Va aflati in:

Articole / Gastronomie

O reteta delicioasa pentru ostropel de pui, usoara precum o zi de vara

Publicat: 23.08.2019

reteta delicioasa pentru ostropel de puiOstropelul de pui este o mancare foarte usoara, cu o cantitate mica de carne si cu un sos foarte aromat, iar cele mai bune retete sunt cele care contin pui de casa, crescut eco. Retetele simple de ostropel de pui sunt cele mai delicioase si, in plus, se pot prepara foarte usor.

Ostropelul de pui este un preparat romanesc, care se evidentiaza prin ingredientele ce pot fi gasite in orice gospodarie, prin gustul absolut delicios, precum si prin timpul de preparare foarte scurt. Sunt si unele secrete pentru prepararea sa, de care fiecare gospodina ar trebui sa tina cont, pentru ca aceasta reteta sa iasa perfect.

Ostropel de pui – secrete si reteta completa
Pentru a prepara un ostropel de pui este nevoie de mai multe pulpe de pui, tinand cont de numarul de portii care urmeaza sa fie pregatite. De asemenea, se recomanda utilizarea unor rosii proaspete, in locul sucului de rosii. Preparatul nu seamana cu alte tipuri de mancare, chiar daca multi au tendinta sa faca o asemanare intre el si tocanita.

Pentru ostropelul de pui se vor utiliza: cinci pulpe de pui (de preferat de casa), 1 kg de rosii coapte, sare si piper, cimbru, dafin, 100 ml de ulei, patrunjel, o capatana de usturoi, alaturi de 2 cepe medii sau mari.

Pentru inceput, gospodina va toca ceapa marunt, apoi o va cali in ulei, la foc mic sau mediu. In momentul in care ceapa se caramelizeaza, se adauga usturoiul taiat rondele. Pe langa aceste ingrediente, se pun pulpele de pui si sa lasa la prajit, alaturi de legume.

Dupa aproximativ 20 de minute se vor adauga rosiile taiate cuburi si curatate de coaja. Dupa ce se adauga rosiile se va amesteca in continuu, pentru a se forma acel sos tipic ostropelului. In cazul in care sunt utilizate rosii mai putin zemoase, se poate pune si un pahar cu apa, dar acesta numai daca este necesar, pentru a putea forma un sus zemos.

Dupa ce sunt puse si rosiile, continutul va sta la foc moderat timp de 30 de minute, in asa fel incat sosul sa fie bine legat si sa intre in carne.

Dupa ce a fiert compozitia si carnea este bine facuta, se pune un capac peste recipient, astfel incat sa se reduca timpul de preparare, si se opreste focul. Patrunjelul tocat marunt se adauga ulterior.

Ostropelul se poate servi cu mamaliga, care poate fi preparata in paralel, pentru a fi gata in acelasi timp cu mancarea propriu-zisa.

Recomandarea pentru un preparat delicios este sa fie utilizat puiul de casa sau puii din comert, crescuti prin metode ecologice, asa cum sunt cei de la La Provincia, deoarece gustul lor este cel mai potrivit pentru un preparat traditional, asa cum este ostropelul de pui.

Acest fel de mancare este potrivit in primul rand pentru vara, dar poate fi gatit inclusiv iarna sau in alte sezoane. Nu va avea acelasi gust cu rosiile pe care le ofera supermarketurile pe timpul iernii, insa se poate folosi suc de rosii facut vara si tinut in camara, special pentru sezonul in care rosiile naturale nu au acelasi gust.
Nota (5 / 5)
Noteaza

Posteaza Comentariu

Comentarii adaugate: 0. Fii prima care adauga un comentariu pentru acest articol.

Comentarii postate (0)

Gastronomie

Saksuka

Un fel de mancare originar din Orientul Mijloci...

Gastronomie

Vitel cu sos tomat

Una dintre mancarurile care imi aduce aminte de...

Celebs & Style

Jane Fonda nu se teme de moarte

Dupa ce a trecut printr-o perioada foarte grea...

Produse

Produse de ingrijire pentru bebelusi – ghidul viitoarei mamici

Orice mamica isi doreste cele mai bune produse ...

Produse

TOP 5 accesorii auto pe care sa le comanzi online

Rolul accesoriilor auto este de a ne face viata...

Newsletter elady

Mirese si Nunti

Urmeaza sa te casatoresti? Iata cum decizi ce bauturi alcoolice sa servesti invitatilor!

Nuntile romanesti presupun intotdeauna mancare multa, dar mai ales bauturi alcoolice care sa dea tonul distractiei si sa mentina atmosfera pana dimineata. Pana aici, totul simplu. In fapt, multe cupluri intampina dificultati in a se decide ce nu trebuie sa lipseasca din bar.