Secrete culinare
Publicat: 10.06.2010
Secrete din bucatarie. Sfaturi culinare
- Imediat ce ai preparat sosul pentru friptura, unge-i suprafata fierbinte cu o bucatica de unt, infipta in furculita. Stratul de unt nu va permite sosului sa se usuce si sa formeze deasupra o pojghita.
- Pune in interiorul puiului asezat in tava, pentru fript, un mar taiat in doua. Friptura va capata o aroma deosebita.
- Nu fierbe varza acra in vase de aluminiu sau de fonta nesmaltuita. Preparatul se oxideaza, se innegreste sau, in cel mai bun caz, isi schimba culoarea.
- Pastele fainoase se fierb intr-o cantitate mare de apa clocotita si sarata (la 250 g paste se pun 3 l apa si 12 g sare). Pastele se pun in apa si se fierb la foc mic, ca sa dea repede in clocot si sa nu se lipeasca de fundul vasului.
- Pilaful, orezul cu lapte, budinca de orez sunt mult mai gustoase daca adaugi in compozitie si 1-2 lingurite de lapte praf.
- Piureul de spanac este cu mult mai gustos daca, atunci cand e gata, ii adaugi un galbenus de ou frecat bine cu unt.
- Cozonacii si budincile prind o culoare fparte frumoasa deasupra daca le ungi nu cu ou, cum se obisnuieste, ci cu... cafea cu lapte.
- Legumele proaspete isi pastreaza mai bine culoarea si aroma daca sunt puse la fiert cand apa da in clocote mari, fierberea se face la foc iute, oala ramane descoperita, iar legumele sunt lasate sa se raceasca in apa in care au fiert.
- Sarmalele ies mai pufoase daca in apa adaugata la fiert se pun doua linguri de smantana.
- Marul crud se potriveste de minune in salate cu telina, andive, morcovi, sfecla, varza si anghinare.
- Compotul de mere este mult mai gustos daca la fierbere se adauga in el o bucatica de unt.
- Laptele praf, amestecat cu putina sare fina si apoi cu apa fierbinte, are un gust identic cu laptele proaspat muls.
- Prajiturile cu foietaj ies mult bine numai daca intre cele trei framantari succesive lasi aluatul sa se odihneasca 20-30 de minute.
- Prajiturile si preparatele cu foietaj din comert ies perfect daca lasi aluatul sa se decongeleze incet, il folosesti cind inca este foarte rece si umpluturile sunt cat mai uscate cu putinta.
Sursa: Copyright©eLady.ro - Secrete culinare

Comentarii postate (0)
Gastronomie

6 alimente care nu se spala niciodata inainte de gatit
Regulile de igiena impun spalarea ingredientelo...
Gastronomie

Ai scapat prea multa sare in mancare? Iata cum repari situatia
Ți s-a făcut foame și te-ai apuc...
Cele mai citite
Celebs & Style

Emma Stone si Benedict Cumberbatch intr-un nou film horror
Amatorii filmelor horror vor fi fericiti. Guill...
Societate

Nu mai vorbi atat de mult pentru a comunica mai eficient!
Indiferent daca te gandesti la tine ca la Cioca...
Societate

Compresia timpului, compresia respiratiei, compresia vietii
Traim vremuri grele. Nu pentru ca ar fi cele ma...
Articole importante
In forum despre Gastronomie
Newsletter elady
Mirese si Nunti

Fotografii de cununie civila in epoca digitala - schimbari din industrie
Alegerea de a lucra impreuna cu un fotograf pentru cununia civila a devenit in ultimele decenii unul dintre cele mai frumoase moduri prin care poate fi imortalizat un moment important in viata unui cuplu. Tot mai multe persoane cauta servicii de fotografie pentru cununia civila...
Frumusete - Ultimele Articole
- 5 secrete ascunse despre balsamul de buze pe care nici influencerii de beauty nu ti le-au dezvaluit
- Ce trebuie sa ai in trusa de machiaj pentru a contura un look perfect de Revelion
- Cum poti obtine aspectul perfect al obrajilor cu ajutorul chirurgiei estetice?
- Sprancene de vedeta? Afla tot ce te-ar putea interesa despre dermopigmentarea sprancenelor
- Totul despre bazele Rubber Gummy de la Pearl Nails