Va aflati in:

Articole / Mirese si Nunti

Ce fel de nunta iti doresti?

Publicat: 25.08.2014

ce fel de nunta iti doresti,Ce fel de nunta iti doresti, nunta mica, nunta in familie, nunta medie, nunta clasica, nunta mare, ce nunta iti alegi, ce nunta vrei sa ai, feluri de nunti, sfaturi  pentru nunta, sfaturi pentru miri, sfaturi pentru nasi, sfaturi pentru socri


Esti in al noualea cer... Iubitul te-a cerut de sotie si tu ai acceptat fericita! Ati hotarat sa nu mai amanati inca 1-2 ani si te gandesti deja la pregatirile pentru nunta.
Draga mea, nebunia de-abia acum incepe! Ce fel de nunta vrei? Cate persoane vei invita? Ce rochie o sa porti? Ce  verighete o sa luati? Si intrebarile pot continua la nesfarsit...
eLady.ro este din nou alaturi de tine! Vrem sa te ajutam sa alegi mai usor, asa ca ne-am gandit sa te ajutam sa te hotarasti ce fel de nunta iti doresti. Daca ai lamurit aceasta intrebare, restul va veni mult mai usor.

1. O nunta in familie – pana la 30 de invitati

Daca iti doresti un cadru intim in care sa se desfasoare marele eveniment si, in plus, nu ai bani suficienti pentru o receptie mare, poti opta pentru o nunta “in familie”.
Invitatii vor fi parintii, rudele apropiate, nasii si cei mai buni prieteni ai vostri. Dupa cununia civila si cea religioasa, receptia poate avea loc chiar la voi acasa; asta bineinteles daca aveti o casa suficient de mare. In caz contrar, poti foarte usor sa gasesti un local mic, dar cochet in care sa-ti cinstesti invitatii.
Mancarea poate fi preparata de voi sau puteti apela la o firma de catering.

2. Receptie la tine acasa...

In cazul in care hotarasti ca mancarea sa fie preparata de tine, noteaza-ti intr-o agenda retete de mancaruri gustoase care iti reusesc mereu. Daca vrei sa-ti impresionezi invitatii si sa incerci ceva nou este bine sa nu faci experiente chiar cu ocazia receptiei prilejuita de nunta voastra. N-ai vrea sa ai surprize neplacute si emotii inutile, nu-i asa?
O reteta noua trebuie probata de cel putin doua ori. Invita-ti prietenele sau pe mama ta pentru a degusta noua reteta. Abia apoi stabileste daca aceasta va fi sau nu inclusa in meniul de nunta.
Dupa ce stii numarul exact de invitati este bine sa numeri farfuriile, tacamurile, platourile si paharele de care dispui. Daca vesela ta nu este suficienta poti imprumuta de la o prietena sau de la parintii vostri. Calculeaza doua sau trei seturi de vesela in plus. Fie ca se pot sparge pahare sau pot aparea la nunta invitati la care nu te asteptai. Este bine ca vesela pe care o vei imprumuta sa fie asemanatoare cu a ta.
O alta varianta este aceea de a inchiria toata vesela de la un restaurant. La fel poti proceda si cu mesele, scaunele sau fetele de masa. Daca ai decis sa apelezi la o firma de catering, toate aceste probleme organizatorice pot fi solutionate de un personal specializat. De obicei aceste firme, pe langa realizarea meniurilor, inchiriaza tacamuri, farfurii, fete de masa, scaune, etc. Astfel, nu veti mai avea batai de cap...

Avantajele organizarii unei nunti acasa

Bineinteles ca este vorba de costurile reduse. Apoi, evitati o serie de probleme cum ar fi asezarea la masa a invitatilor, unde vor fi cazati si cu ce mijloace de transport se vor deplasa cei care vin din alte orase etc.
Nu veti fi nevoiti sa invitati cunostinte sau rude pe care nu le-ati mai vazut de zeci de ani.
Astfel, va veti simti in largul vostru fiind doar cu prietenii adevarati. Iar daca aveti o terasa sau o gradina langa casa puteti sarbatori in aer liber, la iarba verde.

Dezavantajele unei nunti acasa

Se va gasi intotdeauna cineva care sa se supere ca nu a fost prezent la nunta voastra. Acest gen de nunta nu va va incarca din puct de vedere financiar, dar nici nu va va oferi avantaje materiale. Cadourile primite vor fi mai putine, iar suma stransa pentru a va ajuta la inceput de drum va fi mai mica.

Sfatul eLady
Vei avea nevoie de un fotograf bun care sa imortalizeze fiecare moment important. Se vor gasi multi curiosi care vor vrea sa stie cum a fost la nunta voastra. Ar fi bine sa ai niste fotografii reusite cu care sa te lauzi si care sa-ti ramana marturie peste timp.

3. Nunta medie
Pe langa familie, rude si nasi mai puteti invita si colegii vostri de serviciu sau vecinii cu care v-ati inteles mai bine. Numarul invitatilor este in jur de 60 de persoane.

Avantaje pentru o nunta medie
Este relativ usor sa gasiti un restaurant sau o terasa pentru o nunta de acest gen intrucat nu este necesar sa inchiriati tot restaurantul. Aveti nevoie doar de cateva mese sau o terasa. In plus, restaurantele pana la 70 de locuri nu sunt asa de solicitate.
Puteti alege un meniu fix sau optati pentru bufet suedez. Astfel, atmosfera va fi mai relaxata si invitatii cu siguranta vor descoperi aperitive pe gustul lor.
Si in acest caz costurile sunt mai reduse asa ca, daca doriti, puteti investi mai mult in decoratiunile de nunta, intr-o rochie mai speciala de mireasa sau un costum de mire de la o renumita casa de moda.

Dezavantaje pentru o nunta medie
Trebuie sa fii foarte atenta pe cine vei invita si pe cine nu. Vor fi intotdeauna voci care vor protesta si vor fi nemultumite de faptul ca nu au fost invitate. Cantareste bine fata de cine ai obligatii.

4. O nunta clasica/mare

Este o nunta cu peste 70 de invitati. Trebuie sa te gandesti la toate aspectele organizatorice. Restaurantul trebuie inchiriat cu cel putin 10 luni inainte de eveniment. Mare atentie ca restaurantele care dispun de peste 150 de locuri sunt cele mai solicitate.
Alege stilul nuntii voastre: eleganta, extravaganta, romantica sau nonconformista. Invitatiile de nunta, rochia si buchetul de mireasa, costumul de mire, decoratiunile trebuie alese in functie de acest stil.

Avantaje pentru o nunta clasica
Puteti invita rude mai indepartate, cunostinte, vecini si astfel nu vor exista suparari de genul: "Eu de ce n-am fost invitat?"
Nici avantajele materiale nu trebuie neglijate. Suma de bani stransa la o nunta mai mare poate fi de un real folos la inceput de drumu in doi. Cu banii obtinuti puteti achizitiona obiecte mai valoroase: o masina sau obiecte pentru decorarea casei. In plus, puteti primi o serie de cadouri utile: frigider, lenjerii de pat, cuptor cu microunde, un serviciu de masa.

Dezavantaje pentru o nunta clasica
Aveti nevoie de multa energie si nervi de otel. Multi se vor gasi sa va dea sfaturi "pretioase" si de aceea riscati sa fiti epuizati si sa nu va mai bucurati la maxim de nunta voastra.
Vei fi solicitata la maximum pentru ca va trebui sa acorzi atentie tuturor, sa zambesti tot timpul, sa fii atenta la toate gesturile pe care le faci.

Sfatul eLady
Apelati la o agentie full-service care va poate organiza nunta pana la ultimul detaliu. Astfel evitati elegant "sfaturile pretioase" si nu va mai trebui sa tineti legatura cu o armata de oameni: fotograful, decoratorul, DJ-ul, bucatarul, ci veti comunica cu o singura persoana si anume organizatorul.

Cel mai important lucru este sa nu uitati ca este ziua voastra. Orice ai face nu poti impaca pe toata lumea, asta e clar. De aceea nu pleca urechea la toate sfaturile, sugestiile si nu pune la suflet comentariile rautacioase. Tine cont de parerea celor apropiati, dar nu cu riscul de a renunta la visele si dorintele tale. O data in viata se intampla sa te casatoresti si nu uita sa faci din aceasta zi una speciala.
Asa ca nu ne mai ramane decat sa va uram "Casa de piatra!" si "Petrecere frumoasa!".
Nota (5 / 5)
Noteaza

Posteaza Comentariu

Comentarii adaugate: 0. Fii prima care adauga un comentariu pentru acest articol.

Comentarii postate (0)

Mirese si Nunti

Cei mai importanti pasi in alegerea rochiei de mireasa

Nunta este unul dintre cele mai importante even...

Mirese si Nunti

Cum te machiezi in ziua nuntii

Fie ca vom fi in curand mirese, fie nase sau in...

Newsletter elady

Mirese si Nunti

Ce simte o femeie cand imbraca rochia de mireasa?

Tocmai ce ai fost ceruta in casatorie si urmeaza sa-ti faci planuri in ceea ce priveste organizarea evenimentului? Urmeaza un parcurs anevoios, dar frumos in acelasi timp, mai ales ca urmeaza sa te unesti pe vesnicie cu sufletul tau pereche.