Va aflati in:

Articole / Gastronomie

Vinete marinate picante pentru iarna

Publicat: 02.10.2015

reteta de Vinete marinate picante pentru iarna
Cheia pentru aceasta reteta de vinete marinate este sa o lasi sa se marineze linistit. Cu cat mai mult timp vor sta in marinata, cu atat mai moi si mai aromate vor fi vinetele marinate pentru iarna. Vinetele marinate sunt bune de mancat dupa 10-14 zile de la pregatire.
Taina: Daca tii vinetele marinate in borcane la temperaturi in jur de 2-4 grade, uleiul din marinata se va solidifica. Cand vreo sa consumi vinete marinate pentru iarna trebuie doar sa lasi borcanul la temperatura camerei cam o ora inainte de a le consuma, pentru ca uleiul sa se lichefieze din nou. Cand vrei sa le mananci, doar prajeste niste paine si pune-le deasupra!
Aceasta reteta este o delicatesa tocmai buna pentru Craciun sarbatori, meniuri in stil italian. Aceasta reteta de vinete marinate este delicioasa!

Vinete marinate picante pentru iarna: Ingrediente
- 1 kg de vinete medii, cat mai tinere, decojite si taiate cubulete
- 2 linguri de sare
- 0,4 l otet de vin alb
- 2 lingurite fulgi de ardei rosu, iute
- 0,5 l ulei de masline
- 2 ardei grasi medii, rosii, taiati in cubulete
- 12 catei de usturoi, feliati subtire
- 2 linguri de oregano uscat

Vinete marinate picante pentru iarna: Cum se fac
Amesteca vinetele si sarea intr-un castron mare. Pune in castronul mare un altul mai mic, in care pui ceva greu (cateva conserve, de exemplu). Lasa vinetele asa pentru o ora.
Transfera vinetele intr- sita si clateste-le bine sub jet de apa, in timp ce le amesteci cu mana. Stoarcele cat de bine poti pentru a indeparta excesul de apa. Pune-le apoi pe prosoape de hartie, acopera-le cu alta hartie si preseaza vinetele pentru a scoate cat mai multa apa din ele.
Amesteca otetul cu fulgii de ardei iute intr-o tigaie medie si adu la temperatura de fierbere avand ochiul de la aragaz la mediu. Adauga vinetele si fierbe-le pentru doar 1 minut. Opreste focul, da cratita deoparte.
Scoate apoi vinetele, pune-le in borcane, presarand cubuletele de ardei printre ele. Pune la foc otetul in care au fost vinetele si adauga celelalte ingrediente. Amesteca-le bine, pentru a se imprieteni gusturile si infierbanta bine amestecul. Toarna lichidul peste vinetele din borcane, inchide-le ermetic si apoi acopera-le cu prosoapte si paturi si lasa-le asa pana se racesc de tot.
Apoi pune borcanele cu vintele marinate in beci sau la loc intunecat si racoros.
Nota (5 / 5)
Noteaza

Posteaza Comentariu

Comentarii adaugate: 0. Fii prima care adauga un comentariu pentru acest articol.

Comentarii postate (0)

Gastronomie

4 avantaje ale utilizarii oalei sub presiune

In acest articol, iti spunem secretele alegerii...

Gastronomie

Tort special cu fructe uscate si nuci pentru Craciun

Cautati un tort cu un gust unic pentru Craciun?...

Celebs & Style

Justin Timberlake si Jessica Biel s-au logodit!

Dupa o serie de despartiri si impacari, Justin...

Fitness

5 conditii pentru combaterea cu succes a obezitatii si celulitei

Ai obosit sa lupti impotriva celulitei si a gra...

Fitness

Slabeste prin alergat

E sanatos, e gratis, e simplu! Alergatul este o...

Newsletter elady

Mirese si Nunti

Fotografii de cununie civila in epoca digitala - schimbari din industrie

Alegerea de a lucra impreuna cu un fotograf pentru cununia civila a devenit in ultimele decenii unul dintre cele mai frumoase moduri prin care poate fi imortalizat un moment important in viata unui cuplu. Tot mai multe persoane cauta servicii de fotografie pentru cununia civila...