Va aflati in:

Articole / Relatii & Sex

Viata in doi

Publicat: 02.04.2007

Viata in doi, pe cat e de frumoasa, pe atat e de complicata... Lucrurile devin si mai complicate atunci cand colega dumneavoastra de apartament este, de fapt, un coleg. Nu aveti nimic in comun cu acesta, in afara de faptul ca locuiti sub acelasi acoperis. Relatia va fi tensionata daca nu stiti cum sa convietuiti si nu respectati cateva reguli de baza.

Stabiliti reguli. In ziua in care va mutati impreuna stati de vorba si intocmiti o lista cu lucrurile care va plac si care nu va plac intr-o casa. Evident ca aceste reguli difera in functie de relatia dumneavoastra cu colegul de apartament. Daca sunteti prieteni apropiati, regulile nu sunt la fel de stricte ca atunci cand ati fi doi straini. A locui cu o persoana de sex opus este adesea ca si cand ati sta pe un butoi de pulbere. Discutiile ar putea aparea chiar de la lucruri minore si pot degenera in certuri foarte urate. Spre exemplu, fiecare coleg de apartament are dreptul la o viata personala, la o iubita, respectiv un iubit pe care poate sa-l invite sa ramana peste noapte.

Stabiliti program la baie. Una dintre problemele care apar atunci cand locuiti cu o persoana de sex opus este cearta pe toaleta. Cand va mutati impreuna, luati-va fiecare propriile prosoape si obiecte pentru igiena intima si incercati sa respectati intimitatea celuilalt. La fel de important este si programul de dimineata, daca amandoi va treziti si plecati la serviciu in acelasi timp. Este stiut faptul ca asa cum va incepeti ziua, asa o si terminati. Obiectivul este ca fiecare persoana sa se aranjeze in liniste si sa se bucure de intimitate. Nu stati la usa si nu va grabiti colegul sa iasa cat mai repede din baie.

Impartiti cheltuielile. Problema cu cheltuielile trebuie discutata inca de la inceput. Intretinerea si facturile lunare se impart la doi, fara discutie, pentru ca altfel apar conflicte. Nu incercati sa va sustrageti de la cheltuielile casei, argumentand ca dumneavoastra petreceti mai putin timp la televizor sau la calculator, sau ca folositi mai putina apa decat colegul de apartament. Cel mai cinstit este ca toate facturile sa fie suportate in mod egal de amandoi.

Cumparati-va singuri mancarea. O alta problema delicata este mancarea. Ideal ar fi ca fiecare sa-si cumpere ceea ce stie ca mananca, nu sa se faca la comun cumparaturile si nota sa se imparta la doi. Se stie ca barbatii sunt mai gurmanzi decat femeile. Mancarea va sta la comun in frigider, iar daca dumneavoastra poftiti la ceva ce nu va apartine, nu va autoserviti. Cereti-i voie si cu siguranta veti avea si dumneavoastra la un moment dat ceva ce-i va face partenerului cu ochiul. Cand va apucati sa gatiti, intrebati-l si pe colegul dumneavoastra de apartament daca mananca si preparati intr-un vas mai mare, din care sa va saturati amandoi.

Asigurati-va ca nu aveti sentimente unul pentru celalalt. Doar pentru ca impartiti locuinta cu un barbat nu inseamna ca trebuie sa dezvoltati si o relatie sentimentala. Se poate depasi foarte usor bariera dintre dumneavoastra si sentimentele se pot interpreta gresit de ambele parti. Oare ce o fi vrut sa spuna? De ce se poarta asa? Simte ceva pentru mine? Aceste intrebari se nasc in mintea oricui in urma unui comportament gresit. Discutati de la inceput aceasta problema si asigurati-va ca partenerul a inteles ideea dumneavoastra.

Respectati-va intimitatea. In momentul in care locuiti cu un prieten de sex opus, tentatia de a-l spiona pe acesta este mai mare. Respectati-i intimitatea si ganditi-va ca nici dumneavoastra nu v-ar placea sa fiti urmarita pas cu pas. Cand colegul de apartament primeste vizita unui prieten, incercati sa va gasiti de lucru in alta camera, la bucatarie sau poate chiar sa faceti o mica plimbare, lasandu-i acestuia intreg apartamentul. Cu siguranta veti avea si dumneavoastra parte de acelasi comportament cand o sa aveti musafiri.

Faceti cunostinta cu iubita colegului de apartament. Orice persoana ar fi putin incomodata de faptul ca iubitul ei locuieste impreuna cu o persoana de sex opus. Ca sa nu fie nici o problema, aratati-va interesata sa o cunoasteti pe iubita colegului dumneavoastra. Invitati-o intr-o seara acasa la un pahar cu suc si stati de vorba, discutie la care poate participa si iubitul dumneavoastra.


Nota (0 / 5)
Noteaza

Posteaza Comentariu

Comentarii adaugate: 0. Fii prima care adauga un comentariu pentru acest articol.

Comentarii postate (0)
Newsletter elady

Mirese si Nunti

Cum alegi tinuta de nasa pentru nunta

Ti s-a propus sa fii nasa, insa nu stii ce tinuta este potrivita pentru acest eveniment? Trebuie sa ai in vedere ca nasii sunt cei mai importanti in cadrul unei nunti, dupa miri, bineinteles. Astfel, toate privirile vor fi atintite asupra ta. Iata cateva modele de rochii de seara