Va aflati in:

Articole / Societate

De unde poti obtine, rapid si ieftin, o fisa medicala pentru permisul auto?

Publicat: 31.01.2019

fisa_medicala_permis_auto_1_400
Daca urmezi cursurile unei scoli de soferi, sau ti-a expirat permisul de conducere, cel mai sigur stii deja ca vei avea nevoie de o noua fisa medicala pentru permisul auto. Acest lucru este valabil si pentru persoanele care au permisul anulat sau suspendat pentru varii abateri.

Cu toate acestea, multe persoane se prezinta la DRPCIV fara a avea asupra lor toate actele de care au nevoie. Mai mult, o parte din aceste persoane nu stiu exact in ce cazuri este obligatoriu sa ai asupra ta o fisa medicala permis auto. Din acest motiv, pentru a veni in ajutor celor care au nevoie de clarificari, iata cateva detalii care sa te ajute sa obtii cat mai rapid o fisa medicala pentru permis auto:

Pentru inceput, sa intelegem ce este acest document:
Fisa medicala pentru permis auto este un act care stabileste daca cei care fac solicitarea unui permis auto sunt apti din punct de vedere fizic si psihic sa conduca un autovehicul. Acest document se poate elibera doar de catre o clinica autorizata.

In ce cazuri este obligatorie fisa medicala pentru permisul auto?
Acest act este necesar pentru obtinerea unui permis cu o noua valabilitate. Cu alte cuvinte, va trebui sa avem la dosar o fisa medicala doar cand obtinem pentru prima data permisul auto, sau cand inlocuim un permis deja expirat. Exista si cazuri in care nu este necesara o noua fisa medicala permis auto. Iata care sunt acestea:
- cand titularul permisului si-a schimbat numele.
- daca permisul a fost pierdut;
- daca permisul a fost furat;
- daca permisul s-a deteriorat.
In cazurile de mai sus, se poate face solicitarea unui duplicat dupa permisul auto.

fisa_medicala_premis_auto_standardmed_400
Ce acte sunt necesare pentru obtinerea fisei medicale pentru permisul auto?

Pentru a obtine fisa medicala este necesar sa te prezinti la o unitate medicala autorizata, avand urmatoarele documente:
- Buletin / Carte de identitate;
- Fisa de scolarizare – in cazul in care urmezi scoala de soferi.
- Adeverinta de la medicul de familie in care este mentionat ca solicitantul este apt pentru a conduce (sau parafa din partea medicului de familie pe fisa pentru permisul auto la punctul B) in cazul in care pacientul figureaza cu boli cronice in evidenta medicului de familie.
- In cazul bolnavilor de diabet este necesara o scrisoare medicala de la medicul diabetolog in care sa fie trecute diagnosticul, tratamentul si recomandarea daca solicitantul este apt pentru a conduce.
De asemenea, daca este cazul, va trebui sa ai asupra ta si ochelarii de vedere.
Nu uita ca fisa medicala pentru permisul auto are o valabilitate de 6 luni de la data intocmirii, pe tot teritoriul Romaniei, indiferent de localitatea unde a fost emisa.

Care sunt examinarile necesare pentru a obtine fisa medicala pentru permisul auto?
- psihiatrie
- medicina interna
- ortopedie
- neurologie
- oftalmologie
- ORL

De unde poti obtine cel mai rapid si usor fisa medicala?

La StandardMed, in Bucuresti, vei gasi cel mai bun raport calitate-pret pentru obtinerea fisei medicale. StandardMed este situata in centrul Capitalei,  in zona Armeneasca, pe Bulevardul Carol 1, la numarul 45, fiind o clinica medicala acreditata pentru eliberarea fisei medicale pentru permisul auto, recunoscuta pentru eficienta si punctualitatea fara egal.

Astfel, vei obtine cu usurinta, in maxim o ora si jumatate de la completarea formularelor, o fisa medicala pentru permisul auto. Mai mult, daca acest interval este depasit, ti se va restitui jumatate din suma depusa!
Nota (5 / 5)
Noteaza

Posteaza Comentariu

Comentarii adaugate: 0. Fii prima care adauga un comentariu pentru acest articol.

Comentarii postate (0)

Celebs & Style

Kristen Stewart este singura?

„Kristen Stewart este singura si se va i...

Retete de slabire

Reteta de vafe Dukan

Urmatoarea reteta Dukan s-a dovedit a fi cea ma...

Retete de slabire

Salata de vinete turceasca Montignac

Salata de vinete este foarte apreciata de multe...

Newsletter elady

Coafuri de mireasa 2019

Trendurile in materie de coafuri de mireasa 2019 impun modele de frizuri destinate mireselor cu par lung. In moda 2019 de poarta foarte mult coafurile de mireasa romantice, cu accente fine, dar si flower-power, miresele purtand in par flori. Vezi cele mai frumoase coafuri de mireasa 2019!

Vezi Galeria

Mirese si Nunti

Cei mai importanti pasi in alegerea rochiei de mireasa

Nunta este unul dintre cele mai importante evenimente din viata unei femei, motiv pentru care totul trebuie sa fie aranjat pana in cele mai mici detalii, astfel incat rezultatul sa ii uimeasca pe invitati. Cel mai mare accent se pune pe rochia de mireasa, asa ca firmele...