Va aflati in:

Articole / Calatorii si Vacante

Grecia: 3 destinatii de vacanta LEGENDARE pe care NU trebuie sa le ratezi!

Publicat: 12.08.2020

 3 destinatii de vacanta LEGENDARE pe care NU trebuie sa le ratezi in GRECIA

Planificarea concediului poate demonstra cât de inventiv ești: dacã te mulțumești sã urmezi tiparele tipice, ca toatã lumea sau reușești sã fii original. Dacã și tu te-ai plictisit sã faci aceleași lucruri în fiecare an sau, mai rãu, sã nu faci nimic toatã vacanța, atunci este timpul pentru o schimbare de perspectivã. În acest caz, poate nu ar fi rãu sã iei în considerare cãlãtoriile tematice, în care traseul este ales în funcție de un criteriu prestabilit. Astfel, nu doar cã te bucuri de timpul liber, dar îți lãrgești și orizontul de cunoaștere!

Dacã și tu te numeri printre cei care sunt gata sã spargã monotonia concediului și dacã ai ales ca Grecia sã fie destinația ta de vacanțã anul acesta, citește mai jos cum poți transforma o cãlãtorie banalã într-una unicã și originalã!

Iatã 3 destinații legendare din Grecia pe care NU trebuie sã le ratezi!

Insula Delos
Delos este o destinație de vacanțã pe care nu trebuie sã o ratezi. Una dintre cele mai frumoase insule din Grecia, ea este învãluitã de multe semnificații mitologice. Se spune cã acesta este locul unde Zeus, dupa ce a fost vrãjit de frumusețea lui Leto, a lasat-o însãrcinatã. Însã, geloasa Hera nu i-a dat pace, drept urmare a blestemat-o sã nu poatã naște pe pãmânt ferm.

Dupã îndelungi cãutãri, Poseidon a ridicat o insulã plutitoare din apele oceanului, Delos de astãzi, unde zeița a putut în sfârșit sã nascã. Așa au apãrut Artemis și Apollo, doi dintre cei mai de seamã zei ai mitologiei antice. De atunci, locația a rãmas sacrã pentru atenieni, chiar și dupã distrugerea ei în anul 88 î.Hr. Și astãzi este un loc extrem de vizitat de istorici și de arheologi celebri, deci nici tu nu vrei sã îl ratezi!

Insula Kos
Țãrmurile nisipoase ale insulei Kos atrag în fiecare varã zeci de turiști datoritã frumuseții lor. Ceea ce mulți nu știu, însã, este faptul cã acesta este locul unde s-a nãscut faimosul Hipocrate. În centrul orașului cu același nume existã și „Copacul lui Hipocrate”, unde se spune cã acesta le preda învãțãceilor sãi. Susținut de cadre de fier, acest monument se aflã chiar în fața Castelului Cavalerilor și lângã moscheea Gazi Hassan.  

Tot aici se aflã și Muzeului Hipocrate, dar și institutul internațional cu același nume. De asemenea, chiar lângã acesta, se gãsesc ruinele de la Asklepieion, locul unde se spune cã Herodicus l-a inițiat în practicile medicale pe faimosul doctor. Așadar, dacã și pe tine te tenteazã un concediu în Kos, consultã ofertele și alege pachetele care te avantajeazã!  

Meteora
Dacã te afli pe meleagurile elene, atunci nu trebuie sã ratezi nici complexul de mãnãstiri de la Meteora. El este format din 6 biserici construite pe stânci diferite, care comunicã între ele prin intermediul unor poduri suspendate. Priveliștea este, într-adevãr, una de poveste, pe care ți-o vei aminti toatã viața!

Complexul de mãnãstiri este al doilea ca importanțã spiritualã dupã muntele Athos și reprezintã și azi unul dintre cele mai cunoscute locuri de pelerinaj. Inițial doar o simplã aglomerare de grote sculptate în interiorul stâncii, construite cu mai mult de 50.000 de ani în urmã, acesta s-a dezvoltat în timp, ajungând în prezent una dintre minunile arhitecturale ale lumii. Așadar, dacã ai posibilitatea, nu rata o excursie în acest loc fantastic!

Nota (5 / 5)
Noteaza

Posteaza Comentariu

Comentarii adaugate: 0. Fii prima care adauga un comentariu pentru acest articol.

Comentarii postate (0)

Calatorii si Vacante

China: Atractii turistice

Daca nu ai calatorit niciodata in China atunci ...

Celebs & Style

Sandra Bullock se considera binecuvantata

Sandra Bullock a glumit la Access Hollywood ca...

Relatii & Sex

Semne ca partenerul te iubeste cu adevarat

Pentru a fi sigura ca partenerul te iubeste cu ...

Relatii & Sex

Dumnezeu nu iti va trimite niciodata un barbat casatorit

„Dumnezeu l-a trimis in viata mea! Ne sim...

Articole importante
In forum despre Calatorii si Vacante
Newsletter elady

Mirese si Nunti

Te pregatesti de nunta? Iata ce sfaturi trebuie sa urmezi ca sa ai parte de un eveniment reusit fara batai de cap!

Nunta ta va fi probabil cea mai mare petrecere pe care o vei face vreodata - si a afla cum sa o planifici poate fi la inceput destul de descurajant. Sunt foarte multe lucruri de care sa tii cont: stabilirea unui buget, efectuarea listei de invitati, alegerea locatia, alegerea meniului, alegerea unui design pentru invitatii si marturii, alegerea rochiei, dansul mirilor...