Va aflati in:

Articole / Calatorii si Vacante

Napoli

Publicat: 18.05.2007

concediu in italia costuri preturiMulti au auzit probabil expresia „Vedi Napoli e poi mori!“ (Vezi Napoli si apoi poti muri!) si s-au intrebat cu siguranta ce are atat de special acest oras.
Napoli este un oras frumos care traieste din mii si mii de contradictii. Colturi minunate cu panorame paradisiace se invecineaza cu zone in care saracia si mizeria sunt la ele acasa. Napoli este situat in regiunea Campania din provincia cu acelasi nume.

Napoli, orasul cu istorie
Zona cuprinsa intre Piazza Garibaldi si Via Toledo corespunde cu vechea Neapolis Romana si constituie zona veche a orasului. Strazile principale de aici sunt construite exact pe structura vechilor strazi romane. In centrul istoric se afla Piazza del Gesu Nuovo, care este inconjurata de numeroase biserici. Nu departe este Domul, unde intr-o capela se afla in pastrare recipientele ce contin sangele lui San Gennaro, patronul orasului.
Napoli este in mod particular cunoscut pentru castelele sale: Castel dell’Ovo, parte integranta a Golfului, Castel Capuano construit de Guglielmo I, Castelul Maschio Angioino sau „Castel Nuovo“, cum mai este numit, sunt cateva dintre castelele ce atrag atentia turistilor.

Bisericile din Napoli
In Napoli se afla aproximativ 400 de biserici, una mai frumoasa parca decat cealalta. Printre cele mai importante se numara „Il monastero di Santa Chiara“, „La chiesa del Gesu Nuovo“. Printre cele mai mari piete se numara Piazza del Plebiscito, unde au loc multe manifestatii si concerte de amploare. Alta piata indragita de napoletani este Piazza Dante.
Vezuviul si ruinele anticului oras Pompei, precum si croazierele catre celebrele insule Capri si Ischia reprezinta, de asemenea, cateva argumente in plus pentru organizarea unei vacante la Napoli.
Monumentele si locurile de interes cultural sunt multe la numar. Pentru a cunoaste insa adevarata fata a orasului trebuie sa va aventurati in cartierele obisnuite, acelea care nu sunt mentionate in ghidurile turistice. Trebuie sa intrati in magazilele saracacioase, sa beti o cafea preparata asa cum numai napoletanii stiu sa o faca, in picioare, dintr-o inghititura, in fata tejghelei unui bar de mana a doua, sa vorbiti cu localnicii sau sa va duceti la un meci de fotbal in peluza in care se afla suporterii napoletani.

Napoli, orasul cu pizza cea mai buna din lume
Napoli, orasul cu pizza cea mai buna din lume, cu spaghetti cu scoici, cu stradute sale intortocheate, cu artistii sai de strada si spectacolele cu marionete, cu muzica sa traditionala, cu dialectul inconfundabil si cu pofta de viata a localnicilor, este unul dintre orasele ce au reprezentat o sursa de inspiratie pentru multi artisti. „Plec. Nu voi uita niciodata Via Toledo si nici toate celelalte cartiere din Napoli. Pentru ochii mei este, fara a exista loc de comparatie, orasul cel mai frumos din univers“, scria Stendhal.

Nota (0 / 5)
Noteaza

Posteaza Comentariu

Comentarii adaugate: 0. Fii prima care adauga un comentariu pentru acest articol.

Comentarii postate (0)

Celebs & Style

Gwyneth Paltrow e o persoana plina de haz

Cunoscuta actrita Gwyneth Paltrow este poate p...

Sarcina

Rubeola

Rubeola sau pojarelul este o boala infectioasa,...

Sarcina

Cum sa scapi de greturile matinale

Greturile matinale sunt o mare problema cand e...

Articole importante
In forum despre Calatorii si Vacante
Newsletter elady

Mirese si Nunti

Cum sa nu ai picioare umflate a doua zi dupa nunta

Nunta este un eveniment la care orice fata viseaza inca din copilarie. Rochia alba impresionanta, machiajul perfect, coafura impecabila, iubirea vietii la brat, familia si prietenii, ce ai mai putea sa iti doresti pentru o nunta perfecta?