Va aflati in:

Articole / Calatorii si Vacante

De ce este recomandat seniorilor sa calatoreasca si top destinatii pentru acestia

Publicat: 05.03.2019

de_ce_este_recomandat_seniorilor_sa_calatoreasca_si_top_destinatii_pentru_acestia_400Vârsta nu este despre cât de bătrân ești, ci despre câte momente de bucurie ai! De aceea, nu considera un impediment faptul că ai trecut de 20, 30, 40 de ani și bucură-te de viață în fiecare zi, alegând să te încarci cu aspectele pozitive ale sale.

Cel mai simplu mod de a trăi cu bucurie anii maturității este prin călătorie. Fie că este o vacanță ce te deconectează de la rutina zilnică, ori o excursie în locuri nevizitate încă, vei redescoperi savoarea și vibrația tinereții de odinioară.

Noi îți oferim câteva motive să călătorești mai mult începând de anul acesta, iar ofertele senior voyage îți vin în întâmpinare cu destinații inedite și prețuri accesibile:

 •  Vei scăpa de monotonie - după ani la rândul în care job-ul a reprezentat prioritatea ta, alege să te pui pe tine pe primul plan și ieși din rutină. Un circuit în Hurghada, Egipt ar putea să te ajute să te deconectezi. Mergi pe urmele istoriei antice și împlinește-ți visul tinereții - vizitează Piramidele din Giza, descoperă capodopera lui Ramses al II-lea la Abu Simbel sau treci pe la mormântul lui Tutankhamun în Valea Regilor din Luxor și află mai multe despre viața sa în Muzeul Egiptean din Cairo. O plimbare pe Nil te va conecta cu locul responsabil de frumusețile Egiptului, căci e incontestabilă importanța aluviunilor aduse de râu pentru fertilitatea și dezvoltarea zonei. Marea Roșie îți va fi și ea companion, punând la bătaie plaje pustii, aflate în apropierea unor impresionante recifuri de corali, pentru ca în antiteză să regăsești Deșertul Alb, cu al său mister.

 •  Vei avea parte de experiențe noi, intense - viața este o sumă a trăirilor, iar maturitatea nu face altceva decât să te ajute să le trăiești la o altă intensitate. Descoperă grandoarea, împletită cu originile orientalo-musulmane într-un circuit în Dubai, locul ce te va uimi prin progres și conectarea la viitor, alăturate tradiției arabe. Ai de trecut pe listă Dubai Miracle Garden, cea mai mare grădină cu flori din lume, Palm Jumeirah, un arhipelag construit în mod artificial, numit inițial cea de-a opta minune a lumii. Burj al Arab te va impresiona cu cele “7 stele”, lăsându-te fără termen de comparație în lume, în timp ce spectaculosul Burj Khalifa, considerat zgârie-norul reprezentativ al zonei, îți va tăia respirația cu înălțimea sa.

 • Vei descoperi relaxarea - într-un decor natural creat parcă de Zei, circuitul pe insula Creta te va aduce mai aproape de povestea lui Zorba Grecul și îți va reconfirma frumusețea plajelor elene. În timp ce nisipul fierbinte și valurile înspumate, de un turcoaz special îți vor hrăni sufletul într-un paradis creat din plaja Falassarna, caracterizata de nisipul roz, de laguna spectaculoasa Balos sau plaja Matala (o Cappadocia cretană), la polul opus îți vei antrena mintea cu frânturi din istoria orașului Chania. Cartierul venețian te va invita la plimbare pe străduțele înguste, culminând într-un port magnific. Un amalgam de arhitecturi (venețiană și turcească), ce abundă de case vechi transformate în restaurante cu o atmosferă specială și hoteluri de tip boutique sunt o experiență de neratat.

 • Te vei reconecta la originile tale - se spune că nicăieri nu e mai bine ca acasă, de aceea, un circuit în cele mai importante zone ale României îți va fi o încântare pentru trup și suflet. Începe-ți călătoria pe urmele dacilor și descoperă Țara Hațegului, locul în care istoria se află chiar la picioarele tale prin ruinele fortăreței Sarmizegetusa Regia, capitala Daciei preromane împreună cu numeroasele situri culturale sau geoparcuri, ce spun povești care merită transmise și nepoților. Răsfață-te în zona Crișanei, unde Băile Felix te vor reconforta cu ajutorul apei termale, al masajului și al saunei în cel mai nou parc acvatic - Aqua Park President. Lasă-ți pașii purtați de divinitate și admiră frumusețea Bucovinei și a mânăstirilor pictate cu dibăcie într-un albastru de Voroneț greu de reprodus printr-o simplă imagine. Dobrogea și a sa perlă, Delta Dunării, sunt un decor natural ce merită explorat măcar o dată în viață. Rezervația Pădurea Letea, lacurile Babadag, Razim, Sinoe te vor impresiona cu fauna și flora spectaculoase. Află mai multe despre originile noastre creștine la Peștera Sf. Andrei și amintește-ți lecțiile de istorie la cetățile Tropaeum Traiani din Adamclisi, Halmyris, din Murighiol, Enisala sau Histria.

Indiferent de destinație, vor rămâne atât de multe locuri neexplorate, pentru care ți-ar trebui mai multe vieți ca să le afli tainele. Profită de experiența ninsă pe tâmple și bucură-te de călătorii care să te încarce sufletește, să îți adauge un strop de cultură în bagaj și să te ajute să te redescoperi.
Nota (5 / 5)
Noteaza

Posteaza Comentariu

Comentarii adaugate: 0. Fii prima care adauga un comentariu pentru acest articol.

Comentarii postate (0)

Calatorii si Vacante

Locatii de vis pentru strainii care viziteaza Romania

Romania ascunde pe meleagurie sale multe locuri...

Celebs & Style

Zoe Saldana e cu Bradley Cooper

Zoe Saldana s-a cuplat cu unul dintre cei mai h...

Societate

Top 5 motive pentru care merita sa cumperi flori online in Bucuresti

Adesea, suntem mult prea grabiti pentru a mai f...

Articole importante
In forum despre Calatorii si Vacante
Newsletter elady

Mirese si Nunti

Machiaj de mireasa 2019 - recomandari de la make-up artisti

Inceputul anului este, de regula, perioada in care afli propunerile care vor fi in tendinte in anul in curs in materie de moda, design si bineinteles machiaj, de la designeri si make-up artisti. Pentru ca nu mai este mult timp pana vom intra in sezonul nuntilor, iar miresele