Va aflati in:

Articole / Gastronomie

Dulciuri pentru Sfantul Valentin: Inimioare

Publicat: 30.01.2007

Inimioarele dulci nu trebuie sa lipseasca de la cina romantica de Sfantul Valentin. Un desert in forma de inima va fi apreciat si va da un plus de romantism acestei seri cu totul speciale. Ce poate fi mai placut decat sa-l impresionezi cu o prajitura facuta de tine pentru a sarbatorii dragostea care va uneste.

Dulciuri pentru Sfantul Valentin: Inimioare: Ingrediente
Blat: 4 oua, 2 lingura zahar, 4 linguri faina, 50 g margarina pentru prajituri, 2 linguri lichior de visine;

Dulciuri pentru Sfantul Valentin: Inimioare: Crema:
200 g branza de vaca,
200 ml frisca,
3 linguri zahar (de preferat zahar pudra),
100 ml sirop de visine,
2 plicuri cu gelatina;

Dulciuri pentru Sfantul Valentin: Inimioare Ornat:
Visine din compot,
1 plic gelatina rosie,
zahar granulat;

Dulciuri pentru Sfantul Valentin: Inimioare: Cum se face
Blatul se face din albusurile batute spuma cu zaharul care se adauga in ploaie, la care se adauga lichiorul de visine, galbenusurile unul cate unul amestecandu-se continuu, margarina topita, iar la sfarsit se inglobeaza faina. Se ia o tava, se unge cu putina margarina, se pune o foaie speciala pentru copt si se adauga compozitia intanzandu-se uniform. Se tine la cuptor in jur de 10 min.

Pentru crema trebuie sa aveti grija sa puneti gelatina la inmuiat din timp. Se tine cam 10 min. Siropul de visine se incalzeste pe foc, se adauga gelatina si se mai tine 1 min. Se ia de pe foc, se lasa sa se raceasca dupa care se adauga zaharul, branza si frisca. Puteti adauga in crema si cateva visine din compot dar taiati-le inainte in sferturi. Crema se adauga peste blatul racit, se pun pe deasupra visine intregi, iar peste prajitura se toarna gelatina rosie preparata asa cum scrie pe plic.
Prajitura trebuie lasata la rece cateva ore. Dupa ce s-a intarit taiati cu ajutorul formelor inimioare mai mari si mai mici. Pe lateral le dati prin zahar granulat. Cel mai bine este sa le serviti pe farfurioare imprimate cu inimioare.
Vezi si alte Retete pentru Sfantul Valentin!

Nota (0 / 5)
Noteaza

Posteaza Comentariu

Comentarii adaugate: 0. Fii prima care adauga un comentariu pentru acest articol.

Comentarii postate (0)

Gastronomie

Saksuka

Un fel de mancare originar din Orientul Mijloci...

Gastronomie

Dovleac copt cu arome marocane

E vremea dovlecilor. Dovleacul (bostanul) este ...

Celebs & Style

4 secrete de la Cameron Diaz

Frumoasa actrita de 43 de ani este o gurmanda s...

Produse

Top produse pe care sa le cumperi in luna NOIEMBRIE

De ce oamenii isi fac liste bogate de cumparatu...

Produse

Fotocartea - amintiri pentru viitor

Sa pastrezi amintiri e un lucru greu, fie ca in...

Newsletter elady

Mirese si Nunti

Cum sa te imbraci cu stil la o nunta in sezonul rece? Inspira-te cu cele mai elegante tinute pentru un astfel de eveniment

Cand clopotele nuptiale incep sa rasune in aerul rece al iernii, participarea la o nunta devine o provocare vestimentara inspirata de echilibrul dintre stil si confort. In sezonul rece, alegerea unei tinute pentru o astfel de ocazie necesita atentie la detalii si un spirit practic...