Va aflati in:

Articole / Casa si Gradina

Sfaturi pentru siguranta apartamentului

Publicat: 17.05.2022

Sfaturi pentru siguranta apartamentului
Amenajarea locuintei este cu siguranta mult mai atractiva decat stabilirea unor masuri de siguranta. Cu toate acestea, securitatea ar trebui sa fie o prioritate pentru fiecare. Sunt mai multe masuri pe care le poti pune in practica pentru a spori siguranta apartamentului, incepand de la alegerea unui butuc de usa rezistent si la blocarea ferestrelor, pana la instalarea unui sistem de alarma sau de supraveghere video. Asadar, hai sa vedem impreuna care este cel mai bun plan pentru a sporii securitatea locuintei:

 • Asigura usa de la intrare
Incuietorile sunt cel mai slab punct la usilor. Asigura-te ca usa dispune de un cilindru standard de calitate, fabricat din material solid, care nu poate fi perforat, smuls sau spart. De asemenea, verifica periodic rezistenta balamalelor si yala in sine. In cazul in care te muti intr-o locuinta noua, in care a locuit cineva anterior, schimba broasca. Acelasi lucru sa il faci si atunci cand pierzi o cheie sau ai observat ca actualul butuc de usa se blocheaza.

cum sa iti tii casa in siguranta fata de hoti
 • Asigura ferestrele
Pe langa butucul si cilindrul standard al usii, ferestrele sunt un alt punct cheie pentru siguranta locuintei, mai ales pentru apartamentele de la parter si pentru case. O solutie foarte buna este sa pui incuietori. De asemenea, ai grija sa nu lasi ferestrele deschise pe timpul noptii sau atunci cand nu se afla nimeni acasa. Totodata, alege pentru locuinta ferestre cu sticla securizata, care ingreuneaza spargerea.

 • Instaleaza un sistem de securitate
Apartamentul sau casa in care locuiesti ar trebui sa dispuna de un sistem de securitate de baza sau unul mai performant, cu monitorizare profesionala. In prezent exista o multime de optiuni de securitate pentru orice buget si pentru diferite niveluri de protectie.

 • Adauga camere de supraveghere
Camerele de supraveghere functioneaza si ca mijloc de descurajare. Pot fi amplasate chiar si la apartamente, in zona ferestrelor sau a usii de la intrare. O optiune eficienta sunt camerele care pot fi accesate direct de pe mobil, astfel incat sa poti urmari in timp real ceea ce se intampla in preajma locuintei tale, si care stocheaza imaginile o perioada de timp.

 • Ia-ti un seif
Reprezinta o solutie optima pentru pastrarea obiectelor de valoare. Chiar daca ai luat anumite masuri de siguranta, nu inseamna ca nu trebuie sa fii vigilent in continuare. Poti tine in seif documente importante, precum actele de proprietate sau pasapoartele, bijuteriile sau banii. Important de tinut minte e faptul ca seiful este impermeabil si rezistent la flacari. Prin urmare, bunurile tale vor si in siguranta chiar si in caz de inundatie sau incendiu.

 • Instaleaza dispozitive smart home
Dispozitivele smart home iti permit sa controlezi electronicele de la distanta direct de pe smartphone. Pe langa faptul ca reprezinta o solutie optima pentru siguranta casei, vin la pachet cu o serie intreaga de la alte beneficii. Optand pentru astfel de dispozitive poti verifica de oriunde ai fi daca ai incuiat usa de la locuinta, daca ai scos electronicele din priza sau daca ai setat termostatul la temperatura potrivita.

 • Fii preventiv
Fa tot ce poti pentru a preveni situatiile neplacute. Instaleaza un sistem de detectare a incendiilor, senzori pentru fum si gaz, verifica periodic centrala termica, dispozitivele de aer conditionat si toate sistemele instalate.

Securizarea locuintei este un avantaj pentru intreaga familie. Nu doar ca sporeste gradul de protectie, ci si confera mai multa liniste. De asemenea, previne situatiile neplacute care pot cauza traume sau alte incidente mai grave. Prin urmare, incepe sa pui in practica actiunile cele mai simple, cum ar fi schimbarea butucului vechi cu un butuc de usa mai bun, blocarea ferestrelor si instalarea senzorilor pentru incendiu. In functie de bugetul disponibil, poti aplica si celelalte metode de securizare.
Nota (5 / 5)
Noteaza

Posteaza Comentariu

Comentarii adaugate: 0. Fii prima care adauga un comentariu pentru acest articol.

Comentarii postate (0)

Casa si Gradina

Curatenie de Revelion: Ghidul de la A la Z al unei case curate

Orice persoana isi doreste sa aiba o casa curat...

Casa si Gradina

Cum creezi un decor cu accente feminine in orice camera

Daca te-ai mutat intr-o casa noua, iar designul...

Celebs & Style

Top 5 religii in voga la Hollywood

Iisus sau Allah, Buddha sau Shiva? Cine a spus ...

Dieta Montignac

Reguli pentru faza de slabire in dieta Montignac

Te-ai intrebat de multe ori cand ai fost tentat...

Dieta Montignac

Bauturi permise in Dieta Montignac

Conform principiilor din dieta Montignac, in f...

Newsletter elady

Mirese si Nunti

Ce simte o femeie cand imbraca rochia de mireasa?

Tocmai ce ai fost ceruta in casatorie si urmeaza sa-ti faci planuri in ceea ce priveste organizarea evenimentului? Urmeaza un parcurs anevoios, dar frumos in acelasi timp, mai ales ca urmeaza sa te unesti pe vesnicie cu sufletul tau pereche.