Pielea uscata: simptome si tratament
Publicat: 11.05.2016

Fara a fi o boala cronica, pentru foarte multe femei pielea uscata este o problema majora. Hai sa ii descoperim impreuna secretele si sa amelioram simptomele. Afla mai multe despre pielea uscata si care sunt cele mai bune tratamente ca sa scapi de ea!
Ce influenteaza aparitia pielii uscate. Factori favorizanti
Vremea. In general, pielea este mai uscata iarna, cand temperatura scade. Totodata, temperaturile extreme si umiditatea excesiva din timpul verii iti afecteaza pielea.
Incalzirea artificiala. Pentru ca reduce umiditatea din aer, reduce si gradul de hidratatre a pielii tale. Aerul conditionat are acelasi efect, iar schimbarile bruste de temperatura nu fac nici ele bine pielii tale sensibile.
Baile fierbinti si dusurile prea lungi. Baile si dusurile frecvente rup bariera de lipide a pielii tale, asa ca evita sa faci mai mult de 2 bai lungi pe zi si foloseste intotdeauna produse care sa te protejeze (creme de dus, lotiuni de corp, uleiuri dupa baie) intotdeauna aplicate pe pielea umeda.
Sapun si detergenti. Unele deodorante, sapunuri si chiar samponul usuca pielea. Totodata, foarte multe textile nu iti lasa pielea sa respire, dereglandu-i ritmul natural de adaptare la temperatura si conditii de mediu. Combina elementele de mai sus si vei obtine o piele uscata.
Anumite boli – psoriazis, probleme de tiroida, exces de alcool si cafea, deshidratare cauzata de diaree sau vomitat pot fi cauze ale pielii uscate.
Pielea uscata: simptome si tratament - Auto-ingrijire
Hidrateaza-ti pielea. Foloseste o crema grasa care sa creeze o bariera pentru apa din corpul tau. Daca ai pielea extrem de uscata, foloseste ulei de masline, ulei de argan sau ulei pentru bebelusi. Neaparat, repet, aplicat pe pielea uda, imediat ce ai iesit din dus! Pentru ca se absoarbe mai greu, uleiul iti tine pielea hidratata un timp mai lung. Si bea cat mai multa apa!
Evita soarele. Soarele nu este prietenul tau, mai ales vara! Poate sa iti usuce pielea si chiar sa inleseasca aparitia cancerului de piele. Foloseste produse de protectie solara cu SPF mare, cel putin 40.
Evita fumatul. Nicotina contracta vasele de sange, inclusiv capilarele din pielea ta. Acest lucru se traduce in reducerea oxigenarii pielii si in uscarea ei.
Foloseste apa calduta si limiteaza timpul de imbaiere. Stiu ca iubesti apa si ai vrea sa iti petreci jumatate de zi in cada, dar prea multa apa (mai ales calda!) indeparteaza stratul protector de ulei natural secretat de glandele din pielea ta, dand sansa apei continute de epiderm sa se evapore. Se recomanda sa nu stai mai mult de 15 minute in baie.
Evita sapunurile care iti usuca pielea. Foloseste gel de dus sau crema de dus in loc de sapun. Alege sapunuri care au un continut ridicat de uleiuri si extracte naturale. Semnul ca ai ales sapunul potrivit este ca, dupa spalare, pielea ta se va simti moale si curata, in niciun caz stransa si aspra si care se simte ca si cum sta sa crape.
Prosoape blande. Dupa dus sau baie, sterge-ti pielea usor, tamponand-o cu un prosop moale. Nu freca! Imediat dupa aceea, foloseste o crema care sa iti inmoaie pielea si sa ii dea un aspect placut la atimgere. Daca pielea ta este fpatte, fpatte uscata, cu aspect solzos, nu te sterge si aplica cremele, lotiunile sau uleiurile direct pe pielea uda!
Foloseste materiale moi. Me refer la hainele care iti lasa pielea sa respire. Bumbacul natural, matasea, inul prelucrat bine. Nu as recomanda lana pentru ca poate sa iti produca numite iritatii. Fugi de materialele sintetice, chiar daca se spune ca sunt facute pentru sport si ca lasa pielea sa respire. Bumbacul e sfant!
Daca pielea uscata te incomodeaza foarte tare, foloseste o crema cu hidrocortizon sau vezi un medic. Nu cred ca vrei sa te alegi cu piele uscata cronica!
Masti naturale pentru pielea uscata
Si acum, iata doua retete naturale care sa iti ajute pielea uscata:
1. Masca foarte hidratanta pentru piele uscata: Ingrediente
Un ou; o lingura de glicerina sau de miere; o lingura si jumatate de unt de arahide; 2 picaturi de ulei esential de lavanda; 2 picaturi de aloe.
Amesteca aceste ingrdiente intr-un bol curat si pune amestecul la frigider pentru un sfert de ora. Aplica aceasta masca foarte hidratanta pentru piele uscata pe zonele afectate cu o ora inainte de baie. Asteapta 20 de minute si spala cu apa rece. Repeta o data pe saptamana, un rastimp de patru saptamani.
2. Masca cu miere, foarte hidratanta pentru piele uscata
Ia o bucata de panza curata, ud-o in ceai de tei si aplic-o pe zonele afectate pentru a deschide porii. Aplica miere curata pentru 15-30 de minute. Curat-o cu apa calduta si apoi clateste cu apa rece pentru a inchide porii din nou. Este foarte buna pentru tenul uscat!
Iti doresc sa te simti bine in pielea ta! Si cum sa te simti altfel cand iti vine atat de bine?!
Sursa: Copyright©eLady.ro - Pielea uscata: simptome si tratament

Comentarii postate (0)
Frumusete

11 modalitati de a oferi mai mult volum parului tau
Te-ai saturat de coafura monotona si de parul c...
Frumusete

5 secrete ascunse despre balsamul de buze pe care nici influencerii de beauty nu ti le-au dezvaluit
Balsamul de buze este unul dintre cele mai comu...
Cele mai citite
Celebs & Style

Keanu Reeves, star in trei filme noi in 2015
Dupa ce l-au vazut in John Wick, fanii lui Kean...
Povesti

Sarbatorirea Adormirii Maicii Domnului la romani
Noi, romanii, suntem oameni credinciosi. Evlavi...
Articole importante
In forum despre Frumusete
Newsletter elady
Mirese si Nunti

Fotografii de cununie civila in epoca digitala - schimbari din industrie
Alegerea de a lucra impreuna cu un fotograf pentru cununia civila a devenit in ultimele decenii unul dintre cele mai frumoase moduri prin care poate fi imortalizat un moment important in viata unui cuplu. Tot mai multe persoane cauta servicii de fotografie pentru cununia civila...
Frumusete - Ultimele Articole
- 5 secrete ascunse despre balsamul de buze pe care nici influencerii de beauty nu ti le-au dezvaluit
- Ce trebuie sa ai in trusa de machiaj pentru a contura un look perfect de Revelion
- Cum poti obtine aspectul perfect al obrajilor cu ajutorul chirurgiei estetice?
- Sprancene de vedeta? Afla tot ce te-ar putea interesa despre dermopigmentarea sprancenelor
- Totul despre bazele Rubber Gummy de la Pearl Nails