Vinete marinate picante pentru iarna
Publicat: 02.10.2015

Cheia pentru aceasta reteta de vinete marinate este sa o lasi sa se marineze linistit. Cu cat mai mult timp vor sta in marinata, cu atat mai moi si mai aromate vor fi vinetele marinate pentru iarna. Vinetele marinate sunt bune de mancat dupa 10-14 zile de la pregatire.
Taina: Daca tii vinetele marinate in borcane la temperaturi in jur de 2-4 grade, uleiul din marinata se va solidifica. Cand vreo sa consumi vinete marinate pentru iarna trebuie doar sa lasi borcanul la temperatura camerei cam o ora inainte de a le consuma, pentru ca uleiul sa se lichefieze din nou. Cand vrei sa le mananci, doar prajeste niste paine si pune-le deasupra!
Aceasta reteta este o delicatesa tocmai buna pentru Craciun sarbatori, meniuri in stil italian. Aceasta reteta de vinete marinate este delicioasa!
Vinete marinate picante pentru iarna: Ingrediente
- 1 kg de vinete medii, cat mai tinere, decojite si taiate cubulete
- 2 linguri de sare
- 0,4 l otet de vin alb
- 2 lingurite fulgi de ardei rosu, iute
- 0,5 l ulei de masline
- 2 ardei grasi medii, rosii, taiati in cubulete
- 12 catei de usturoi, feliati subtire
- 2 linguri de oregano uscat
Vinete marinate picante pentru iarna: Cum se fac
Amesteca vinetele si sarea intr-un castron mare. Pune in castronul mare un altul mai mic, in care pui ceva greu (cateva conserve, de exemplu). Lasa vinetele asa pentru o ora.
Transfera vinetele intr- sita si clateste-le bine sub jet de apa, in timp ce le amesteci cu mana. Stoarcele cat de bine poti pentru a indeparta excesul de apa. Pune-le apoi pe prosoape de hartie, acopera-le cu alta hartie si preseaza vinetele pentru a scoate cat mai multa apa din ele.
Amesteca otetul cu fulgii de ardei iute intr-o tigaie medie si adu la temperatura de fierbere avand ochiul de la aragaz la mediu. Adauga vinetele si fierbe-le pentru doar 1 minut. Opreste focul, da cratita deoparte.
Scoate apoi vinetele, pune-le in borcane, presarand cubuletele de ardei printre ele. Pune la foc otetul in care au fost vinetele si adauga celelalte ingrediente. Amesteca-le bine, pentru a se imprieteni gusturile si infierbanta bine amestecul. Toarna lichidul peste vinetele din borcane, inchide-le ermetic si apoi acopera-le cu prosoapte si paturi si lasa-le asa pana se racesc de tot.
Apoi pune borcanele cu vintele marinate in beci sau la loc intunecat si racoros.
Sursa: Copyright©eLady.ro - Vinete marinate picante pentru iarna

Comentarii postate (0)
Gastronomie

Cum sa planifici meniul pentru o saptamana si sa faci economie de bani si de timp
Pentru familiile ocupate, planificarea meselor ...
Cele mai citite
Relatii & Sex

Cand să optezi pentru un masaj erotic?
Masajele erotice nu mai sunt de mult un subiect...
Relatii & Sex

Cum sa refuzi un barbat care iti cere numarul de telefon
Daca un barbat este interesat de tine si iti ce...
Articole importante
In forum despre Gastronomie
Newsletter elady
Mirese si Nunti

Cum sa te imbraci cu stil la o nunta in sezonul rece? Inspira-te cu cele mai elegante tinute pentru un astfel de eveniment
Cand clopotele nuptiale incep sa rasune in aerul rece al iernii, participarea la o nunta devine o provocare vestimentara inspirata de echilibrul dintre stil si confort. In sezonul rece, alegerea unei tinute pentru o astfel de ocazie necesita atentie la detalii si un spirit practic...
Frumusete - Ultimele Articole
- 5 secrete ascunse despre balsamul de buze pe care nici influencerii de beauty nu ti le-au dezvaluit
- Ce trebuie sa ai in trusa de machiaj pentru a contura un look perfect de Revelion
- Cum poti obtine aspectul perfect al obrajilor cu ajutorul chirurgiei estetice?
- Sprancene de vedeta? Afla tot ce te-ar putea interesa despre dermopigmentarea sprancenelor
- Totul despre bazele Rubber Gummy de la Pearl Nails