Va aflati in:

Articole / Gastronomie

Tort diplomat cu piscoturi

Publicat: 16.01.2012

Tort diplomat cu piscoturi, reteta diplomat, prajitura diplomat, cum se face tortul diplomat, diplomat cu piscoturi, retete de torturi, retete deserturi, retete usoare desert


Torturile si prajiturile numite generic "diplomat" sunt foarte iubite de catre toata lumea, pentru ca nu sunt exagerat de dulci si au proprietatea de a fi racoritoare si foarte reconfortante. Frisca, gelatina si fructele dau acestui tip de desert proprietatea de a fi de nerefuzat! In plus, daca te hotarasti sa prepari reteta eLady de tort diplomat cu piscoturi, o sa faci economie si de timp, si de bani, pentru ca aceasta reteta de tort diplomat te face sa pui pe masa un tort de cca 4 kg... Nu e rau deloc, nu-i asa?!

Tort diplomat cu piscoturi: Ingrediente
Iata de de ingrediente ai nevoie pentru a prepara un tort diplomat de cca 4 kg.
- 300 grame piscoturi de sampanie
- 400 grame de zahar
- 250 ml lapte
- 800 ml frisca batura + 200 ml frisca batuta pentru decor
- 6 bucati portocale mari
- 4 kiwi
- 2-3 banane mari
- 6 oua proaspete
- 2 plicuri gelatina sau 2 plicuri de foi de gelatina

Tort diplomat cu piscoturi: Cum se face reteta de tort diplomat
Se freaca intr-un castron de metal foarte mare sau intr-o cratita cu fund dublu galbenusurile cu zaharul, se adauga laptele, 1 lingurita de coaja de portocala rasa si gelatina dizolvata in 2-3 linguri de apa calda.
Acesta compozitie se fierbe la bain marie mestecand incontinuu pana se ingroasa ca o ciulama. Lasi apoi sa se raceasca bine. Dupa ce baza de tort diplomat rapid s-a racit, adaugi frisca putin cate putin, mestecand de jos in sus, pana o termini pe toata.
Uzi bine o cratita de 4 kg si o tapetezi cu celofan in asa fel incat sa se dezlipeasca usor de pe cratita in momentul in care va trebui sa rastorni tortul. Apoi asezi piscoturile vertical, unul langa celalalte, pe marginea cratitei, ca o coronita.
Fructele, in afara de banane, curatate de coaja si taiate felii rotunde se pun intr-un vas cu putin zahar. Cu sucul lasat de fructe se inmoaie piscoturile. Feliile de portocala si kiwi se aseaza pe fundul cratitei iar piscoturile si restul de portocale si celelalte fructe se amesteca in crema astfel: un riand de crema, fructe, crema, piscoturi, crema. Se da la frigider tortul pentru 304 ore, dupa care se rastoarna pe un platou. Daca vrei poti imbraca /decora tortul diplomat cu piscoturi cu frisca si alte fructe.

Nota (4 / 5)
Noteaza

Posteaza Comentariu

Comentarii adaugate: 1.

Comentarii postate (1)
Angi2611 - 27/12/2012

.....economic,usor.......si foarte bun....

Gastronomie

Rulouri de pui cu chilli

De la souvlaki la fajitas, puiul la gratar intr...

Gastronomie

Supa curry de midii cu taietei sticlosi de fasole mung

Supa curry de midii cu taietei sticlosi de faso...

Celebs & Style

Mihaela Radulescu este un troll

Pentru prima data de cand a inceput circul medi...

Regim si Diete

3 capcane mentale care te impiedica sa slabesti

Ni se vand in mod constant bilete de loterie ca...

Regim si Diete

5 secrete de slabire ultrarapida

In societatea noastra, atingerea scopurilor pro...

Newsletter elady

Mirese si Nunti

Ce simte o femeie cand imbraca rochia de mireasa?

Tocmai ce ai fost ceruta in casatorie si urmeaza sa-ti faci planuri in ceea ce priveste organizarea evenimentului? Urmeaza un parcurs anevoios, dar frumos in acelasi timp, mai ales ca urmeaza sa te unesti pe vesnicie cu sufletul tau pereche.