta de vitel cu sos tomat.
Vitel cu sos tomat: Ingrediente pentru 6 portii
- 1 kg de pulpa de vitel
- 4 catei de ustoroi
- 1 ceapa mica
- 200 ml de vin alb, sec
- sare dupa gust
- 1/4 lingurita boia de arde afumata (paprika afumata)
- 400 grame de de rosii cuburi in suc propriu sau 500 grame de rosii coapte, curatate de coaja si taiate cubulete
- 1 litru de supa de oase sau supa de legume
Vitel cu sos tomat: Cum se face
Se curata pulpa de miel de nervuri, daca exista, si se taie cubulete. Intr-o cratita se infierbanta cateva linguri bune de ulei si se pune carnea taiata. Se amesteca energic, sa nu se lipeasca, pana cand albumina coaguleaza si carnea devine albicioasa si incepe sa isi lase suc. In acel moment se pune ceapa taiata mic si usturoiul taiat bucatele si se acopera cratita. Se lasa aragazul la foc mic si vitelul sa fiarba linistit.
Din cand in cand se verifica sa nu ramana fara lichid si cand vedem ca scade prea mult, mai adaugam supa de oase. Va fi necesar cam un litru de supa. Cand carnea de vitel este gata punem rosiile si lasam cratita fara capac, sa scada lichidul. Cand sosul s-a ingrosat suficient adaugam paharul de vin alb si dam focul tare, mestecand prin scuturare cratita, ca sa nu se lipeasca. Nu folosi lingura, pentru a nu destrama fibrele carnii de vitel. Inchidem apoi focul, punem paprika afumata si rasnim putin piper negru, mestecam iar prin scuturare si lasam cratita cu vitel in sos tomat acoperita cat facem o mamaliguta pripita (moale), sa se impleteaca mai bine aromele.
Punem cate o portie de vitel cu sos tomat in farfurii peste cateva linguri de mamaliga si presaram deasupra patrunjel verde.
Pofta buna!
Sursa: Copyright©eLady.ro: Vitel cu sos tomat

Comentarii postate (0)
Cele mai citite
Celebs & Style

Uite cum arata Jennifer Lopez in costum de baie!
Uau! Jennifer Lopez isi arata pieptul din cost...
Animale de companie

Taiatul unghiilor la animalele de companie
Taiatul unghiilor poate fi inclus in categoria ...
Animale de companie

Ce trebuie sa stii ca sa iti hranesti corect catelul si pisicuta
Se bucura de toata afectiunea ta si faci tot po...
Articole importante
In forum despre Gastronomie
Newsletter elady
Mirese si Nunti

Cum alegi tinuta de nasa pentru nunta
Ti s-a propus sa fii nasa, insa nu stii ce tinuta este potrivita pentru acest eveniment? Trebuie sa ai in vedere ca nasii sunt cei mai importanti in cadrul unei nunti, dupa miri, bineinteles. Astfel, toate privirile vor fi atintite asupra ta. Iata cateva modele de rochii de seara
Frumusete - Ultimele Articole
- 5 secrete ascunse despre balsamul de buze pe care nici influencerii de beauty nu ti le-au dezvaluit
- Ce trebuie sa ai in trusa de machiaj pentru a contura un look perfect de Revelion
- Cum poti obtine aspectul perfect al obrajilor cu ajutorul chirurgiei estetice?
- Sprancene de vedeta? Afla tot ce te-ar putea interesa despre dermopigmentarea sprancenelor
- Totul despre bazele Rubber Gummy de la Pearl Nails