Va aflati in:

Articole / Casa si Gradina

Secretele unei gospodine adevarate. Esti o femeie care poate avea grija de familie?

Publicat: 05.12.2019

Secretele unei gospodine adevarate. Esti o femeie care poate avea grija de familie?
Există o zicală veche care susține că în spatele oricărui bărbat puternic există o femeie și mai puternică, dar se poate spune și mai mult decât atât. În spatele unei case bine organizate, se află o adevărată gospodină, care știe să gătească foarte bine, să se ocupe ireproșabil de educația copiilor și să îngrijească perfect toată gospodăria.  Ca femeie, este datoria ta sa transformi cei patru pereți ai unei case într-un cămin, unde toți cei care locuiesc să-i poată spună „acasă”.
Iată cum o femeie, care este și mamă și soție, are grijă de casă:

Știe cum și când să facă ordine prin casă, pentru a fi mereu curată
Probabil știi și tu de la părinții tăi că, înainte, sâmbătă era considerată zi de lucru acasă, pentru că se făcea curățenie generală, dar și alte activități pentru familie: de la gătit, șters praful și periat covoarele, până la spălatul hainelor și redecorarea camerei prin rearanjarea mobilierului.
Când locuiai cu ei, de toate aceste activități se ocupa, probabil, mama ta, deoarece pe tatăl tău îl găseai, poate, mai mereu prin garaj sau în atelierul său, meșterind câte ceva, tot pentru casă, desigur.
 
Acum, când ești în propria ta casă, tu ești stăpână și trebuie să înveți să te organizezi foarte bine. Nu este greu, mai ales dacă urmezi câteva sfaturi:
când trebuie să pui la spălat hainele, pregătește-le dinainte, prin sortarea lor în coșuri de rufe separate. În felul acesta, vei evita să să strecori un tricou colorat prin grămăjoara de îmbrăcăminte albă;
este recomandat ca atunci când faci curățenie în casă, să începi din camera cea mai dificilă: de exemplu, bucătăria. De ce? Pentru că aici sunt mereu vase de spălat și se adună pe jos cele mai multe firimituri, chiar dacă mai găsești câteva și în sufragerie, în fața televizorului. Dacă folosești unul dintre modele de aspiratoare de la Studio Casa, atunci acestea nu vor reprezenta o problema. Cu un aspirator modern, ajungi și în locurile mai puțin accesibile, cum ar fi spațiul dintre dulapuri sau cel de sub pat.
 
Știe să gătească bine, ca la mama acasă
Cu siguranță ai auzit și tu această expresie și ești de acord cu ea. Mama ta a știut dintotdeauna să gătească foarte bine, dar a învățat și ea, la rândul ei, când era tânăra, de la bunica ta, care, de asemenea, a învățat de la străbunica ta, și tot așa. Nu este neapărat nevoie să prepari mâncarea așa cum o face soacra ta pentru ca aceasta să fie apreciată.
Din nou, ți-a revenit responsabilitatea să gătești pentru tine, pentru soț și pentru copii, care merită tot ce este mai bun. Acum, totuși, este mai ușor, pentru că ai la îndemână tot felul de surse de informare: de la cărți de gastronomie, până la reviste de specialitate, site-uri web și vloggeri bucătari.
Important este să vrei să înveți. Poți încerca să implici și restul familiei în acest proces. Astfel, treaba va fi făcută mai repede și mai distractiv.
 
Se ocupă de educația copiilor
Atunci când apare un copil în viața ta, cu siguranță tu vei stă alături de el cel mai mult, pentru că îți vei lua concediu special destinat creșterii lui. Pentru micuțul tău, vei fi prima formă de autoritate și, totodată, vei reprezenta un model de urmat, de care va ține cont mai târziu în viață. Alături de tine va face primii pași, va învăța regulile de bază de comportament și va crește armonios. Așadar, implică-te cât mai mult și informează-te și asupra unor tehnici eficiente de la specialiști pentru o educație cât mai echilibrată.

Ca să fii o adevărată gospodină, trebuie să știi mereu cum să-ți împarți timpul între activitățile casnice și cele de părinte. Pentru a menține curățenia în casă, vei face câte puțin și des, ca să nu îți consume prea mult timp mai târziu.
Iar dacă nu te pasionează gătitul, mai există și varianta de catering, metodă mai practică in viziunea unora.
Nota (5 / 5)
Noteaza

Posteaza Comentariu

Comentarii adaugate: 0. Fii prima care adauga un comentariu pentru acest articol.

Comentarii postate (0)

Casa si Gradina

Avantajele incalzirii cu peleti

Pentru ca sistemele de incalzire cu lemne au te...

Celebs & Style

Zooey Deschanel a divortat de Ben Gibbard

Zooey Deschanel a depus actele de divort cu Be...

Familie

Ce bunuri putem amaneta pentru a iesi dintr-un impas financiar?

In prezent, multi oameni aleg sa amaneteze anum...

Familie

De ce spunem lucruri dureroase atunci cand ne certam

Poate ca nu as sti atat de bine sa descriu sent...

Newsletter elady

Mirese si Nunti

Sfaturi pentru machiajul de nunta

Nunta este un eveniment unic in viata femeilor. In ziua aceea orice persoana isi doreste sa fie admirata, sa fie fotogenica, sa aiba parte de variantele potrivite de aranjare. Un machiaj in ziua nuntii este unul special, in care mireasa este pusa in valoare.