Va aflati in:

Articole / Mirese si Nunti

Cum sa-ti alegi fotograful de nunta in doar cativa pasi simpli

Publicat: 06.11.2018

Cum sa-ti alegi fotograful de nunta in doar cativa pasi simpli
Ziua nuntii este extrem de importanta pentru cei care urmeaza sa isi uneasca destinele cu entuziasm pentru restul vietii. Cu aceasta ocazie, cu siguranta isi doresc sa beneficieze de cele mai bune servicii, astfel incat peste ani sa poata privi cu drag fotografiile. Pentru a-si alege un fotograf profesionist nunta, este bine ca tinerii sa tina cont de sfaturile de mai jos!

Magicianul nuntii

Intai de toate, mirii trebuie sa stie ca fotograful trebuie sa fie magicianul nuntii. El trebuie sa fie mereu cu zambetul pe buze, dar totodata atent la detalii si la munca sa. De asemenea, fotograful trebuie sa fie in permanenta in preajma tinerilor, pentru a-i surprinde in cele mai frumoase ipostaze. Bineinteles, imaginatia joaca un rol extrem de important in obtinerea unor cadre deosebite.
Practic, fotograful trebuie sa cunoasca destul de bine mirii, pentru a-si putea plia modul de a lucra pe personalitatea acestora. El trebuie sa stie daca e necesar sa abordeze cadre mai romantice sau dimpotriva, mai serioase. In plus, mirii trebuie sa primeasca indicatii coerente din partea specialistului cu care lucreaza, mai ales in timpul sedintei foto, pentru ca aceasta sa fie o joaca, o placere, un dans al fiorilor si al emotiilor!

Unde pot gasi mirii fotografi pentru nunta?
Marele avantaj de care au parte cuplurile astazi este faptul ca au la dispozitie o gama larga de optiuni din care sa aleaga atunci cand vine vorba despre fotografi pentru nunta. De exemplu, mirii pot miza pe recomandarile prietenilor si ale cunostintelor care deja si-au organizat nunta sau au colaborat in diferite ocazii cu specialisti in domeniu. De asemenea, tinerii pot cauta singuri variante pe Internet, mai ales ca astfel au posibilitatea de a gasi extrem de multe rezultate interesante.

Bugetul
Urmatorul pas este, bineinteles, analizarea bugetului disponibil. Avand in vedere ca organizarea unei nunti poate fi destul de costisitoare, mirii trebuie sa fie atenti la tipurile de pachete pe care le aleg, astfel incat acestea sa fie convenabile pentru ei din punct de vedere financiar. Pentru ziua cea mare insa, nu este recomandat ca in privinta fotografiilor sa se faca un compromis in ceea ce priveste calitatea. Ideal este ca mirii sa gaseasca un echilibru intre pret si calitate. Daca este posibil, ei pot incerca sa negocieze tariful perceput pentru pachetul foto si video nunta.

Stilul fotografului versus stilul propriu
Fiecare fotograf are un stil anume de a lucra si viziuni diferite in ceea ce priveste nuntile. Mirii trebuie sa discute cu cel pe care il aleg pentru a le fi alaturi in ziua cea mare, pentru a se asigura ca ajung la un consens in ceea ce priveste tipul de cadre, momentele cheie, dar si tematica evenimentului si a imaginilor pe care le doresc.

Portofoliile
Indicat este ca mirii sa vada mai multe portofolii inainte de a lua o decizie. Astfel, ei isi pot da seama foarte usor care dintre fotografi este pe gustul lor, cum lucreaza, cum incadreaza personajele, dar si modul in care se ocupa de editarea imaginilor.

Contractul
Contractul este extrem de important! El trebuie incheiat in momentul in care mirii se hotarasc in privinta unui fotograf si trebuie sa contina detalii precum: tariful, data la care urmeaza sa aiba loc evenimentul, numarul de ore pe care il va petrece fotograful la nunta, numarul de fotografii editate pe care urmeaza sa le primeasca tinerii, dar si data la care specialistul se obliga sa inmaneze proaspetilor insuratei pachetul foto-video.

Toti tinerii casatoriti merita sa aiba parte de poze deosebite in ziua nuntii, care sa ii puna in valoare. Intr-o fotografie nunta, ei trebuie sa citeasca emotie, sa simta cum retraiesc fiecare moment din ziua in care au spus, Da!", hotarati fiind sa paseasca pe acelasi drum pentru intreaga viata!
Nota (0 / 5)
Noteaza

Posteaza Comentariu

Comentarii adaugate: 0. Fii prima care adauga un comentariu pentru acest articol.

Comentarii postate (0)

Mirese si Nunti

Topul celor mai spectaculoase cereri in casatorie

Unirea destinelor cu persoana iubita, reprezint...

Celebs & Style

Premiile OSCAR 2015

Premiile OSCAR 2015: In aceasta noapte va avea ...

Societate

Cum sa organizezi un botez

Un botez, care este numit si crestinare, este u...

Newsletter elady

Mirese si Nunti

6 sfaturi pentru a cumpara o rochie de mireasa care te va face sa te simti sexy

Trebuie sa mergi sa iti alegi rochia de mireasa. Iti doresti cea mai frumoasa piesa, care sa te faca sa te simti frumoasa, speciala, sexy. Dar cum sa faci alegerea mai usoara?Ai mai jos sase sfaturi pentru a cumpara o rochie de mireasa care te va face sa te simti sexy instant!