Va aflati in:

Articole / Gastronomie

Vinete in bulion pentru iarna

Publicat: 17.09.2012

Retete de conserve cu vinete, reteta de vinete in bulion, retete cu vinete, reteta de vinete la borcan, cum se fac vinetele la borcan, vinete cu bulion si usturoi, retete conserve, Retete de conserve cu vinete, reteta de vinete in bulion, retete cu vinete, reteta de vinete la borcan, cum se fac vinetele la borcan, vinete cu bulion si usturoi, retete conserve


Toamna e timpul conservelor si al muraturilor. Nu stim daca ai gustat vreodata asa ceva, insa iti garantam ca rezultatul acestei metode de a conserva vinetele pentru iarna este grozav de bun! Iata asadar reteta de vinete in bulion la borcan pentru iarna pe care eLady iti promite ca o vei placea, pentru ca vinetele preparate asa sunt bune si calde, si reci.

Reteta de vinete in bulion pentru iarna: Ingrediente

- 4 vinete marisoare, bine coapte
- 1 ardei gras
- 1 kg rosii tari
- 1 morcov mediu
- 1 ceapa potrivita
- 100 ml de ulei
- 1 capatana de usturoi, curatat si taiat feliute
- 1 lingura rasa de sare
- 5 fire cu frunze de telina
- cateva boabe de piper negru (daca vrei)

Reteta de vinete in bulion pentru iarna: Cum se prepara
Spala borcanele bine cu detergent de vase si apa fierbinte, clateste-le, lasa-le sa se usuce si sterilizeaza-le la cuptor. Apoi spala bine vinetele, sterge-le de apa si taie-le cotorul.
Vinetele se taie apoi felii groase de cca 1,5 cm si se presara cu sare. Se pun feliile de vinete intre doua tocatoare, pentru a se scurge sucul amar.
Se sterg vinetele cu un prosop de bucatarie curat sau cu prosop de hartie si se prajesc in ulei fierbinte.
Razi apoi morcovul, toci ceapa, rosiile si ardeiul, piper daca vrei, si le pui intr-o cratita cu 100 ml de apa sa fiarba.
Se asaza apoi cu grija vinetele prajite in borcan, cu felii de usturoi si frunze de telina printre ele.
Cand restul legumelor au fiert si au devenit o pasta ca un bulion (din cantitatile furnizate in aceast areteta de vinete in bulion pentru iarna obtineti cca 1 litru), cu un polonic turnati sosul fierbinte peste vinete. Misca putin borcanele, pentru a elimina eventualele bule de aer. Daca ti-a ramas ulei de la prajitul vinetelor, toarna-l in borcane.
Inchide apoi borcanele ermetic si pune-le la fiert la bain-marie pentru o ora.
Lasa-le apoi in vasul in care ai fiert borcanele, fara foc, pana se racesc singure. Se depoziteaza la loc intunecos si racoros. Pofta buna!

Nota (5 / 5)
Noteaza

Posteaza Comentariu

Comentarii adaugate: 1.

Comentarii postate (1)
ilie georgetageorgetaelena1940@yahoo.com - 25/10/2012

...si eu fac pentru iarna vinete la borcan dar altfel de preparat ...cred ca ce faci tu draga ...gospodina , eu zic ,...daca las fi gasit pina sale fac eu , as fi incercat si reteta ta...dar dac mai traiesc am s-o fac la iarna mutumesc ...

Gastronomie

Gris cu lapte

Mancare de bebelusi spun unii, desertul copilar...

Gastronomie

Tocana de cartofi de post

Post sau nu, toti am mancat inca din copilarie ...

Editorial

De ce sunt oamenii prosti

Nici nu mai stiu de cate ori m-am intrebat pan...

Editorial

Primavara da tonul!

Ti se opresc tot mai des ochii pe florile prima...

Newsletter elady

Mirese si Nunti

Ce simte o femeie cand imbraca rochia de mireasa?

Tocmai ce ai fost ceruta in casatorie si urmeaza sa-ti faci planuri in ceea ce priveste organizarea evenimentului? Urmeaza un parcurs anevoios, dar frumos in acelasi timp, mai ales ca urmeaza sa te unesti pe vesnicie cu sufletul tau pereche.