Va aflati in:

Articole / Frumusete

Corectarea prin make-up a formei ochilor

Publicat: 23.09.2009

Corectarea prin machiaj a formei ochilorIti prezentam in continuare modalitatile de mascare prin make-up a impefectiunilor ochilor.
Cum se machiaza ochii infundati in orbite

Aplica o nuanta inchisa de fard pe toata pleoapa superioara si o nuanta medie pornind din pliul ploapei si estompand spre arcada. Dermatograful/tusul de ochi se aplica doar de la jumatatea pleoapei spre exterior iar mascara se aplica in strat mai gros pe genele dinspre exteriorul ochiului.

Cum se machiaza ochii proeminenti
Ochii proeminenti au pleoape proeminente, usoara exoftalmie si sunt un tip de ochi care ies in evidenta mult.
Se aplica un fard deschis-mediu pe pleoapa superioara pana aproape de sprancene si un fard mai inchis pe linia genelor superioare si inferioare depasindu-se coltul extern. Tot un fard mai inchis se aplica in pliul pleoapei estompandu-l spre arcada. Dermatograful/tusul de ochi se aplica pe linia genelor superioare ingrosandu-l spre exteriorul ochiului. Aplica si pe linia genelor ingerioare. Se definitiveaza prin aplicarea a doua straturi de mascara.

Cum se machiaza ochii descendenti
Ochii descendenti sunt ochii care dau fetei un aer trist.
Se aplica o nuanta de fard mediu pe pleoapa superioara apoi un fard mai inchis incepand din pliu spre arcada aplicat oblic din dreptul pupilei. Se aplica un fard deschis sidefat in interiorul pleoapei inferioare. Dermatograful/tusul de ochi se aplica exagerat pe pleoapa superioara spre exterior avand grija ca acesta sa fie si el aplicat oblic. Truc: Imparte ochiul in jumatati: una interioara si una exterioara. Porneste ridicarea "coditei" facute din dermatograf/tus de la jumatatea partii exterioare lasand astfel coltul extern neatins de varful creionului/pensula.

Cum se machiaza ochii cu pleoapa cazuta
Ochii cu pleoapa cazuta sunt cei care au pleoapa moale si cazuta, acoperind pliul.
In acest caz trebuiesc evitate nuantele sidefate, sclipitoare, irizate sau cu reflexe de orice fel. Se recomanda nuantele neutre mate. Se aplica o nuanta deschisa mata pe pleoapa superioara apoi se aplica o nuanta medie mata pe zona in care pleoapa este cazuta si se estompeaza spre arcada. Dermatograful/tusul de ochi se aplica doar pe linia genelor inferioare. Mascara se aplica in 2 straturi pe toata suprafata genelor.

Cum se machiaza ochii asiatici
Sunt cei mai dificil de machiat. Deoarece nu exista un relief delimitat intre pleoapa mobila, pliul pleoapei si arcada machiajul trebuie realizat foarte atent din lumini si umbre. Se folosesc farduri deschise pe arcada si farduri inchise pe linia genelor si spre exteriorul ochiului. Se aplica mascara la final.

Un articol de Bianca Drumea

Nota (0 / 5)
Noteaza

Posteaza Comentariu

Comentarii adaugate: 0. Fii prima care adauga un comentariu pentru acest articol.

Comentarii postate (0)

Frumusete

Untul de murumuru - aliatul tau exotic pentru aceasta iarna

Obtinut din samburii fructelor provenite dintr-...

Frumusete

Secrete de supermodel: pometi stralucitori

Chiar daca nu ai pometii ridicati, conturati in...

Produse

Quelle ne ajuta sa savuram din plin concediul din vara asta

A inverzit, Slava Domnului, totul in jur, este ...

Produse

Spune-mi ce parfum folosesti ca sa iti spun cine esti

Parfumul poate spune despre noi mai mult decat ...

Newsletter elady

Mirese si Nunti

Fotografii de nunta - Cum faci sa ramai cu cele mai frumoase amintiri

O nunta implica astazi mai multe decizii de luat, mai multe lucruri de pus la punct si mai multe tendinte. Asadar, intra in discutie subiecte precum candy bar, aranjamente florale, spectacol artistic cu dansatori, marturii...