Va aflati in:

Articole / Gastronomie

Tort diplomat cu piscoturi

Publicat: 16.01.2012

Tort diplomat cu piscoturi, reteta diplomat, prajitura diplomat, cum se face tortul diplomat, diplomat cu piscoturi, retete de torturi, retete deserturi, retete usoare desert


Torturile si prajiturile numite generic "diplomat" sunt foarte iubite de catre toata lumea, pentru ca nu sunt exagerat de dulci si au proprietatea de a fi racoritoare si foarte reconfortante. Frisca, gelatina si fructele dau acestui tip de desert proprietatea de a fi de nerefuzat! In plus, daca te hotarasti sa prepari reteta eLady de tort diplomat cu piscoturi, o sa faci economie si de timp, si de bani, pentru ca aceasta reteta de tort diplomat te face sa pui pe masa un tort de cca 4 kg... Nu e rau deloc, nu-i asa?!

Tort diplomat cu piscoturi: Ingrediente
Iata de de ingrediente ai nevoie pentru a prepara un tort diplomat de cca 4 kg.
- 300 grame piscoturi de sampanie
- 400 grame de zahar
- 250 ml lapte
- 800 ml frisca batura + 200 ml frisca batuta pentru decor
- 6 bucati portocale mari
- 4 kiwi
- 2-3 banane mari
- 6 oua proaspete
- 2 plicuri gelatina sau 2 plicuri de foi de gelatina

Tort diplomat cu piscoturi: Cum se face reteta de tort diplomat
Se freaca intr-un castron de metal foarte mare sau intr-o cratita cu fund dublu galbenusurile cu zaharul, se adauga laptele, 1 lingurita de coaja de portocala rasa si gelatina dizolvata in 2-3 linguri de apa calda.
Acesta compozitie se fierbe la bain marie mestecand incontinuu pana se ingroasa ca o ciulama. Lasi apoi sa se raceasca bine. Dupa ce baza de tort diplomat rapid s-a racit, adaugi frisca putin cate putin, mestecand de jos in sus, pana o termini pe toata.
Uzi bine o cratita de 4 kg si o tapetezi cu celofan in asa fel incat sa se dezlipeasca usor de pe cratita in momentul in care va trebui sa rastorni tortul. Apoi asezi piscoturile vertical, unul langa celalalte, pe marginea cratitei, ca o coronita.
Fructele, in afara de banane, curatate de coaja si taiate felii rotunde se pun intr-un vas cu putin zahar. Cu sucul lasat de fructe se inmoaie piscoturile. Feliile de portocala si kiwi se aseaza pe fundul cratitei iar piscoturile si restul de portocale si celelalte fructe se amesteca in crema astfel: un riand de crema, fructe, crema, piscoturi, crema. Se da la frigider tortul pentru 304 ore, dupa care se rastoarna pe un platou. Daca vrei poti imbraca /decora tortul diplomat cu piscoturi cu frisca si alte fructe.

Nota (4 / 5)
Noteaza

Posteaza Comentariu

Comentarii adaugate: 1.

Comentarii postate (1)
Angi2611 - 27/12/2012

.....economic,usor.......si foarte bun....

Gastronomie

Tort special cu fructe uscate si nuci pentru Craciun

Cautati un tort cu un gust unic pentru Craciun?...

Gastronomie

Reteta de aluat fraged ca in Ardeal

Aluatul fraged ne-a incantat de multe ori in co...

Animale de companie

Cainii: prevestitori si vindecatori

Tot am scris un articol despre zooterapie si mo...

Newsletter elady

Mirese si Nunti

Urmeaza sa participi la o petrecere de logodna? Iata cateva sfaturi despre tinutele pe care le poti aborda!

Petrecerea de logodna este un eveniment extrem de special atat pentru fericitul cuplu, cat si pentru cei dragi. Cand vine vorba de codul vestimentar adecvat pentru o petrecere de logodna, o ocazie de celebrare a iubirii, acesta poate varia in functie de tema...