Legumele si fructele in hrana cainilor
Publicat: 08.12.2011
Etichete:
Cainii au nevoie de fibre, minerale si vitamine ca si noi. De aceea, includerea legumelor si fructelor proaspete in hrana zilnica a cainilor se poate dovedi o actiune foarte beneifica sanatatii catelului tau. Toti mai multi si mai experiemnetati proprietari de caini au inceput sa ofere vegetale, inclusiv fructe si legume cateilor. Fructele si legumele fierte si chiar si mai bune pentru caini. Vegetalele le ofera minerale si vitamine suplimentare si poti constitui o masa rapida, o gustare, sau chiar o tratatie. Fructele si legumele sunt o modalitate foarte buna de a-ti pastra cainele sanatos.
Cainii mananca fructe si legume?
Da, cainii pot manca fructe si legume. Desigur, unii caini nu pot suporta vederea acestor produse alimentare, sa nu mai vorbim de gustul lor. Totul este sa ii iei cu usurelul si sa incluzi in hrana lor aceste alimente treptat. In functie de cum este cainele tau, el se poate bucura teribil de tratatiile cu fructe si legume, sau le poate refuza cu totul. Uneori, un caine va accepta un un anumit tip de fructe sau de legume, insa nu chiar pe toate.
Cum sa introduci fructele si legumele in hrana cateilor
Cainii pot fi jalnic de mofturosi uneori, asa ca este important sa testezi cu anumite tipuri de legume si fructe de care cainele tau poate sau nu se poate bucura. Ia un mar sau o para pe care o ai la indemana, spal-o, tai-o in bucatele mici si incepe sa mananci tu. Cum majoritatea cateilor e foarte pofticioasa, daca iti cere, ofera-i si vezi cum reactioneaza. Unii proporietari le baga cam cu forta o bucatica, ca animalutul sa ii dea de gust fructului si de multe ori aceasta tehnica functioneaza. Nu fi insa brutala si nu exagera!
Ce fructe si legume poate manca catelul meu?
In general, cainii pot manca zmeura, afine, banane (in cantitati foarte mici), pere, mango, ananas, caise, piersici, si mere ori pere, precum si multe alte tipuri de fructe. Stai totusi departe de citrice, deoarece acestea pot ii deranja stomacul catelului tau. In ceea ce priveste legumele, ii poti da morcovi, salata verde, spanac, castravete, sfecla, dovlecel, dovleac, ardei gras, ardei kapia, patrunjel si telina, pastarnac, pastai de fasole verde, cateva boabe de mazare, orez fiert, cateva lingurite de linte fiarta; iar lista poate continua...
Ce fructe si legume sunt interzise cateilor
Pe lista cu fructe si legume pe care trebuie sa le eviti cu orice pret mai sunt si alte vegetale. Cand vine vorba de fructe, nu trebuie sa ii dai catelului stafide, struguri, si citrice precum portocalele. Strugurii si stafidele sunt toxice pentru caini. Nu ii da ceapa cruda cainelui pentru ca poate fi de asemenea, toxica. Este de asemenea important sa nu dea niciodata catelului semintele fructelor sau samburii acestora.
Ce trebuie sa mai eviti sunt legumele si cerealele cu continut mare de amidon, precum cartofii sau fasolea boabe, pentru ca amidonul fermenteaza si ii au gaze si dureri de burta catelului tau.La fel se intampla si cu broccoli, ridichile sau varza cruda.
Cum introduci fructele si legumele in hrana cateilor
Cand iti dai seama ce fructe si legume ii plac catelului tau, vei avea posibilitatea sa le incluzi cu mare usurinta in mancare lui, sa le dai ca snacks-uri, sau de a folosi bucatele din ele ca recompensa. Acest lucru poate avea rezultate foarte bune, daca esti in procesul de formare a catelului tau, sau daca doresti doar sa-l premiezi pentru ca face ceva corect si e cuminte. Un lucru memaipomenit de bun in ceea ce priveste fructele si legumele este ca acestea sunt sanatoase. Desigur, fructele si legumele trebuie sa vina ca o completare in dieta catelului tau, incluzandu-le cu moderatie, asa ca nu iti indopa catelul numai cu vegetale! Daca ii dai prea multe fructe sau prea multe legume cainelui tau, se pot modifica nivelurile pH-ului in stomac, lucru care duce la afectiuni gastro-intestinale.
Sursa: Copyright©eLady.ro - Legumele si fructele in hrana cainilor

Comentarii postate (0)
Animale de companie

Oamenii pot fi uneori formidabili!
Iubesti animalele? Atunci cu siguranta vei pla...
Cele mai citite
Produse

Vrei sa amanetezi bijuterii de aur? Iata care sunt regulile
Serviciile pe care le ofera casele de amanet re...
Produse

Cele mai apreciate tipuri de ginuri si cand sa le consumi
Probabil ca bei des gin cand iesi cu prietenele...
Articole importante
In forum despre Animale de companie
Newsletter elady
Mirese si Nunti

Cum alegi tinuta de nasa pentru nunta
Ti s-a propus sa fii nasa, insa nu stii ce tinuta este potrivita pentru acest eveniment? Trebuie sa ai in vedere ca nasii sunt cei mai importanti in cadrul unei nunti, dupa miri, bineinteles. Astfel, toate privirile vor fi atintite asupra ta. Iata cateva modele de rochii de seara
Frumusete - Ultimele Articole
- 5 secrete ascunse despre balsamul de buze pe care nici influencerii de beauty nu ti le-au dezvaluit
- Ce trebuie sa ai in trusa de machiaj pentru a contura un look perfect de Revelion
- Cum poti obtine aspectul perfect al obrajilor cu ajutorul chirurgiei estetice?
- Sprancene de vedeta? Afla tot ce te-ar putea interesa despre dermopigmentarea sprancenelor
- Totul despre bazele Rubber Gummy de la Pearl Nails