Va aflati in:

Articole / Gastronomie

Dulciuri pentru Sfantul Valentin: Inimioare

Publicat: 30.01.2007

Inimioarele dulci nu trebuie sa lipseasca de la cina romantica de Sfantul Valentin. Un desert in forma de inima va fi apreciat si va da un plus de romantism acestei seri cu totul speciale. Ce poate fi mai placut decat sa-l impresionezi cu o prajitura facuta de tine pentru a sarbatorii dragostea care va uneste.

Dulciuri pentru Sfantul Valentin: Inimioare: Ingrediente
Blat: 4 oua, 2 lingura zahar, 4 linguri faina, 50 g margarina pentru prajituri, 2 linguri lichior de visine;

Dulciuri pentru Sfantul Valentin: Inimioare: Crema:
200 g branza de vaca,
200 ml frisca,
3 linguri zahar (de preferat zahar pudra),
100 ml sirop de visine,
2 plicuri cu gelatina;

Dulciuri pentru Sfantul Valentin: Inimioare Ornat:
Visine din compot,
1 plic gelatina rosie,
zahar granulat;

Dulciuri pentru Sfantul Valentin: Inimioare: Cum se face
Blatul se face din albusurile batute spuma cu zaharul care se adauga in ploaie, la care se adauga lichiorul de visine, galbenusurile unul cate unul amestecandu-se continuu, margarina topita, iar la sfarsit se inglobeaza faina. Se ia o tava, se unge cu putina margarina, se pune o foaie speciala pentru copt si se adauga compozitia intanzandu-se uniform. Se tine la cuptor in jur de 10 min.

Pentru crema trebuie sa aveti grija sa puneti gelatina la inmuiat din timp. Se tine cam 10 min. Siropul de visine se incalzeste pe foc, se adauga gelatina si se mai tine 1 min. Se ia de pe foc, se lasa sa se raceasca dupa care se adauga zaharul, branza si frisca. Puteti adauga in crema si cateva visine din compot dar taiati-le inainte in sferturi. Crema se adauga peste blatul racit, se pun pe deasupra visine intregi, iar peste prajitura se toarna gelatina rosie preparata asa cum scrie pe plic.
Prajitura trebuie lasata la rece cateva ore. Dupa ce s-a intarit taiati cu ajutorul formelor inimioare mai mari si mai mici. Pe lateral le dati prin zahar granulat. Cel mai bine este sa le serviti pe farfurioare imprimate cu inimioare.
Vezi si alte Retete pentru Sfantul Valentin!

Nota (0 / 5)
Noteaza

Posteaza Comentariu

Comentarii adaugate: 0. Fii prima care adauga un comentariu pentru acest articol.

Comentarii postate (0)

Gastronomie

Supa-crema simpla de dovleac

Exista multe variante de supa-crema de dovleac,...

Gastronomie

6 alimente care nu se spala niciodata inainte de gatit

Regulile de igiena impun spalarea ingredientelo...

Celebs & Style

Jane Fonda nu se teme de moarte

Dupa ce a trecut printr-o perioada foarte grea...

Regim si Diete

Cum sa te lasi de fumat fara sa te ingrasi

Cum sa te lasi de fumat fara sa te ingrasi? Ca ...

Regim si Diete

Sfaturi de nutritie pentru silueta ideala

Mai este putin si se va termina si acest an in ...

Newsletter elady

Mirese si Nunti

Fotografii de cununie civila in epoca digitala - schimbari din industrie

Alegerea de a lucra impreuna cu un fotograf pentru cununia civila a devenit in ultimele decenii unul dintre cele mai frumoase moduri prin care poate fi imortalizat un moment important in viata unui cuplu. Tot mai multe persoane cauta servicii de fotografie pentru cununia civila...