Dieta Volumetrics
Publicat: 11.05.2014

Barbara Rolls este un celebru medic nutritionist ce a facut peste 20 de ani de cercetari pentru a determina cauzele obezitatii si foamei exagerate. Doctora Rolls, impreuna cu co-autorul sau Robert A. Barnet, au lansat pe piata in anul 2000 "Planul pentru Controlul Greutatii Corporale”.
In 2005, Rolls continua cu "Planul de Alimentatie prin metoda Volumetrics", care cuprindea principiile de baza ale dietei si furniza o serie de retete.
Barbara Rolls prezinta referinte excelente. Ea este profesor in probleme de nutritie si director al laboratorului de studiu al comportamentului alimentar uman al Universitatii Penn State. Este de asemenea autorul a peste 200 de articole in cercetare. Dieta promovata se bazeaza in special pe rezultate obtinute in laborator.
Spre deosebire de alte diete, care au la baza privirea anumitor alimente, dieta Volumetrics nu incearca sa limiteze tendintele naturale ale oamenilor de a manca. Nutritionista Babara Rolls afirma ca limitarea severa a consumului de alimente nu da rezultate pe termen lung. Cei care isi limiteaza sever alimentatia vor fi tot timpul infometati, nemultumiti si se vor intoarce la vechile obiceiuri alimentare.
Abordarea nutritionistei consta in consumul unor alimente care sa permita aparitia senzatiei de satietate, dar care determina in acelasi timp pierderea in greutate.
Cheia dietei consta deci in atingerea senzatiei de satietate si a sentimentului de plenitudine.
Barbara Rolls afirma ca oamenii se satura in functie de cantitatea de alimente consumate, nu datorita numarului de calorii consumate sau datorita procentului de grasimi, proteine sau carbohidrati ingerati. Deci secretul consta in consumul de alimente cu continut scazut in calorii.
Celebra nutritionista afirma ca urmand dieta vei consuma mai multe alimente, nu mai putine decat o faci acum si in acelasi timp vei reusi sa pierzi in greutate.
Nu exista alimente interzise in cadrul acestei diete . Alimentele nu sunt divizate in bune sau rele pentru silueta. Autoarea insa impune pacientilor sa evalueze alimentele in functie de densitatea energiei lor. Acest concept este cel mai important pentru succesul dietei. Densitatea in energie semnifica numarul de calorii furnizat la aceeasi cantitate de aliment, care difera de la aliment la aliment. Unele alimente - in special grasimile - sunt foarte dense in energie. Contin un numar foarte mare de calorii impachetate intr-o cantitate foarte mica. Apa reprezinta opusul acestora, intrucat prezinta o densitate de energie zero. Daca se consuma alimente dense in calorii, se vor acumula foarte repede caloriile necesare. In cazul in care se consuma alimente cu densitate calorica scazuta, se poate consuma o cantitate mult mai mare de alimente, astfel incat sa se obtina si senzatia de satietate.
Aceste alimente sunt clasate in patru categorii dupa cum urmeaza:
Categoria I: Alimente cu densitate foarte scazuta in calorii:
- legume fara/sarace in amidon
- lactate fara grasimi
- supe de rosii
Categoria II: Alimente cu densitate scazuta in calorii:
- fructe si legume
- cereale
- spaghete
Categoria III: Alimente cu densitate medie in calorii:
- branza
- pizza
- salate cu dressing
- inghetata
Categoria IV: Alimente cu densitate foarte ridicata in calorii:
- biscuitii
- chips-urile
- ciocolata/bomboane
- alune
- unt
- uleiuri.
Dieta VOLUMETRICS se bazeaza pe consumul de alimente cu continut crescut in apa ca fructe si legume, care contin 80-90% apa, asigurand astfel senzatia de satietate si furnizand in acelasi timp o cantitate scazuta de calorii.
Consumul de apa simpla nu este suficient, dupa spusele nutritionistei. Potoleste setea, dar nu si senzatia de foame. Ea recomanda consumul de alimente bogate in fibre, proteine cu continut scazut in calorii si grasimi sanatoase din peste si alte surse. Dulciurile, grasimile si alcoolul sunt de asemenea permise, dar se recomanda sa se consume cu moderatie.
Cartile autoarei includ o serie de retete, alimente cu continut crescut de apa, ca supe, compoturi, deserturi pe baza de fructe. De asemenea, cuprinde o serie de sfaturi despre cum putem scadea continutul in grasimi al meniurilor preparate: reducand cantitatea de ulei, unt, oua, creme sau utilizand in locul acestora lapte degresat, albus de ou, iaurt si sos de mere.
Meniu
Mic dejun:
Terci de ovaz:
- 1 portie de terci de ovaz preparat cu apa, 1 lingurita scortisoara si 2 lingurite de zahar
- 1 cana de lapte degresat
- ½ mar de dimensiune medie
- ½ grapefruit
- cafea
Pranz:
Salata de pui preparat la gratar
- 300 grame piept de pui
- 300 grame salata verde (asa numitele laptuci)
- piper rosu
- 100 grame branza taiata cuburi
- dressing light
- 1 painica rotunda
- 1 bol de capsuni
Gustare:
- cereale
- ½ cana lapte degresat
- fructe proaspete
Cina:
Salata Fajita
- 300 grame de muschi de vacuta preprat la gratar
- piper verde
- usturoi
- 1 lingurita de sos de soia
- salata verde
- 200 grame rosii taiate cuburi
- otet
- pepene verde sau galben
Analiza nutrientilor acestui meniu:
Calorii: 1735
Proteine per 102 g: 23% calorii
Grasime per 35 g: 18% calorii
Carbohidrati per 274 g: 61% calorii
Colesterol: 150 mg
Sodiu: 3237 mg
Fibre: 35.2 g
Noi ti-am dat un prim exemplu de meniu, dar sigur poti realiza si tu alte variante de meniu. Slabire usoara!
Inainte de a urma orice regim alimentar, consulta-ti obligatoriu medicul!
Sursa: Copyright©eLady.ro: Dieta Volumetrics

Comentarii postate (0)
Regim si Diete

Tot ce trebuie sa stii despre dieta cu paste
O dieta presupune un stil alimentar echilibrat,...
Regim si Diete

Cum sa treci cu bine peste faza de platou
Continui de ceva vreme dieta ta, dar nu ai mai ...
Cele mai citite
Celebs & Style

Aretha Franklin s-a stins la varsta de 76 de ani
Aretha Franklin a murit la varsta de 76 de ani...
Relatii & Sex

Cea mai buna razbunare este sa inveti sa te iubesti si pe tine
Cea mai buna razbunare este sa lucrezi cu tine....
Relatii & Sex

Descopera secretele unei vieti pline de pasiune: 5 tehnici pentru a intensifica apetitul sexual al iubitei tale
Daca te afli in cautarea unor tehnici pentru a ...
Articole importante
In forum despre Regim si Diete
Newsletter elady
Mirese si Nunti

Cum sa te imbraci cu stil la o nunta in sezonul rece? Inspira-te cu cele mai elegante tinute pentru un astfel de eveniment
Cand clopotele nuptiale incep sa rasune in aerul rece al iernii, participarea la o nunta devine o provocare vestimentara inspirata de echilibrul dintre stil si confort. In sezonul rece, alegerea unei tinute pentru o astfel de ocazie necesita atentie la detalii si un spirit practic...
Frumusete - Ultimele Articole
- 5 secrete ascunse despre balsamul de buze pe care nici influencerii de beauty nu ti le-au dezvaluit
- Ce trebuie sa ai in trusa de machiaj pentru a contura un look perfect de Revelion
- Cum poti obtine aspectul perfect al obrajilor cu ajutorul chirurgiei estetice?
- Sprancene de vedeta? Afla tot ce te-ar putea interesa despre dermopigmentarea sprancenelor
- Totul despre bazele Rubber Gummy de la Pearl Nails