Va aflati in:

Articole / Gastronomie

Placinta cu carne si ciuperci

Publicat: 06.03.2007

cum se face placinta de carne retetaVrei sa incerci un preparat nou cu care sa-ti rasfeti familia la masa de duminica? Iti propunem o reteta delicioasa si foarte hranitoare: placinta cu carne si ciuperci.

Ingrediente
Pentru a realiza acest preparat ai nevoie de urmatoarele alimente:
Pentru umplutura
- 700 grame de carne de vita
- 4 linguri de ulei masline
- 2 cepe mari taiate
- un catel de usturoi maruntit
- 50 grame unt
- 2 linguri cu varf de faina
- 500 mililitri vin rosu
- o lingurita de rozmarin uscat
- 1 portocala
- optional 15 grame de hribi uscati, care se tin mai inainte in apa
- 400 grame ciuperci feliate
Pentru aluatul de foi
- 270 grame unt
- 360 grame faina
- 4-5 linguri de apa rece
- un ou

Mod de preparare
Placinta cu carne si ciuperci nu este dificil de preparat, oricine o poate gati la domiciliu.

Umplutura pentru placinta
Carnea de vita se taie in bucati de 4 cm si se frige in 2 linguri de ulei de masline. Dupa ce s-a facut friptura se condimenteaza cu piper si sare dupa gust. Uleiul ramas de la friptura se pune intr-o oala incapatoare in care se calesc ceapa si usturoiul pana cand se rumenesc, dupa care se condimenteaza cu sare si piper. Se ia oala de pe foc, se adauga untul si doua linguri cu varf de faina, dupa care se pune din nou pe aragaz timp de cateva minute amestecandu-se bine compozitia. Se adauga apoi carnea, vinul, rozmarinul, o felie de portocala, hribii si putina apa. Se amesteca bine compozitia si se fierbe la foc mic pana cand se inmoaie carnea. Apoi se adauga ciupercile si se mai fierbe cateva minute, dupa care lasi compozitia sa se raceasca.

Cum se fac foile de placinta
Scoateti untul din frigider cu o jumatate de ora inante de a-l folosi. Se amesteca untul cu faina, dupa care se adauga si cele 4-5 linguri de apa si se framanta bine aluatul. Poti sa mai adaugi putina apa daca ti se pare ca aluatul este prea tare. Aluatul se inveleste intr-o folie de plastic si se da la frigider timp de 30 de minute.
Intre timp se unge cu grasime o tava rotunda cu diametrul de 23-26 centimetri. Jumatate din aluat se intinde in tava. Bate albusul de ou cu putina apa si unge aluatul cu aceasta compozitie, dupa care da tava la frigider timp de zece minute. Apoi se adauga umplutura si se acopera cu cealalta jumatate de aluat. In mijloc se face o gaura pentru a permite aburilor sa iasa. Partea de sus a aluatului se unge cu galbenusul de ou si apoi se da la cuptor timp de aproximativ 20 de minute, pana cand se rumeneste placinta. Ingredientele sunt suficiente pentru sase portii. Pofta buna!
Intra si vorbeste cu noi pe forum!


Nota (0 / 5)
Noteaza

Posteaza Comentariu

Comentarii adaugate: 0. Fii prima care adauga un comentariu pentru acest articol.

Comentarii postate (0)

Gastronomie

4 avantaje ale utilizarii oalei sub presiune

In acest articol, iti spunem secretele alegerii...

Celebs & Style

Jennifer Aniston a implinit 44 de ani

La multi ani, Jennifer Aniston!Jennifer Anisto...

Fitness

Care sunt pasii potriviti pentru alegerea unei biciclete de dama?

Iubit in aceeasi masura de femei cat si de barb...

Newsletter elady

Mirese si Nunti

Fotografii de cununie civila in epoca digitala - schimbari din industrie

Alegerea de a lucra impreuna cu un fotograf pentru cununia civila a devenit in ultimele decenii unul dintre cele mai frumoase moduri prin care poate fi imortalizat un moment important in viata unui cuplu. Tot mai multe persoane cauta servicii de fotografie pentru cununia civila...