Va aflati in:

Articole / Gastronomie

Pommes Salardaises

Publicat: 03.04.2008

retete cu cartofiReteta a la Lea Linster
Ia ceva timp, dar merita peste poate sa ne dam osteneala. Merg bine numai cu o salata, vara.
Se folosesc cam doi cartofi marisori de persoana. Se curata si se taie in taleri grosi de 2-3 mm. Se infierbanta o tigaie, se pune untura de gasca sau de rata (2-3 linguri pline bine) si se prajesc in portii la foc mic. N-au voie sa se rumeneasca! Cam 2-3 minute pe prima parte, se intorc si se prajesc ca. 2 minute pe partea cealalta. Se pun pe-un grilaj la scurs, grilajul pe-o oala (sau pe hartie de bucatarie). Aveti grija sa fie intotdeauna destula grasime in tigaie.
Cand sunt toti gata se infierbanta bine tigaia, se adauga grasime si se prajesc toti cartofii deodata la foc mare. Cand au culoarea maronie-aurie se scot iar si se pun la scurs. Se scurge grasimea din tigaie pana la foarte putin, se pun 4-5 catei de usturoi cu tot cu coaja si frunzulitele de la doua-trei ramurele de cimbrisor in ea.
Se infierbanta, se adauga unt cat o nuca, se pun cartofii si se prajesc cat sa prinda aroma de usturoi si cimbrisor. Se sareaza, se presara cu 2 linguri de pesmet, apoi cu doua linguri de patrunjel verde tocat marunt, invartind mereu cartofii in tigaie (nu cu lingura sau paleta, ci din tigaie, miscand-o ca bucatarii).

©Karina Luana 

Nota (0 / 5)
Noteaza

Posteaza Comentariu

Comentarii adaugate: 0. Fii prima care adauga un comentariu pentru acest articol.

Comentarii postate (0)

Gastronomie

Prajitura rasturnata cu mere si crema de zahar ars

Am descoperit acest desert de curand si cu mana...

Gastronomie

Tocana de cartofi de post

Post sau nu, toti am mancat inca din copilarie ...

Celebs & Style

Zooey Deschanel a divortat de Ben Gibbard

Zooey Deschanel a depus actele de divort cu Be...

Povesti

Sarbatorirea Adormirii Maicii Domnului la romani

Noi, romanii, suntem oameni credinciosi. Evlavi...

Povesti

Un Craciun de poveste

Venea Craciunul. Zapada se lasa asteptata, insa...

Newsletter elady

Mirese si Nunti

Cum sa te imbraci cu stil la o nunta in sezonul rece? Inspira-te cu cele mai elegante tinute pentru un astfel de eveniment

Cand clopotele nuptiale incep sa rasune in aerul rece al iernii, participarea la o nunta devine o provocare vestimentara inspirata de echilibrul dintre stil si confort. In sezonul rece, alegerea unei tinute pentru o astfel de ocazie necesita atentie la detalii si un spirit practic...