Cum previi aparitia igrasiei si a mucegaiului
Publicat: 26.08.2015

Etichete:
In apartamentul tau a inceput sa apara mucegai pe pereti.
Ai sters peretii afectati folosind clor, dar degeaba. Petele de mucegai tot apar.
Si chiar nu stii ce trebuie sa faci ca sa nu mai apara mucegai pe peretii casei tale...
Hai sa vedem impreuna ce este de facut ca sa previi aparitia igrasiei si a mucegaiului in casa ta.
De ce apare igrasia (mucegaiul) pe pereti
Aparitia igrasiei in locuinte se datoreaza izolatiilor termice neadecvate a peretilor si a elementelor de structura. Vaporii de apa se condenseaza pe suprafetele reci, neizolate adecvat, creandu-se astfel un mediu favorabil dezvoltarii fungilor.
Cum previi aparitia igrasiei
Conform DEX, igrasia este umezeala persistenta a peretilor unei cladiri, datorata retinerii apei in porii materialelor din care sunt executati.
Folosirea solutiilor si vopselelor antifungice este insuficienta, deoarece trebuie tratata cauza, nu efectul. Solutia reala este termoizolarea corecta.
Procedura optima este acoperirea suprafetei cladirii cu un strat de polistiren expandat sau extrudat, care se acopera cu un strat de plasa din fibra de sticla si un adeziv special pentru polistiren, dupa care se poate finisa.
Ideal este ca stratul izolator de polistiren sa se aplice la exteriorul cladirii. In cazul in care nu este posibila aplicarea pe exterior, se poate face si la interior, cu dezavantajul ca se mai reduce un pic din spatiul camerei si o pierdere de aproximativ 20% din randamentul izolatiei.
Cum sa scapi de igrasie si mucegai
Alte metode de inlaturare a igrasiei sunt:
- prin uscarea zidurilor, folosind metoda electro-osmotica. Sistemul introduce in zid, printr-o serie de anozi de titan montati in zidarie, chiar deasupra nivelului solului, un curent electric de foarte mica intensitate, total inofensiv. Efectul este de respingere inspre partea inferioara a zidului a moleculelor de umezeala si intoarcerea acestora in mod inofensiv inapoi in pamant. Atata timp cat aceasta sarcina mica pozitiva este mentinuta, zidurile protejate raman uscate si total lipsite de igrasie;
- se mai poate folosi un adaos antiigrasie la mortarele de ciment. Se utilizeaza ca aditiv in mortare de ciment, la tencuirea peretilor cu umiditate ridicata (peste 3%), datorata fie ascensiunii capilare a apei din sol, fie infiltratiilor din panza freatica sau din instalatiile de apa - canalizare. Se poate utiliza in interior sau la exterior, pe pereti de caramida, piatra, beton, vaioaga etc., in subsoluri, depozite, spatii de locuit, camere frigorifice etc.;
- vopseaua speciala pentru suprafete umede blocheaza umezeala ce provine din perete si rezista la presiunea negativa a apei si impiedica producerea bacteriilor si a putregaiului.
Sursa: Copyright©eLady.ro - Cum previi aparitia igrasiei si a mucegaiului

Comentarii postate (0)
Casa si Gradina

Aspecte pe care trebuie sa le cunosti inainte de a cumpara hota de bucatarie
Pana cand nu iti cumperi o hota pentru bucatari...
Casa si Gradina

Patru plante rezistente la canicula si temperaturi scazute care iti vor infrumuseta gradina
Atunci cand vrei sa aduci un plus gradinii tale...
Cele mai citite
Articole importante
In forum despre Casa si Gradina
Newsletter elady
Mirese si Nunti

Fotografii de cununie civila in epoca digitala - schimbari din industrie
Alegerea de a lucra impreuna cu un fotograf pentru cununia civila a devenit in ultimele decenii unul dintre cele mai frumoase moduri prin care poate fi imortalizat un moment important in viata unui cuplu. Tot mai multe persoane cauta servicii de fotografie pentru cununia civila...
Frumusete - Ultimele Articole
- 5 secrete ascunse despre balsamul de buze pe care nici influencerii de beauty nu ti le-au dezvaluit
- Ce trebuie sa ai in trusa de machiaj pentru a contura un look perfect de Revelion
- Cum poti obtine aspectul perfect al obrajilor cu ajutorul chirurgiei estetice?
- Sprancene de vedeta? Afla tot ce te-ar putea interesa despre dermopigmentarea sprancenelor
- Totul despre bazele Rubber Gummy de la Pearl Nails