Cum sterilizam conservele
Publicat: 21.09.2009
Sterilizarea corecta a conservelor pentru iarna face ca ele sa nu isi piarda gustul, culoarea, vitaminele si sarurile minerale si, in plus, sa se patreze mult mai mult si mult mai bine. Iata cum putem steriliza corect recipientele in care ne punem conservele preparate in casa pentru iarna.Sfaturi pentru sterilizarea corecta a conservelor pentru iarna
- Sterilizarea conservelor se poate face fie prin fierbere in apa, fie la o temperatura ridicata, in cuptor. Pentru fierbere, pune borcanele intr-un vas incapator, pe fundul caruia ai asezat un gratar metalic, cartoane groase, ziare, etc, apoi toarna apa calda, astfel incat sa fie complet acoperite si fierbe-le cel putin 30 de minute. Scurge borcanele pe un prosop curat de bucatarie si apoi acopera-le cu paturi si lasa-le sa se raceasca in voia lor.
- Opareste capacele, dopurile si garniturile din cauciuc folosite pentru conserve timp de cateva secunde in apa clocotita.
- Pentru sterilizare in cuptor, pune borcanele pe o tava, si incalzeste cuptorul treptat.Lasa borcanele sa se raceasca usor, apoi toarna continutul fierbinte. Pentru acoperire, folositi hartie cerata si celofan, umezite, pentru sigilare, apoi, cu partea umezita spre exterior, fixati-le cu elastic.
- Dupa ambalare si sigilare, ar fi indicat sa fierbi conservele care au un continut redus de zahar ori sare sau pe acelea cu grad redus de aciditate, pentru a se putea pastra perfect mai mult de trei-patru luni.
Procedezi asa: preparatul se toarna in recipiente spalate si sterilizate, se sigileaza cu capace ermetic inchise ori cu dopuri (in cazul sticlelor) si se cufunda in apa. Se aduce la punctul de fierbere si se fierbe cat timp este necesar, in functie de marimea ambalajului si de temperatura la care a fost ambalat preparatul. Le lasi in oala in care au fiecrt pina la racirea completa. Prin racire, continutul se contracta si se creeaza vid. Astfel pregatite, conservele se pot pastra in camari uscate, racoroase si intunecoase timp de pana la doi ani.
Sursa: Copyright©eLady.ro - Cum sterilizam conservele
(0 / 5)
Comentarii postate (0)
Gastronomie
6 alimente care nu se spala niciodata inainte de gatit
Regulile de igiena impun spalarea ingredientelo...
Cele mai citite
Celebs & Style
Leonardo DiCaprio s-a despartit de Erin Heatherton
Cunoscutul si apreciatul actor american Leonar...
Societate
Energia regenerabila: Care sunt principalele statistici ale anului 2019 si ce isi propune viitorul!
Un important punct de cotitura pe piata energie...
Societate
Compresia timpului, compresia respiratiei, compresia vietii
Traim vremuri grele. Nu pentru ca ar fi cele ma...
Articole importante
In forum despre Gastronomie
Newsletter elady
Mirese si Nunti
Cum alegi tinuta de nasa pentru nunta
Ti s-a propus sa fii nasa, insa nu stii ce tinuta este potrivita pentru acest eveniment? Trebuie sa ai in vedere ca nasii sunt cei mai importanti in cadrul unei nunti, dupa miri, bineinteles. Astfel, toate privirile vor fi atintite asupra ta. Iata cateva modele de rochii de seara
Frumusete - Ultimele Articole
- 5 secrete ascunse despre balsamul de buze pe care nici influencerii de beauty nu ti le-au dezvaluit
- Ce trebuie sa ai in trusa de machiaj pentru a contura un look perfect de Revelion
- Cum poti obtine aspectul perfect al obrajilor cu ajutorul chirurgiei estetice?
- Sprancene de vedeta? Afla tot ce te-ar putea interesa despre dermopigmentarea sprancenelor
- Totul despre bazele Rubber Gummy de la Pearl Nails
Comenteaza
Print
