Va aflati in:

Articole / Gastronomie

Tocana de vitel in bere neagra

Publicat: 14.02.2013

Retete cu carne, rretete de tocana, retete cu carne de vita, retete de felul doi, retete gustoase, retete satioase, retete de tocanite, retete testate, retete verificate, retete de fel principal, retete cu vitel


Acesta reteta de tocana de carne de vitel cu bere neagra are multime de arome profunde, cimbrul ii da o iuteala aromata carnii, care este frageda si aromata. Ceapa si baconul, fierte la foc mic cu bere neagra o fac gustoasa si catifelata. Serveste reteta eLady de tocana de carne de vitel cu bere neagra cu o garnitura de cartofi natur pentru o masa copioasa.

Reteta de tocana de carne de vitel cu bere neagra: Ingrediente
-1 lingura ulei de masline
- 1 kg pulpa de vitel taiata in cuburi de cca 5 cm/latura
- sare
- p iper negru proaspat macinat
- 2 felii de bacon(sunca), taiate in patrate de cca de 1 cm/latura
- 1 lingura unt
-1 ceapa medie taiata in cuburi mari
- 2 linguri de faina
- 1 sticla de 0,5litri de bere neagra (Guinness)
- 2 morcovi medii, curatati si taiati rondele
- 1 buchet garni
- cca 250 ml de supa de carne de vita
- 2 conserve de rosii cuburi in suc propriu (optional)

Tocana de carne de vitel cu bere neagra: Cum se prepara
- Incalzeste uleiul intr-o cratita cu fundul gros pe la foc mediu-mare. Intre timp, asezoneaza vitelul peste tot cu sare si piper. Adauga jumatate din carne de vita la tigaie si gateste pana se rumeneste pe toate partile, aproximativ 5 minute. Folosind o lingura cu gauri, transfera carnea intr-un castron si pune-o deoparte. Repeta procedeul cu restul de carne.
- Adauga sunca in tigaie si gateste-o pana cand se rumeneste si este crocanta, pentru aproximativ 3 minute. Transfer-o cu spumiera in castronul cu carne de vitel.
- Redu focul la mediu, adauga untul si ceapa si condimenteaza cu sare si piper. Prajeste la foc mic, amestecand ocazional, pana cand ceapa devine moale, pentru aproximativ 4 minute.
- Adauga faina amestecand constant cu o lingura de lemn, pana cand capata putina culoare, pentru aproximativ 2 minute. Toarna berea neagra Guinness incet, amestecand mereu pentru ca faina sa nu faca cocoloase. Se fierbe apoi amestecul pana scade la jumatate.
- Pune inapoi carnea de vita si sunca in tigaie, impreuna cu sucurile lasate in castron si adauga morcovii si bouquet garni. Adauga supa de vita si adu mancarea la fierbere. Redu apoi focul la mic, acopera cu un capac, si fierbe vitelul pana cand carnea de vita este frageda, amestecand din cand in cand. Lasa pe foc mic pentru aproximativ 1 ora si 45 de minute. Folosind o lingura cu gauri, transfera carne de vitel, ceapa, bacon, morcovii intr-un castron mare. Da focul mai tare la mediu-vioi si fierbe usor lichidul ramas, fara capac, pana se ingroasa. Gusta si mai condimenteaza cu sare si piper dupa cum este necesar. Pune inapoi in cratita carnea de vitel, ceapa, sunca, morcovii si si se amesteca in tigaie. Daca doresti garnitura, serveste vita in sos de bere neagra cu cartofi rosii natur.

Bautura: Un Cabernet Sauvignon merge cel mai bine cu mancaruri pe baza de carne de vita.

Nota (5 / 5)
Noteaza

Posteaza Comentariu

Comentarii adaugate: 0. Fii prima care adauga un comentariu pentru acest articol.

Comentarii postate (0)

Gastronomie

Retete machedonesti: Piperchi targasiti

Am văzut pe net o mulțime de variant...

Celebs & Style

Keanu Reeves, star in trei filme noi in 2015

Dupa ce l-au vazut in John Wick, fanii lui Kean...

Divertisment

Uleiuri sau acrilice? Ce tip de vopsea alegi in functie de pictura

Ai fost pasionata de pictura dintotdeauna. Priv...

Divertisment

Film: Expresul Polar

Exista sau nu Mos Craciun? Pentru un baietel la...

Newsletter elady

Mirese si Nunti

Cum alegi tinuta de nasa pentru nunta

Ti s-a propus sa fii nasa, insa nu stii ce tinuta este potrivita pentru acest eveniment? Trebuie sa ai in vedere ca nasii sunt cei mai importanti in cadrul unei nunti, dupa miri, bineinteles. Astfel, toate privirile vor fi atintite asupra ta. Iata cateva modele de rochii de seara