Va aflati in:

Articole / Gastronomie

Salata de ciuperci in stil Olivier

Publicat: 09.05.2016

salata de ciuperci, salata olivier cu ciuperci, salata de ciuperci cu maioneza


O reteta pe care o facea mama in copilaria mea. Imi placea la nebunie, pentru ca sunt un mare fan ciuperci. Cred ca o inventase ea, iar eu am preluat-o si cand mi se face dor de acele timpuri, mi-o fac acum singura. Salata de ciuperci in stil Olivier este un apertiv excelent pentru o masa de sarbatoare, relativ ieftin si foarte gustos. Este o reteta potrivita  si pentru mesa duminicale in familie sau cu prietenii.
Uite cum se prepara salata de ciuperci in stil Olivier.

Salata de ciuperci in stil Olivier: Ingrediente
- 300 grame ciuperci champignon proaspete, taiate mic
- 2 borcane de 400 grame de ciuperci champignon murate
- 2 cartofi mari, fierti
- 3 morcovi mari, fierti
- 2 oua fierte
- 2 oua crude
- 250 ml ulei de floarea-soarelui
- 1/4 lingurita de mustar
- sare
- piper alb
- zeama de lamaie

Salata de ciuperci in stil Olivier: Cum se face
Se curata cartofii si morcovii si se pun la fiert intregi, in apa cu  putina sare
Cand sunt gata se scot din apa, s epun pe o farfurie si se lasa sa se raceasca in voie. Cand s-au racit, se taie cubulete mici, cu latura de 0,5-0,75 cm.
Ciupercile proaspete se curata cu un servetel (ciupercile nu se spala niciodata, ci doar se curata cu o periuta de dinti daca au pamant si apoi se sterg cu un servetel) si se taie marunt. Se infierbanta o tigaie non-aderenta si se pun ciupercile in tigaie cu putina sare  FARA nici un fel de ulei. Ciupercile vor incepe sa lase apa . Cand apa este evaporata de tot si ciupercile sunt usor rumenite, se inchide focul si se lasa ciupercile sa se raceasca. Se face o maioneza de casa din  2 galbenusuri si 250 ml ulei de floarea-soarelui, sare, 1/4 lingurita de mustar (cca 250 grame). Ciupercile murate se storc in pumn foarte, foarte bine, cat de bine poti si apoi se taie si ele mic. Albusurile se pun intr-un bol pe o cratita cu apa care fierbe (bain-marie) si se lasa se coaguleze. Cand s-au coagulat, se scoate albusul si se toaca marunt.
Ouale intregi se foerb separat, tari. Se pun in apa rece, apoi se curata si se taie marunt. NU se fierb ouale laolalta cu cartofii si morcovii! In timpul fierberii coaja de ou elimina o substanta toxica care trece in alimentele cu care fierb, de aceea ouale se fierb intotdeauna SEPARAT!
Ce ia un bol mare si se pun inauntru cartofii si morcovii taiati, cele doua feluri de ciuperci, ouale fierte si albusul si se amesteca. Se pune maioneza si se omogenizeaza. Se gusta, se potriveste de sare si se pune zeama de lamaie dupa gust. Se pastreaza in frigider pana la 5 zile.  Se consuma cu garnitura de castraveti murati. Pofta buna!


Nota (5 / 5)
Noteaza

Posteaza Comentariu

Comentarii adaugate: 0. Fii prima care adauga un comentariu pentru acest articol.

Comentarii postate (0)

Gastronomie

Prajitura cu cirese, visine, martipan si ciocolata

O prajitura de vara care se face cat ai zice &q...

Gastronomie

De ce ai nevoie pentru ca gatitul sa ti se para simplu

Gatitul poate parea o sarcina complicata si des...

Celebs & Style

Drew Barrymore va reunta la actorie

Drew Barrymore va reunta la actorie pentru o p...

Calatorii si Vacante

Descopera dragostea la Paris!

Parisul este unul dintre cele mai romantice ora...

Calatorii si Vacante

Maramures

Maramuresul se ridica maiestuos cu ritualuri fa...

Newsletter elady

Mirese si Nunti

Cum alegi tinuta de nasa pentru nunta

Ti s-a propus sa fii nasa, insa nu stii ce tinuta este potrivita pentru acest eveniment? Trebuie sa ai in vedere ca nasii sunt cei mai importanti in cadrul unei nunti, dupa miri, bineinteles. Astfel, toate privirile vor fi atintite asupra ta. Iata cateva modele de rochii de seara