Va aflati in:

Articole / Gastronomie

Reteta de chifle simple

Publicat: 17.01.2009

Reteta de chifle simpleIngrediente pentru reteta de chifle
500g faina;
50g zahar;
10g miere;
300g lapte;
20g drojdie proaspata sau 7 din cea uscata;
40g unt;
10g sare

Cum se face reteta de chifle simple
Se procedeaza ca la orice aluat dospit.
Se lasa la crescut.
Se imparte in 6 si se lasa din nou la crescut de-acum direct pe tava.
Se coc pana se rumenesc frumos.
Taina: 300ml+ 1 lingura amidon se dau in clocot si se lasa la racorit.
Cand scoatem chiflele din cuptor ungem cu lichidul cu amidon fiecare chifla .
De ce? Amidonul le pastreaza crusta moale.

O reteta de Hilda Tudor
Nota (0 / 5)
Noteaza

Posteaza Comentariu

Comentarii adaugate: 2.

Comentarii postate (2)
Mariana - 21/01/2009

nu vi se pare prea mult 5oo gr.zahar?????????

Mariana - 21/01/2009

Da e in regula 5o gr.zahar!

Gastronomie

Retete machedonesti: Piperchi targasiti

Am văzut pe net o mulțime de variant...

Gastronomie

Prajitura rasturnata cu mere si crema de zahar ars

Am descoperit acest desert de curand si cu mana...

Newsletter elady

Mirese si Nunti

Cum alegi tinuta de nasa pentru nunta

Ti s-a propus sa fii nasa, insa nu stii ce tinuta este potrivita pentru acest eveniment? Trebuie sa ai in vedere ca nasii sunt cei mai importanti in cadrul unei nunti, dupa miri, bineinteles. Astfel, toate privirile vor fi atintite asupra ta. Iata cateva modele de rochii de seara