Va aflati in:

Articole / Societate

De unde poti obtine, rapid si ieftin, o fisa medicala pentru permisul auto?

Publicat: 31.01.2019

fisa_medicala_permis_auto_1_400
Daca urmezi cursurile unei scoli de soferi, sau ti-a expirat permisul de conducere, cel mai sigur stii deja ca vei avea nevoie de o noua fisa medicala pentru permisul auto. Acest lucru este valabil si pentru persoanele care au permisul anulat sau suspendat pentru varii abateri.

Cu toate acestea, multe persoane se prezinta la DRPCIV fara a avea asupra lor toate actele de care au nevoie. Mai mult, o parte din aceste persoane nu stiu exact in ce cazuri este obligatoriu sa ai asupra ta o fisa medicala permis auto. Din acest motiv, pentru a veni in ajutor celor care au nevoie de clarificari, iata cateva detalii care sa te ajute sa obtii cat mai rapid o fisa medicala pentru permis auto:

Pentru inceput, sa intelegem ce este acest document:
Fisa medicala pentru permis auto este un act care stabileste daca cei care fac solicitarea unui permis auto sunt apti din punct de vedere fizic si psihic sa conduca un autovehicul. Acest document se poate elibera doar de catre o clinica autorizata.

In ce cazuri este obligatorie fisa medicala pentru permisul auto?
Acest act este necesar pentru obtinerea unui permis cu o noua valabilitate. Cu alte cuvinte, va trebui sa avem la dosar o fisa medicala doar cand obtinem pentru prima data permisul auto, sau cand inlocuim un permis deja expirat. Exista si cazuri in care nu este necesara o noua fisa medicala permis auto. Iata care sunt acestea:
- cand titularul permisului si-a schimbat numele.
- daca permisul a fost pierdut;
- daca permisul a fost furat;
- daca permisul s-a deteriorat.
In cazurile de mai sus, se poate face solicitarea unui duplicat dupa permisul auto.

fisa_medicala_premis_auto_standardmed_400
Ce acte sunt necesare pentru obtinerea fisei medicale pentru permisul auto?

Pentru a obtine fisa medicala este necesar sa te prezinti la o unitate medicala autorizata, avand urmatoarele documente:
- Buletin / Carte de identitate;
- Fisa de scolarizare – in cazul in care urmezi scoala de soferi.
- Adeverinta de la medicul de familie in care este mentionat ca solicitantul este apt pentru a conduce (sau parafa din partea medicului de familie pe fisa pentru permisul auto la punctul B) in cazul in care pacientul figureaza cu boli cronice in evidenta medicului de familie.
- In cazul bolnavilor de diabet este necesara o scrisoare medicala de la medicul diabetolog in care sa fie trecute diagnosticul, tratamentul si recomandarea daca solicitantul este apt pentru a conduce.
De asemenea, daca este cazul, va trebui sa ai asupra ta si ochelarii de vedere.
Nu uita ca fisa medicala pentru permisul auto are o valabilitate de 6 luni de la data intocmirii, pe tot teritoriul Romaniei, indiferent de localitatea unde a fost emisa.

Care sunt examinarile necesare pentru a obtine fisa medicala pentru permisul auto?
- psihiatrie
- medicina interna
- ortopedie
- neurologie
- oftalmologie
- ORL

De unde poti obtine cel mai rapid si usor fisa medicala?

La StandardMed, in Bucuresti, vei gasi cel mai bun raport calitate-pret pentru obtinerea fisei medicale. StandardMed este situata in centrul Capitalei,  in zona Armeneasca, pe Bulevardul Carol 1, la numarul 45, fiind o clinica medicala acreditata pentru eliberarea fisei medicale pentru permisul auto, recunoscuta pentru eficienta si punctualitatea fara egal.

Astfel, vei obtine cu usurinta, in maxim o ora si jumatate de la completarea formularelor, o fisa medicala pentru permisul auto. Mai mult, daca acest interval este depasit, ti se va restitui jumatate din suma depusa!
Nota (5 / 5)
Noteaza

Posteaza Comentariu

Comentarii adaugate: 0. Fii prima care adauga un comentariu pentru acest articol.

Comentarii postate (0)

Societate

5 motive pentru care un ceas este cadoul perfect pentru orice ocazie

Va luptati sa gasiti un cadou perfect pentru ta...

Celebs & Style

Marion Cotillard este o mamica fericita

Marion Cotillard, frumoasa actrita frantuzoaic...

Divertisment

Carte romaneasca de vise

Revista Felicia le ofera cititorilor sai impreu...

Divertisment

Filmul SATC: Sex and The City

Noutate! Se filmeaza Totul despre sex 2!Dupa pr...

Newsletter elady

Mirese si Nunti

Urmeaza sa te casatoresti? Iata cum decizi ce bauturi alcoolice sa servesti invitatilor!

Nuntile romanesti presupun intotdeauna mancare multa, dar mai ales bauturi alcoolice care sa dea tonul distractiei si sa mentina atmosfera pana dimineata. Pana aici, totul simplu. In fapt, multe cupluri intampina dificultati in a se decide ce nu trebuie sa lipseasca din bar.