Placinta de ciuperci cu verdeturi
Publicat: 04.02.2013
Etichete:
Reteta de placinta cu ciuperci si verdeturi a fost facuta prima data intamplator, la o data cand aveam in frigider ciuperci ramase nefolosite de la un alt fel de mancare, ciuperci care ar fi ramas neutilizate... Asa ca m-am gandit la o placinta cu ciuperci, putin mai altfel decat genul pe care il stim deja cu totii pentru ca ciupercile nu se toaca, ci se taie.
Haideti sa vedem impreuna cum se face placinta de ciuperci si verdeturi. O sa vezi ca est eo reteta foarte usoara !
Placinta de ciuperci si verdeturi: Ingrediente
- cca 600 grame ciuperci champignon curatate bine cu un servetel
- 1 ceapa medie, curatata si taiata cubulete fine
- 7 oua pentru umplutura + 1ou pentru „fata”
- sare si piper
- o legatura de marar, taiat fin
- o legatura de patrunjel, taiat fin
- ulei vegetal
- 3 linguri rase de gris (nu mai mult!)
- un pachet de foi de placinta subtiri
- o cana de smantana
Placinta de ciuperci si verdeturi: Cum se face
Incalzeste cuptorul la 180 grade C (sau pune-l exact cum il pui pentru a coace un pandispan, daca nu ai cuptor cu termostat).
Sterge bine ciupercile cu un servetel. Nu le spala- daca speli ciupercile, acestea se vor umple de apa (nu degeaba se mai enumesc si „bureti”) si vor mai avea nici un gust!
Taie ciupercile in lamele de 2-4 mm grosime, cum iti vine la mana, nu este obligatoriu sa iasa perfecte si uniforme. In fond, este o placinta de casa.
Intr-o tigaie incapatoare, gen wok, pune cateva linguri bune de ulei si incalzeste-l bine. Cand uleiul este fierbinte, adauga ciupercile toate deodata si mesteca rapid cu o lingura de lemn uleiul sa ajunga pe toate. Sareaza un pic si prajeste-le pe foc mare. Cand ciupercile sunt aproape gata, pune si ceapa si lasa-le impreuna cateva minute, pana ceapa se inmoaie si devine sticloasa. Atentie, ciupercile nu rebuie sa fie uscate! Da tigaia deoparte sa se racoreasca bine ciupercile.
Ia tava de la aragaz si umezeste-o cu apa pe toata suprafata interiora, tapetand-o apoi cu hartie de copt. Apa va face ca hartia de copt sa stea fixa. Desfa pachetul de foi de placinta si verifica-le sa se poata desface una cate una.
Ia 3-4 foi, ungele-le intre ele cu ulei si pune-le in tava. Verifica ciupercile si daca sunt caldute e ok (nu trebuie sa fie ferbinti) si poti sparge ouale peste ele. Atentie, daca nu ai rabdare sa se raceasca indeajuns, si ciupercile sunt prea fierbinti o sa obtii oua batute cu ciuperci!
Sparge peste ele 7 oua, pune sare si piper, inca 3-4 linguri de ulei (eu am folosit de masiine, insa si cel de floarea-soarelui face treaba la fel de buna) si potriveste de sare si piper. Adauga 3 linguri de gris. Chiar daca esti tentata sa pui mai mult, nu o face pentru ca nu vrei sa mananci paine cu paine si 3 linguri vor fi de ajuns pentru a absorbi eventualul surplus de apa din ciuperci.
Umplutura pentru placinta cu ciuperci si verdeata este gata!Peste foile din tava pune cam 1/3 din compozitie si imprastie-o cu lingura, uniform, peste tot. Dasfa restul pachetului de foi in 3 parti, aproximativ egale.
Pune un strat peste umplutura din tava, apoi pune inca 1/3 din compozitie, unformizeaza si iar 1/3 din compozitie si deasupra ultimul strat de foi. Nu iti fa griji daca nu stau toate „tais” si sunt nitel mototolite!
Bate un ou cu furculita si cu un praf de sare intr-un bol si adauga smantana. Amesteca bine si apoi toarta amestecul deasupra placintei de ciuperci cu verdeata. Imprastite-l peste tot cu o pensula sau chiar cu mana.
Da placinta cu ciuperci la cuptorul infierbantat, asezand-o pe treapta din mijloc. Placinta cu ciuperci si verdeturi ar trebui sa fie gata dupa cca 45-50 de minute, insa depinde de cuptorul tau, asa ca dupa 30 de minute verific-o, ca sa nu se arda in cazul in care cuptorul tau est emai „harnic”. Scoate placinta din cuptor, inveleste-o cu un prosop curat pentru circa 15 minute. Apoi taie-o si ...pofta buna! Aceasta reteta de placinta cu ciuperci si verdeturi se poate consuma si calda, si rece.
Sursa: Copyright©eLady.ro: Placinta de ciuperci cu verdeturi

Comentarii postate (0)
Cele mai citite
Celebs & Style

Keanu Reeves, star in trei filme noi in 2015
Dupa ce l-au vazut in John Wick, fanii lui Kean...
Mirese si Nunti

Machiaj pentru mireasa satena cu ochi verzi-albastri si fata rotunda
Sezonul nuntilor! Te casatoresti? Atunci ai o m...
Mirese si Nunti

Topul celor mai spectaculoase cereri in casatorie
Unirea destinelor cu persoana iubita, reprezint...
Articole importante
In forum despre Gastronomie
Newsletter elady
Mirese si Nunti

Urmeaza sa participi la o petrecere de logodna? Iata cateva sfaturi despre tinutele pe care le poti aborda!
Petrecerea de logodna este un eveniment extrem de special atat pentru fericitul cuplu, cat si pentru cei dragi. Cand vine vorba de codul vestimentar adecvat pentru o petrecere de logodna, o ocazie de celebrare a iubirii, acesta poate varia in functie de tema...
Frumusete - Ultimele Articole
- 5 secrete ascunse despre balsamul de buze pe care nici influencerii de beauty nu ti le-au dezvaluit
- Ce trebuie sa ai in trusa de machiaj pentru a contura un look perfect de Revelion
- Cum poti obtine aspectul perfect al obrajilor cu ajutorul chirurgiei estetice?
- Sprancene de vedeta? Afla tot ce te-ar putea interesa despre dermopigmentarea sprancenelor
- Totul despre bazele Rubber Gummy de la Pearl Nails