11 modalitati rapide sa iti pierzi toti prietenii
Publicat: 11.10.2019

Vrei să ai prieteni, să fii o persoană plăcută și să influențezi oameni?
Ei bine, ai mai jos o lista cu UNSPREZECE lucruri care te fac să fii exact invers de cum ți-ai dori!
11 lucruri din cauza carora nu ai prieteni
1. Îți bați joc de timpul altora. De fiecare dată când amâni repetat sau ajungi târziu la o întâlnire, de fiecare dată când aștepți ca vânzătorul să termine de umplut sacoșele cu produsele pe care le-ai cumpărat ca de-abia apoi să te apuci să scotocești după portofel, de fiecare dată când ții vânzătorul de vorbă fără rost deși în urma ta există oameni care așteaptă la rând, de fiecare dată arăți că ești o persoană egoistă care trăiește într-o lume mică unde doar ea contează.
Ești de părere că sunt doar lucruri mici, iritante, dar care nu contează?! Ei bine, GREȘEȘTI!
Oamenii care nu dau atenție modului nesimțit prin care îi deranjează pe alții devin supărator de enervanți în lucrurile importante.
Modul în care tratezi oamenii care nu contează pentru tine spune exact cine ești cu adevărat.
2. Îi ignori pe cei care "nu sunt la nivelul tău". Nu stai niciodată de vorbă decât cu persoane pe care le consideri importante sau care îți pot fi de ajutor. Nu saluți curierul care îți livrează un colet. Nu schimbi nicio vorbă cu alți angajați ierarhic inferiori din firma cu care lucrezi. Nu saluți portarul. Te uiți cu scârbă la femeia de serviciu sau la persoana care stă lângă tine la cursul de pilates și care are multe kilograme de dat jos. Ești prea importantă ca să fii drăguță și să spui măcar un "Bună ziua".
3. Pretinzi prea multe. Nu doar ceri. Pretinzi. Nu te interesează că ceea ce vrei e consumator de timp pentru ceilalți. Nu contează că au propriile probleme. Nu contează că au alte planuri. Consideri că tu și nevoile tale ar trebui să fie puse pe primul plan de toată lumea. Ei bine, nu e DELOC așa. Nevoile tale sunt strict ale tale. Când un refuz îți apare în cale nu trebuie să începi să te plângi. Nici să încerci să îi manipulezi pe ceilalți jucând cartea vinovației. Nu ți se cuvine absolut nimic. Oamenii tind să îi ajute pe cei care se ajută ei înșiși. Oamenii tind să îi ajute pe pei de la care primesc în primul rând respect. Oamenii pot ajuta și ajută atunci când și-au rezolvat propriile probleme. Nu poți cere oamenilor să își ignore propriile nevoi ca să pună interesele tale pe primul loc.
4. Ignori persoanele aflate cu adevărat în nevoie. Și faci asta pentru că ești de părere că nu îți vor putea întoarce vreodată favorul. Poate că e vorba de câțiva lei pentru o pâine. Poate că e vorba de o haină care să le țină de cald. Ar trebui să fie destul pentru a-i ajuta, dar pentru tine nu e. Nu ai nimic de câștigat dacă întinzi o mână de ajutor, așa că nu o faci.
5. Pui întrebări doar ca să poți întoarce conversația spre subiectul tău favorit: TU. "Ce crezi despre cutare lucru ?" nu e interesul pe care îl arăți opiniei celuilalt, ci pretextul perfect pentru a vorbi despre propriile tale convingeri, despre propriilr tale sentimente, despre tine. Nu mai pune întrebări dacă nu vrei să il asculți pe celalalt. Oamenilor nu le plac aceia care nu sunt interesați decât de expunerea de monologuri despre propria lor persoană.
6. Îți iese pe gură porumbelul „Știi cine sunt EU?” OK, poate ești o persoană importantă. Poate ești într-o funcție de conducere și un angajat nu s-a aplecat îndeajuns de mult ca să îți sărute inelul. „Eu sunt o persoana prea importantă pentru așa ceva” e tipul de atitudine pe care o detestă oricine.
Da, poate că rândul este prea lung. Sau serviciul nu este suficient de „personalizat” sau nu ți se arată nivelul de respect „cuvenit”. Dar nu spune niciodată că ești "cineva" .
Oamenii ne plac și ne respectă întotdeauna mai mult atunci când nu acționăm ca și cum suntem egali, nu când ne credem îndreptățiți să primim un tratament diferit, chiar (și mai ales atunci!) când suntem cu adevărat "cineva".
7. Nu oferi exact ceea ce tu ceri să ți se ofere, nu îi tratezi pe ceilalți așa cum pretinzi să fii tratată. O personalitate haioasă este o sursă de distracție - până când nu mai e. Cu toate acestea, atunci când situația devine dificilă sau o situație devine stresantă, unii oameni doar nu pot opri „să-și exprime personalitatea”.
Uite cum stă treabă. Știm că ești amuzantă. Știm că ești specială . Știm că dansezi pe ritmul propriilor tale tobe. Cu toate acestea, există momente când ne jucăm și momente când trebuie să fim serioși.
Trebuie să stii când situația necesită să încetezi să îți justifici cuvintele sau acțiunile cu un „Hei, așa sunt eu.” Adesea asta face diferența dintre a fi simpatic și a fi întruchiparea nesimțirii.
8. Confunzi auto-ironia celorlalți cu permisiunea de a-i face să se simtă prost. Știi cum e când faci singură mișto de tine, dar te deranjează când alți oameni tind să se distreze pe seama ta pentru aceleași lucruri? Ca niște haine care îți vin prost. Sau părul care stă ca o matură. Sau kilogramele în plus.
Amintește-ți: "ce ție nu-ți place, altuia nu-i face. Oamenii au voie să facă mișto de ei înșiși cum vor. Că sunt grași, că sunt anoști, că sunt plictisitori, orice. Tu însă nu ai voie sa faci asta. Dacă vrei să te distrezi pe seama altora, analizează-te mai întâi pe tine și fii tu ființa perfectă.
9. Te plângi ca să re lauzi. Plânsul de milă pentru a obține laude este o formă de cerșit atenția care încearcă să acopere lauda de sine cu o pojghiță de smerenie, astfel încât să te poți lăuda fără să pară că faci asta. Expresia cheie este „să pară”, pentru că este tot o formă de laudă de sine. De exemplu, un tweet al actorului Stephen Fry: „Oh Doamne. Nu știu ce să fac, sunt la aeroport. O mulțime uriașă de fani mă așteaptă, dar o să pierd avionul dacă mă opresc să fac fotografii cu ei ... oh dragii mei, nu vreau să vă dezamăgesc.”
Prietenii tăi nu vor să afle cât de stresată ești pentru că trebuie să vorbești in fața a cateva sute de oameni. Nu vor să audă cât de greu îți este să îți întreții cele doua proprietăți - mai ales dacă ei nu au niciuna. Înainte de a te lauda - cu o falsă umilință sau nu - cu afacerile sau treburile tale personale - gândește-te la cine te ascultă. O persoană care poarta marimea XXL nu vrea să te audă plângându-te că, în mod normal, tu porti XS, dar trebuie să îți iei măsura S de la Prada, deoarece au un sistem prost.
Sau, și mai bine, nu te lăuda singură. Doar fii mândră de ceea ce ai realizat. Lasă-i pe alții să te laude. Dacă ai făcut lucruri importante, nu-ți fă griji, vei primi laude oricum.
10. Îți împui părerile ca să îi faci pe ceilalți să gândească și să facă ca tine. Știi lucruri. Lucruri multe. Lucruri grozave. Minunat! Dar împărtășește-le doar în momentele potrivite. Dacă ești mentor, învață-i pe alții dând lecții. Dacă ești un lider, condu-i pe cei care ți-o cer. Dacă ești doar tipa care tocmai a început dieta paleo, nu ne mai spune ce să mancăm!
Ceea ce este potrivit pentru tine nu poate fi obligatoriu corect și pentru alții; mai rău, s-ar putea nici să nu se dovedească a fi corect nici pentru tine.
La fel ca majoritatea lucrurilor din viață, oferirea de sfaturi și păreri se referă la alegerea momentului când sunt oferite. Iar singurul moment potrivit este numai atunci când îți sunt cerute. Să te apuci să le bagi pe gât altora părerile tale nu e cea mai bună metodă de a te face plăcută și admirată.
11. Transformi totul într-o competiție din care tu trebuie să ieși câștigătoare
De la durerea ta de cap care e mai atroce decât a altora, la silueta ta care e mai subțire, la chipul tău cu mai puține riduri, nivelul tău superior de educație, talentul tău de a croșeta mai bine și mai repede, ciorba ta mai gustoasă, iubitul tău mai potent și mai bogat.
Când intri în contact cu oamenii, când aceștia doar îți împărtășesc lucruri din existența lor cotidiană nu se înscriu într-o competiție cu tine. Când cineva spune ceva despre propria persoană, nu mai găsi în asta doar o modalitate de a te umfla în pene sau de a te victimiza. Relațiile umane nu sunt un concurs despre cine a suferit mai mult sau cine are mai mult succes.
Sursa: Copyright©eLady.ro - 11 modalitati rapide sa iti pierzi toti prietenii

Comentarii postate (0)
Relatii & Sex

Cand să optezi pentru un masaj erotic?
Masajele erotice nu mai sunt de mult un subiect...
Relatii & Sex

Nervii nostri, cei de-o fiinta cu noi, care ne duc invariabil la pierzanie
"Am nervi" - expresie intalnita extre...
Cele mai citite
Celebs & Style

Cameron Diaz a facut o noua cucerire
Frumoasa actrita Cameron Diaz nu se linisteste...
Regim si Diete

10 trucuri pentru o dieta cu fructe
Cand erai mica, mama ta iti spunea mereu sa man...
Articole importante
In forum despre Relatii & Sex
Newsletter elady
Mirese si Nunti

Fotografii de cununie civila in epoca digitala - schimbari din industrie
Alegerea de a lucra impreuna cu un fotograf pentru cununia civila a devenit in ultimele decenii unul dintre cele mai frumoase moduri prin care poate fi imortalizat un moment important in viata unui cuplu. Tot mai multe persoane cauta servicii de fotografie pentru cununia civila...
Frumusete - Ultimele Articole
- 5 secrete ascunse despre balsamul de buze pe care nici influencerii de beauty nu ti le-au dezvaluit
- Ce trebuie sa ai in trusa de machiaj pentru a contura un look perfect de Revelion
- Cum poti obtine aspectul perfect al obrajilor cu ajutorul chirurgiei estetice?
- Sprancene de vedeta? Afla tot ce te-ar putea interesa despre dermopigmentarea sprancenelor
- Totul despre bazele Rubber Gummy de la Pearl Nails