Va aflati in:

Articole / Gastronomie

Cum sterilizam conservele

Publicat: 21.09.2009

cum sterilizam conserveleSterilizarea corecta a conservelor pentru iarna face ca ele sa nu isi piarda gustul, culoarea, vitaminele si sarurile minerale si, in plus, sa se patreze mult mai mult si mult mai bine. Iata cum putem steriliza corect recipientele in care ne punem conservele preparate in casa pentru iarna.

Sfaturi pentru sterilizarea corecta a conservelor pentru iarna
- Sterilizarea conservelor se poate face fie prin fierbere in apa, fie la o temperatura ridicata, in cuptor. Pentru fierbere, pune borcanele intr-un vas incapator, pe fundul caruia ai asezat un gratar metalic, cartoane groase, ziare, etc, apoi toarna apa calda, astfel incat sa fie complet acoperite si fierbe-le cel putin 30 de minute. Scurge borcanele pe un prosop curat de bucatarie si apoi acopera-le cu paturi si lasa-le sa se raceasca in voia lor.
- Opareste capacele, dopurile si garniturile din cauciuc folosite pentru conserve timp de cateva secunde in apa clocotita.
- Pentru sterilizare in cuptor, pune borcanele pe o tava, si incalzeste cuptorul treptat.Lasa borcanele sa se raceasca usor, apoi toarna continutul fierbinte. Pentru acoperire, folositi hartie cerata si celofan, umezite, pentru sigilare, apoi, cu partea umezita spre exterior, fixati-le cu elastic.
- Dupa ambalare si sigilare, ar fi indicat sa fierbi conservele care au un continut redus de zahar ori sare sau pe acelea cu grad redus de aciditate, pentru a se putea pastra perfect mai mult de trei-patru luni.
Procedezi asa: preparatul se toarna in recipiente spalate si sterilizate, se sigileaza cu capace ermetic inchise ori cu dopuri (in cazul sticlelor) si se cufunda in apa. Se aduce la punctul de fierbere si se fierbe cat timp este necesar, in functie de marimea ambalajului si de temperatura la care a fost ambalat preparatul. Le lasi in oala in care au fiecrt pina la racirea completa. Prin racire, continutul se contracta si se creeaza vid. Astfel pregatite, conservele se pot pastra in camari uscate, racoroase si intunecoase timp de pana la doi ani.
Nota (0 / 5)
Noteaza

Posteaza Comentariu

Comentarii adaugate: 0. Fii prima care adauga un comentariu pentru acest articol.

Comentarii postate (0)

Gastronomie

TOP 3 prajituri racoritoare pentru sezonul de vara

Vara este, în general, sezonul cel mai pr...

Gastronomie

4 avantaje ale utilizarii oalei sub presiune

In acest articol, iti spunem secretele alegerii...

Celebs & Style

Zoe Saldana e cu Bradley Cooper

Zoe Saldana s-a cuplat cu unul dintre cei mai h...

Societate

Cele mai frumoase si mai putin cunoscute pietre semipretioase

Doriti sa va impodobiti cu ceva cu adevarat uni...

Newsletter elady

Mirese si Nunti

Ce simte o femeie cand imbraca rochia de mireasa?

Tocmai ce ai fost ceruta in casatorie si urmeaza sa-ti faci planuri in ceea ce priveste organizarea evenimentului? Urmeaza un parcurs anevoios, dar frumos in acelasi timp, mai ales ca urmeaza sa te unesti pe vesnicie cu sufletul tau pereche.